AF: Hilversum Hurricanes bereiken ongeslagen de finale

De American Footballers van de Hilversum Hurricanes hebben afgelopen zondag de finale bereikt van de 2e divisie van Nederland. Thuis werd er met 29-12 gewonnen van Spijkenisse. Op 6 juli staat Hilversum in de finale tegen Groningen. De winnaar van die wedstrijd promoveert naar de eerste divisie, de hoogste klasse in Nederland.

 

De Hurricanes gingen goed van start in de wedstrijd waardoor Jurgen Joseph al vroeg in de wedstrijd de score kon openen.  Met een 7-0 voorprong mocht de verdediging het veld op. De verdediging wist de baldrager van Spijkenisse te tackelen in de eigen endzone wat een safety opleverde, 9-0 in voordeel van de Hurricanes. Een aantal drives later was het opnieuw de verdediging van Hilversum die punten op het bord wist te zetten. Joeri Rodenburg wist de bal te onderscheppen en terug te lopen naar het scoringsgebied voor een touchdown, stand kwam daarmee op 16-00 te staan.

 

De aanval van Hilversum wist vlak voor rust nog een goede drive op te zetten en Dennis Heerschop ving in de laatste seconde  van de eerste helft een pass van quarterback Maurice Tielen. Russtand 23-00 in het voordeel van Hilversum.

 

Na de rust werd het wat rommeliger aan Hilversumse kant. Spijkenisse wist met een aantal diepe passes de Hilversumse verdediging te verrassen. De aanval van Hilversum wist hier gelukkig op te reageren en scoorde niet veel later een touchdown door Volkert Deen. Spijkenisse wist nog een keer te scoren waardoor de eindstand op 29-12 bleef steken.

 

Op 6 juli spelen de Hilversum Hurricanes de finale tegen de Giants uit Groningen in Arnhem. De Hurricanes spelen om 19.30 uur in Arnhem op de Daam Fockemalaan 3. Er vertrekt een bus die kant op waar supporters ook meer dan welkom zijn om mee te gaan. Je kunt een plaats in de bus reserveren door een mailtje te sturen naar: maurice_tielen@hotmail.com.  Wil je de Hurricanes komen aanmoedigen in hun strijd voor een plaats in de hoogste divisie, kom dan op zaterdag 6 juli naar Arnhem.Joeri Rodenburg na zijn onderschepping opweg naar de endzone van Spijkenisse Joery Blankenstein achter fullback Dennis Berghuis

 

 

You may also like...