AF: Hilversum verliest van landskampioen Alphen Eagles

Afgelopen zondag stond voor Hilversum de wedstrijd tegen landskampioen Alphen Eagles op het programma.  Sinds 2012 mogen zij zich het beste team van Nederland noemen. Vooraf gaven weinig mensen promovendus Hilversum Hurricanes dan ook een kans tegen Alphen. Het bleef echter tot het einde spannend in Hilversum.

 

 

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Hilversummers goede veldpositie door een fout van de aanval van Alphen. Hilversumse verdediger Bonno Coerse wist op de bal te duiken waardoor de aanval van Hilversum het veld in mocht. Die hadden slechts drie plays nodig om de eerste punten op het bord te zetten. Runningback Joery Blankenstein liep de bal de endzone in. De point after touchdown werd verzilverd door kicker Yoeri van Vliet.  Stand kwam daarmee op 7-0 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Lang mocht de voorsprong echter niet duren voor Hilversum.  De kickoff return werd direct door de Eagles teruggelopen naar de endzone van Hilversum. Zij trokken de stand gelijk naar 7-7. Hierna ging lange tijd de bal zonder score over en weer tussen beide partijen. Voor rust wist Alphen nog een touchdown te scoren waardoor de ruststand op 14-7 kwam in het voordeel van Alphen.

 

Na rust kon Alphen een aantal belangrijke plays maken die resulteerde in een touchdown. De wedstrijd leek hiermee gespeeld maar Hilversum wist terug te komen tot scoringsgebied van Alphen.  Aangezien de pass in de 2e helft moeizaam verliep voor de aanval van Hilversum besloot Quarterback Maurice Tielen de bal zelf te houden en de endzone van Alphen in te rennen.  De stand kwam hiermee op 21-14 in het voordeel van Alphen. De verdediging van Hilversum wist daarna direct een vuist te maken tegen de aanval van Alphen waardoor de aanval van Hilversum de bal weer terug kreeg. Een laatste slotoffensief strandde echter door een kostbare onderschepping van een gegooide bal door quarterback Maurice Tielen. De aanval van Alphen kon hierdoor de laatste seconden op de klok uitlopen.

 

Op 30 maart staat de uitwedstrijd tegen de verliezend finalist van vorig jaar op het programma, de Amsterdam Crusaders. Hilversum wist hier 2 weken geleden nipt van te verliezen met 9-8.

Cornerback Jos Hofman lanceert zichzelf in een receiver van Alphen Eagles

You may also like...