Hilversum Hurricanes wint van koploper Amere ‘90

Hilversum Hurricanes wint van koploper Amere ‘90

De vakantiestop heeft de heren van Hilversum Hurricanes goed gedaan. Na een paar minder aantrekkelijke wedstrijden tapte Hurricanes tegen koploper Almere uit een heel ander vaatje. Het werd een spannende wedstrijd waar de Hilversummers uiteindelijk aan het langste eind trokken en er met de overwinning vandoor gingen.

Almere ’90      – Hilversum Hurricanes                     5 – 7

In de eerste inning gaven beide pitchers gelijk hun visitekaartje af. Moeilijk te raken en makkelijk te verwerken ballen zorgden voor een snelle inning. Aanvoerder Jeffrey Vreeken zorgde voor de eerste honkslag van de wedstrijd. Op een klap van Frits Budding bereikte hij het tweede honk. Bij een steelpoging naar het derde honk gooide de catcher de bal over de honkman en was het eerste punt een feit. 0 – 1. Bas Rasink was heer en meester op zijn heuvel en hield de gevaarlijke slagploeg van Almere in toom. Af en toe verscheen er een loper op de honken, maar echt gevaarlijk werd het nooit. In de vierde inning opende rookie Max Lakerveld met een geweldige uithaal waarop hij het tweede honk bereikte. Glenn Bus kwam door een fout ook op de honken en bracht Max over de thuisplaat. Jeffrey Vreeken plaatste zijn tweede honkslag en Oscar Johnstone verraste vriend en vijand met een prachtig stootslag. Met drie honken vol sloeg Frits Budding de bal in een dubbel van thuis naar het eerste honk, maar slim honklopen van Jeffrey Vreeken zorgde alsnog voor een extra punt. De koek was echter nog niet op, want op een honkslag van Sandrino Budding mocht Oscar Johnstone het vierde punt voor Hilversum scoren. 0 – 4. Almere was danig onder de indruk en zette er een tandje bij. Dit resulteerde aanvankelijk in twee honkslagen op rij en een punt. Bas Rasink toonde zijn vorm en schakelde vervolgens twee man uit met drie slag. 1 – 4. De strijd was echter nog niet gestreden, want Almere wenste zich niet zomaar neer te leggen bij een nederlaag. Goed veldspel van Hilversum  Hurricanes zorgde er voor de deze stand tot aan de achtste inning gehandhaafd bleef. Weer was het Jeffrey Vreeken die zorgde voor opschudding. Zijn honkslag werd gevolgd door een tweehonkslag van Oscar Johnstone en een honkslag van Frits Budding waarop het zesde punt werd gescoord. 1 – 5. Almere rechtte nog een keer de rug en startte de achtste slagbeurt met een verre driehonkslag. Dit gaf de rest van de ploeg moed en er volgden nog drie tweehonkslagen op rij. Pitcher Frits Budding , die het werpen inmiddels had over genomen, was even de weg kwijt. Maar hij werd weer uitstekend geholpen door zijn verdediging die een tandje bijzette en de laatste nul voor de rekening nam. De grote voorsprong was echter van het scorebord verdwenen en in plaats daarvan stond er nu een gelijke stand op. 5 – 5. En Almere rook bloed. Maar Hurricanes gaf zich niet gewonnen. Bas Rasink deed wat er van hem werd verwacht en sloeg een fraaie honkslag. Jannes Cruiming legde een prachtige stootslag neer waarop hij zelf het eerste honk kon bereiken. Jeffrey Vreeken werd, naar wat later zou blijken, de winnende klap gegund waarmee hij beide lopers binnenhaalde. 5 – 7. Frits Budding gaf de eerste aanzet om de overwinning veilig te stellen door de eerste twee slagmensen uit te schakelen met drie slag. Een honkslag van Almere tussendoor zorgde niet voor paniek en de laatste nul viel door een actie van Glenn Bus en Jannes Cruiming. 5 – 7. Een teamprestatie van jewelste.

Werpcijfers

Hilversum       11 – 2 – 10

Almere            5 – 0 – 16

You may also like...