Midden Nederland Cup 2016 *Update*

Poster

 

*Update* Voor een verslag van het toernooi klik hier.

Zaterdag 26 en zondag 27 maart wordt de 5e editie van de Midden Nederland Cup gespeeld. De best geklasseerde softbalteams van afgelopen seizoen worden ieder jaar voor dit toernooi uitgenodigd. Zij strijden dan om de eer, wie zich het sterkste team van Midden Nederland mag noemen, en om de cup.

Het toernooi vindt ieder jaar plaats juist voor aanvang van het nieuwe seizoen. Een uitgelezen mogelijkheid voor de vaderlandse softbaltoppers om de krachten te meten zo vlak voor de competitie. Dat was ook de opzet toen we 5 jaar geleden dit toernooi in het leven riepen. We wilden een kwalitatief hoogstaand toernooi in de regio. Meestal moeten de ploegen daarvoor naar alle uithoeken van het land reizen, maar met de komst van de Midden Nederland Cup nu dus ook in het midden van ons land.

Het lastige aan de sport is dat je sterk afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Midden in de zomer zou daarom beter passen, maar dan zijn de competities in volle hevigheid aan de gang. Ook na de zomer zijn alle teams nog in de weer met kampioenswedstrijden of promotie/degradatie wedstrijden, dus ook dat was geen goede optie. Tot nog toe is slechts één jaar de Midden Nederland Cup verregend, de andere jaren hadden we de volgende winnaars: UVV uit Utrecht won de cup in 2011 en 2012, in 2014 won Amsterdam Pirates en in 2015 won Centrals uit De Bilt de cup.

Dit jaar doen de volgende teams uit de Silver League mee: Centrals uit De Bilt, Ban Topa uit Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Pirates, HCAW uit Bussum en UVV uit Utrecht. Uit de 1e klasse doen mee Quick uit Amersfoort en de Hilversum Hurricanes. Als gastteam doet dit jaar het Duitse nationale team onder 19 mee. Zij maken de twee poules van vier compleet. Zaterdagochtend om 10:00 uur beginnen de eerste poulewedstrijden en zondagmiddag om 14:30 uur is de finale. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van Hilversum Hurricanes aan Het Jagerspaadje, Sportpark Loosdrecht.

speelschema

 

 

You may also like...