Kevin Dirksen

Slechts een handjevol mensen met wie ik vroeger een balletje heb gegooid, hebben het geschopt tot de Hoofdklasse. Voor het aantal spelers dat ik heb mogen trainen en het heeft geschopt tot de Hoofdklasse kom ik momenteel al handen te kort. Zo hebben van de pupillenteams uit 2002 en 2003 inmiddels al vier spelers hun debuut gemaakt in de Hoofdklasse: Timo van Ancum, Jasper Keijzer, Sedley Karel en Kevin Dirksen.

Kevin was in zijn pupillentijd al een groot talent die niet alleen goed kon gooien, vangen en slaan, maar ook het spelletje al goed begreep. Hij at en dronk honkbal. Hij leefde voor het spelletje en overal waar je hem tegenkwam was hij, meestal met Sedley, Timo en Thomas, in de weer met knuppel en bal. Hij heeft onze en zijn verwachtingen waar gemaakt. Benieuwd wanneer hij zijn debuut gaat maken in het Nederlands team?

Naam:
Kevin Dirksen

Leeftijd:
19 jaar

Speelt nu bij:
Vaessen Pioniers

Positie:
Linksvelder

Trainingen per week:
Tijdens het seizoen 1, met 3 wedstrijden
In de winter 2 per week

Wanneer begonnen met honkbal?
Vijftien jaar geleden toen ik 4 jaar oud was.

Hoe lang bij Hilversum Hurricanes gespeeld?
9 jaar.

Leukste seizoen?
Het seizoen waarin ik aan het eind van het seizoen gekozen werd tot MVP van de vereniging.

Wanneer overstap gemaakt naar andere vereniging?
In 2005 naar EBS/UVV

Waarom?
Omdat we met het junioren team van Hilversum niet in de hoogste competitie mochten spelen. Het 1ste Senioren team speelde in een te lage klasse en bij EBS/UVV konden we wel in de hoogste junioren competitie spelen.

Favoriete positie?
Maakt op zich niet zoveel uit als ik maar speel. Vroeger vond ik pitchen het leukst, maar tegenwoordig vind ik slaan het leukst aan honkbal.

Een wedstrijd om nooit te vergeten? Waarom?
Afgelopen seizoen, de wedstrijd tegen mijn oude team UVV, waarin ik in Hoofddorp mijn eerste homerun sloeg in de hoofdklasse.

Een wedstrijd om snel te vergeten! Waarom?
Ik kan er niet zo eentje bedenken. Er zijn natuurlijk wel wedstrijden waarin ik fouten maakte en niet goed presteerde, maar van dat soort wedstrijden leer je juist het meest en ik vind dus niet dat je die wedstrijden moet willen vergeten.

Idool:
Evan Longoria en Albert Pujols

Favoriete club: In Nederland? In Amerika?
In Nederland Vaessen Pioniers. In Amerika New York Yankees

Waar speel je in 2020?
Hopelijk professioneel in Amerika

Hoe ga je dit bereiken?
Door hard te werken, hard te trainen en goed te presteren en hopelijk via een college of University in Amerika, waar ik dan mijn studie en honkbal zou kunnen combineren.

En als het niet lukt?
Dan zou ik kunnen terugvallen op mijn studie. En daardoor later hopelijk een goede baan kan krijgen en dit combineren met honkbal op een lager niveau.

Wat zijn je sterke punten?
Mijn slaan, kracht, en mental game.

Welke punten moet je nog verbeteren?
Wat sneller en explosiever worden en een betere kijk op de bal krijgen in het veld.

Waar ben je trots op?
Dat ik op m’n 19de aankomend seizoen alweer aan mijn derde seizoen in de hoofdklasse ga beginnen en dat ik vele tripjes naar het buitenland heb mogen maken met honkbal. Naar o.a. : Amerika en Canada met nationale selecties.

Welke kwaliteiten moet een succesvolle honkballer bezitten?
Talent is altijd wel handig, de bouw van je lichaam mee hebben geeft je een voordeel en ijverigheid om beter te worden is heel belangrijk. Ook is het belangrijk dat je in 1 of meerdere aspecten van honkbal uitblinkt, bijvoorbeeld slaan of fielden

Studeert/werkt bij:
Net mijn VWO in het Engels afgerond.
Werk nu tijdelijk bij Jan de Jong BMW in Hilversum.

Wat doe je nu?
Veel trainen, sportschool en werken.

Kom je nog wel eens bij Hilversum Hurricanes?
Niet heel vaak, ben er al een tijdje niet meer geweest.