AF: Hilversum wint van Almere

De senioren American Footballers van de Hilversum Hurricanes hebben afgelopen zondag in de vierde wedstrijd van het seizoen uit gewonnen van Almere met 19-0. De wedstrijd werd vanaf het begin gedomineerd door de Hilversummers, al zorgden diverse onnodige fouten en overtredingen ervoor dat de score beperkt bleef.

Hurricanes begonnen met de verdediging en al snel wisten ze de aanval af te stoppen van Almere. Hierna was het de beurt aan de aanval van de Hurricanes, en zij wisten door degelijk loopwerk van Bas Bastiaanse en Dennis Berghuis en goede blocks van de grote mannen van de offensive line richting de endzone van Almere te marcheren. Tight end Dennis Heerschop wist vervolgens de eerste punten op het bord te zetten en scoorde een touchdown voor Hilversum. Ook de conversie werd tussen de palen getrapt waarmee de stand op 7-0 kwam te staan.

De aanval van Almere kon vervolgens geen vuist maken tegen de fysieke verdediging van Hilversum. Bij een 4e poging werd Almere gedwongen te punten (de bal zover mogelijk het veld in trappen). Stephan Rasch wist de bal te vangen en zigzaggend tussen de 11 spelers van Almere door naar de endzone te lopen, touchdown Hilversum. Met een 13-00 voorsprong gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft slopen veel foutjes in het spel van de Hurricanes. De verdediging van Hilversum gaf terreinwinst op doordat er veel overtredingen werden gemaakt. De aanval had moeite met het vangen van de bal waardoor de stand lang op 13-00 bleeft staan. Aan het eind van het 3e kwart wist runningback Joery Blankenstein nog een touchdown te scoren waarmee de stand op 19-00 kwam te staan, tevens de eindstand. De volgende wedstrijd voor Hilversum wordt in en tegen Groningen gespeeld op 13 mei.

You may also like...