AF: Inspiratieloos Hilversum onderuit tegen Groningen

De senioren American Footballers van de Hilversum Hurricanes hebben afgelopen zondag uit verloren van de Groningen Giants. Ondanks aardige acties van zowel de aanval als de verdediging van de Hilversummers, kon er tijdens de wedstrijd geen vuist gemaakt worden tegen de Groningers.

 

De eerste aanval van de Hilversummers strandde door een onderschepping in de endzone van Groningen waarna de aanval van Groningen de bal kreeg. Niet lang daarna wist Hilversumse linebacker Bonno Coerse de bal te onderscheppen van de Groningse Quarterback en terug te lopen naar de 10 yardlijn van Groningen. Een cadeautje voor de Hilversum aanval die zij desondanks niet wisten te verzilveren, aangezien de fieldgoalpoging geblokt werd door Groningen. Stand bleef daarmee op 0-0.

 

De Groningse aanval wist met hun volgende drive wel te scoren. Veel degelijke loopwerk hielp hen daarbij waardoor de stand op 6-0 kwam te staan. De aanval van de Hurricanes wist tot de rust wel een aantal goede aanvalsseries op te zetten, maar dat resulteerde niet in touchdowns. De russtand kwam na nog een touchdown en extra point van Groningen op 13-00 te staan.

 

Ook na de rust leek er niet veel veranderd in het spel van de Hurricanes, wat gedurende de hele wedstrijd wat inspiratieloos oogde. Groningen wist met een knappe pass nog 19-00 op het bord te zetten, wat tevens de eindstand was van de wedstrijd.

 

Om uitzicht te blijven houden op de playoffs moeten komende weken alle zeilen bijgezet worden tijdens de trainingen van de Hilversummers, zodat zij goed voorbereid de uitwedstrijd tegen Amersfoort in kunnen gaan op 10 juni.

You may also like...