Karin de Graaf

karin1In 1975 kwam Karin zich, samen met Gemma, melden bij de softbalafdeling van Hilversum, BLUF. En vanaf die tijd is ze bij ASC Hilversum gebleven. Ze begon als outfielder, maar zag in zichzelf ook wel een pitcher voor de toekomst. En als ze iets wil, heeft ze er alles voor over om haar doel te bereiken. Dus ging het matras thuis omhoog tegen de muur en werd er in haar slaapkamer druk geoefend. Maar niet alleen thuis, we gingen ook samen naar de gymzaal voor extra trainingen. Jarenlang heeft ze de verdediging geleid van dames 1. Aan slag was ze gevreesd om haar stootslagen en kromme knuppel. Samen met speelsters uit die tijd slaat ze nog steeds een balletje met dames 3 of het slowpitchteam. Maar Karin heeft zich niet alleen bezig gehouden met het spelletje, maar is een echt “clubmens”. Jarenlang is ze lid geweest van de feestcommissie en bij allerlei activiteiten kun je een beroep op haar doen. Als je bij Karin in het team speelt eet je minimaal één keer per week bij McDonalds, haar favoriete restaurant, waar ze bij uitwedstrijden graag heen gaat voor een Big Mac of andere versnapering.

Naam: Karin de Graaf

Leeftijd: 53 jaar

Speelt nu bij: Dames 3 en het slowpitchteamkarin2

Positie: Outfield en pitcher

Trainingen per week: 1 x per week en dat is meer dan voldoende

Wanneer begonnen met softbal? Begonnen in 1975 op 15 jarige leeftijd. (BLUF)

Hoe lang bij Hilversum Hurricanes gespeeld? 38 jaar met twee keer zwangerschapsverlof in verband met de geboorte van mijn dochters Nina en Kelly.

Leukste seizoen? Het seizoen dat we promoveerden naar de landelijke tweede klasse. Ik denk in 1984. We waren een klein clubje waar het talent werd weggeplukt door HCAW en Zuidvogels, maar dat jaar promoveerden we toch.

Wanneer overstap gemaakt naar andere vereniging? Nooit en ook nooit overwogen. Onze club is een gezellige vereniging waar iedereen zich snel thuis voelt. Plezier in je sport en vereniging is erg belangrijk.

Favoriete positie? Linksveld, vanuit deze positie kun je het veld goed overzien en wat is er mooier dan een nul op thuis vanuit het linksveld.

Wat trekt je aan in deze positie? Ben ik het beste in!

Een wedstrijd om nooit te vergeten? Waarom? De promotiewedstrijd tegen Hoofddorp. Als pitcher kreeg ik de bal rechtstreeks tegen mijn hoofd geslagen en heb toen een week lang in het ziekenhuis in Haarlem gelegen. Hilversum verloor zijn pitcher en de promotie.

Een wedstrijd om snel te vergeten! Waarom? Dezelfde wedstrijd, maar gelukkig ben ik het snel vergeten door die klap.karin3

Idool: Chipper Jones van de Braves. Hij speelt al zijn leven lang voor dezelfde club en komt nooit in opspraak. Het is een degelijke en betrouwbare speler.

Favoriete club: In Nederland? In Amerika? In Nederland Hilversum Hurricanes. In Amerika de Braves. Zij spelen in de National League en daar moeten ook de pitchers slaan, daar hou ik van. Bovendien spelen de Braves een gevarieerd spelletje. Ze spelen niet alleen voor de lange bal, maar houden ook van kort spel, zoals stoten en hit and run.

Waar speel je in 2020? In het Slowpitchteam van Hilversum Hurricanes. Hopelijk zonder hoge grasranden, anders blijft mijn rollator er achter steken.

Hoe ga je dit bereiken? Elke dag twee vitaminepillen.

En als het niet lukt? Dan ga ik alleen nog klaverjassen in het bejaardenhuis

Wat zijn je sterke punten? Constante speler, niet snel in paniek, betrouwbaar, winnaarmentaliteit.

Welke punten moet je nog verbeteren? Geen tijd meer voor om dingen te verbeteren.

Waar ben je trots op? Mijn dochters Nina en Kelly die in het eerste damesteam spelen. karin4

Welke kwaliteiten moet een succesvolle softballer bezitten? Vechtersmentaliteit, de wil om te winnen. Je moet dingen op zij kunnen zetten als je het echt ver wil schoppen. Geen verjaardag inruilen voor een wedstrijd. Een beetje talent is ook wel handig.

Studeert/werkt bij: Ziekenhuis ter Gooi, daar ben ik afdelingssecretaresse op de afdeling Urologie.

Indien gestopt. Waarom? Alleen voor zwangerschappen.

Kom je nog wel eens bij Hilversum Hurricanes? Meestal zo’n drie keer per week. Voor de training en wedstrijden van dames 3 en ik ga meestal bij de wedstrijden van mijn dochters kijken.