Allan R Henriquez

In de afgelopen 40 jaar heb ik al veel spelers zien komen en gaan bij ASC Hilversum Hurricanes. Sommige spelers ben je na een week al weer vergeten, maar er zijn ook spelers die je niet snel vergeet. Bijvoorbeeld vanwege hun prestaties, hun inzet voor de club of gewoon om wie ze zijn. Onder de titel “Herinnert u zich deze nog?” heb ik een aantal van die spelers 25 vragen voorgelegd. Kijk of je ze nog herinnert en lees wat ze momenteel doen.

Deze keer gaan we terug in de tijd met Allan R Henriquez,een speler waar ik veel wedstrijden mee samen heb gespeeld in het eerste honkbalteamallan1 en later in het heren softbalteam. Een speler waar ik ook veel bewondering voor heb. Als je 66 jaar oud bent en nog steeds een balletje kunt gooien en slaan, verdien je respect. Een aantal jaren geleden heeft Allan de overstapgemaakt naar HCAW, omdat er geen tweede honkbalteam meer was en ook het heren softbalteam werd opgedoekt. Hij was nog steeds gek van het spelletje en besloot toen de overstap toch maar te maken. Allan wordt ook weleens de “Heintje Davids” van Hilversum genoemd.  Hij heeft al zeker drie keer afscheid genomen en komt elke keer weer terug. Ik hoop dat hij volgend seizoen weer zijn hart gaat volgen en weer bij de Hurricanes familie gaat horen. Hij is in ieder geval van harte welkom.

Naam: Allan R Henriquez

Leeftijd: 66 jaarallan2

Speelt nu bij: HCAW

Positie: Niet catchen, ………….niet meer pitchen eigenlijk

Trainingen per week: 1x honkbal 3x rustig fitnissen en/of 1x hardlopen (de was, zuigen, koken…jaaa)

Wanneer begonnen met honkbal? Op straat 8 jaar, In het echie junioren 15 jaar ………..helaas.

Hoe lang bij Hilversum Hurricanes gespeeld? 1966 Donar en Hilversum, 2 jaar Quick, dan weer Hilversum…weet ik niet meer.

Leukste seizoen? Bij Hilversum promotie naar 1e klasse en ook in de 1e klasse prachtige jaren gehad. Bij Quick ook leuk hoor.allan3

Wanneer overstap gemaakt naar andere vereniging? Dat weet ik niet hoor…onbelangrijk

Waarom? Er was bij Hilversum geen team dat mij kon gebruiken of HEBBEN. Veteranen softbalteam was uit elkaar.

Favoriete positie? 2e honk tegenwoordig

Wat trekt je aan in deze positie? Voelt goed.

en wedstrijd om nooit te vergeten? Waarom? Bij PSV…1-0 homerun volgens mij aan de buitenkant paal rechtsveld… als Pitcher

Een wedstrijd om snel te vergeten! Waarom? Er waren er een paar allicht, maar veel niet.

Idool: Micky Mantle kan ik niet vergeten. Nu Jose Altuve, Astros…dapper mannetje. 2014 – 2e gestolen honken en beste slagman MLB.

Favoriete club: In Nederland?  In Amerika? Neptunes, wist 2014 vechtend onverwacht titel te pakken. Amerika…ik hou van baseball.

Waar speel je in 2020? Ik ben elke jaar verrast wat ik nog kan…moet er ook wel goed uit zien NU en NU niet veel pijn te lijden hebben. 2020 NEEEE. Niet lang meer.

Hoe ga je dit bereiken? Constant aanpassen met trainingen, altijd goede voeding…..2020 NEEEE !!allan4

En als het niet lukt? Honkbal softbal blijft aan mijn hart verbonden

Wat zijn je sterke punten? Passie !

Welke punten moet je nog verbeteren? Leren doe je zolang je er open voor staat.

Waar ben je trots op? Wijs ouder geworden.

Welke kwaliteiten moet een succesvolle honkballer bezitten? Focus en atletisch vermogen !!!

Studeert/werkt bij. Pensionado

Wat doe je nu? Overeind proberen te blijven. Vrijwilliger, sport instructeur van Helmond, jeugd baseball instructeur en inspirator.

allan5