Slowpitch Softbal gaat van start

Aan het begin van het afgelopen seizoen is een oproepje geplaatst, met het idee om trainen te gaan geven aan alle ouders die zelf wel eens een balletje zouden willen slaan/gooien.
Een flink aantal ouders heeft de handschoen opgepakt en is elke week druk bezig geweest om echt wat van ons spelletje te willen leren.
Nu: één seizoen verder is een echt recreantenteam gevormd.

Een aantal weken geleden zijn Anneke Groeneveld en Erik Ultee (speler/coach van het “gevorderden” recreantenteam) naar een recreantenoverleg op het Bondsbureau geweest en daar hebben wij besloten dat het nieuwe team Slowpitch Softbal gaat spelen. Deze tak van onze sport heeft een paar aangepaste regels (binnenkort op de site), waardoor alles voor dit beginnende team iets makkelijker wordt.
Het is de bedoeling dat wij één keer per week gaan trainen en één keer per maand mee gaan doen aan een Slowpitch Softbal toernooi ergens in de buurt.

Een leuk nieuwtje is dat de Hilversum Hurricanes op 7 September de Landelijke SLOWPITCH SOFTBALDAG mogen organiseren.
Zet dit alvast in jullie agenda want dit gaat weer een groot feest worden waarbij we een heleboel hulp nodig hebben!

Als u dit stukje leest en denkt “he, dat wil ik ook!” neem dan even contact op met Anneke Groeneveld en kom een keertje mee trainen.

Natuurlijk blijft het recreantenteam o.l.v. Erik Ultee ook gewoon spelen. Dit team is samengesteld uit “die-hards” die buiten hun eigen competitiewedstrijden om ook, net als afgelopen seizoen, aan recreantentoernooien gaan deelnemen. Zij zullen niet maandelijks aan allerlei toernooien deelnemen omdat veel spelers ook nog meedoen aan de normale softbal/honkbalcompetitie.

You may also like...