Wedstrijdverslagen H1

1-10-2017 | Hilversum Hurricanes sluit seizoen waardig af

Ondanks dat er niets meer op het spel stond hebben Hilversum Hurricanes en Zuidvogels het publiek getrakteerd op een prima potje honkbal. Beide partijen gingen de hele wedstrijd gelijk op, maar in de laatste innings moest Hilversum alsnog het hoofd buigen voor de Huizers.

Hilversum Hurricanes – Zuidvogels 3 – 5

Hurricanes startte met Bas Rasink op de heuvel en dat bleek een goede keuze. Bas had met zijn gevarieerde worpen de aanval van Zuidvogels flink in de tang. De Huizers hadden geen vat op zijn worpen en moesten tot de derde inning wachten op hun eerste punt. Aangezien ook de aanval van Hilversum geen vuist kon maken, bleef de wedstrijd lang spannend. Het was vooral het uitstekend verdedigend spel van beide ploegen dat de wedstrijd aantrekkelijk maakte en bij het publiek de handen op elkaar kreeg. Na vijf innings mocht Bas plaats maken voor Frits Budding, die eveneens soeverein heerste op zijn heuvel. Pas in de zesde inning kwam Hilversum Hurricanes langszij. Jeen van Arkel kreeg vier wijd en werd verder geslagen door Flo Protiuc. Jeffrey Vreeken sloeg hem vervolgens over de thuisplaat. 1 – 1.

In de achtste inning kwam Zuidvogels wat gelukkig weer op een 1 – 2 voorsprong. Een geraakt werper zorgde voor een loper op het eerste honk. Een pick off ging finaal de mist in waardoor de loper het derde honk wist te bereiken. Vervolgens mocht hij op een honkslag het tweede punt scoren voor Zuidvogels. Maar Hilversum gaf zich nog niet gewonnen. Oscar Johnstone sloeg net twee uit een fraaie honkslag, Efrain Sluis kreeg vervolgens vier wijd en beide lopers wisten het volgende honk slim te stelen. Jannes Cruiming sloeg met een slim tikkie Oscar binnen en op een fout van Zuidvogels wist ook Efrain Sluis te scoren. 3 – 2. Een overwinning leek binnen handbereik, maar in de laatste slagbeurt voor de Huizer formatie moest Hilversum het hoofd buigen. Vier honkslagen zorgden voor drie punten en een 3 – 5 voorsprong. Helaas kon Hilversum Hurricanes hier in de laatste slagbeurt niets meer aan veranderen. Ondanks het verlies kon de thuisploeg met opgeheven hoofd het veld verlaten en kwam er een einde aan een succesvol seizoen. Voorlopig worden de ballen en de knuppels even opgeborgen en wordt het seizoen geëvalueerd en plannen gemaakt om in het seizoen 2018 nog sterker voor de dag te komen.

Werpcijfers:
Hilversum 10 – 5 – 15
Zuidvogels 7 – 3 – 10

3-9-2017 | Hilversum Hurricanes wint van Quick , maar overtuigt niet

In de thuiswedstrijd tegen Quick Amersfoort kon het team van Hilversum Hurricanes niet overtuigen. Er werden maar liefst 19 hits geslagen, maar het rendement was slechts acht punten. Veel mensen bleven achter op de honken en ook verdedigend liet het team van Hilversum Hurricanes de nodige steken vallen. Ondanks de matige partij heeft Hilversum haar doel bereikt en 50% van haar wedstrijden gewonnen. Een prestatie waar het team trots op mag zijn.

Hilversum Hurricanes – Quick 8 – 4

Ondanks een paar prachtige honkslagen wist Hilversum niet te scoren in de eerste innings. Pas in de derde slagbeurt werd het eerste punt genoteerd op de scorekaart. Sandrino Budding kreeg vier wijd en mocht op een honkslag van Hinne Winterwerp doorschuiven naar het derde honk. Maikel Puik sloeg hem over de thuisplaat en de ban leek gebroken. Toen beide honklopers de score wisten op te voeren naar 3 – 0 leek Hilversum eindelijk op dreef. Quick had voorlopig nog geen vat op de toverballen van Bas Rasink die alles onder controle leek te hebben. In de vierde slagbeurt kende hij een zwakke inning en gooide maar liefst vier keer vier wijd. Door goed verdedigend werk bij een squeeze play bleef de schade beperkt tot twee tegenpunten. 3 – 2. Hilversum liep uit naar 4 – 2, maar liet punten liggen door slordig honklopen. Het duurde tot aan de zevende inning dat Hilversum meer afstand nam van Quick. De twee beste slagmensen van deze wedstrijd, Oscar Johnstone en Florin Protiuc, kwamen door met een honkslag en tweehonkslag en wisten de score op te voeren naar 6 – 2 in het voordeel van de Hilversummers. Quick gaf zich nog niet gewonnen en kwam verdienstelijk terug naar 6 – 4 in de achtste inning. Hinne Winterwerp kwam vervolgens op de honken door een fout in het veld van Quick en Jeffrey Vreeken kon een bal op zijn knie niet ontwijken. Een derde honkslag van Oscar Johnstone zorgde voor twee punten extra, waardoor de laatste inning eenvoudig kon worden uitgespeeld. 8 – 4. Komende week speelt Hilversum Hurricanes in Groningen tegen Caribe waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn. De laatste wedstrijd van het seizoen is tegen buurman Zuidvogels die nog steeds kans maakt op het kampioenschap in de tweede klasse. Leuke potjes om naar uit te kijken!

Werpcijfers:
Hilversum Hurricanes 8 – 5 – 7
Quick Amersfoort 5 – 1 – 19

27-8-2017 | Kinheim maatje te groot voor Hilversum Hurricanes


Als je in het bekendste honkbalstadion van Nederland mag spelen tegen de koploper uit de poule, moet je meer dan 100% zijn om te kunnen winnen. Dat was helaas niet het geval met Hilversum Hurricanes vandaag. De ploeg uit Hilversum speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar had weinig in te brengen tegen de ervaren ploeg van Kinheim uit Haarlem. In acht innings werd het 16 – 6 voor Kinheim.

Kinheim – Hilversum Hurricanes 16 – 6

Hurricanes kende een flitsende start in het Pim Mulier stadion dat aan de nok gevuld was met zeven supporters uit Hilversum. Bas Rasink was de eerste die de bal voor twee honken weg sloeg. En op een honkslag van Jeffrey Vreeken tekende hij het eerste punt aan voor Hilversum. Kinheim was niet onder de indruk en ging vanaf de eerste gegooide bal voor “lange klappen, gauw thuis!” En voordat ze er erg in hadden, had de Haarlemse ploeg het initiatief over genomen en een 2 -1 voorsprong gepakt. De slagploeg van Hilversum kon geen potten breken in het slagperk. De bal werd vaak wel geraakt, maar veelal goed verwerkt door de Haarlemmers. Kinheim daarentegen sloeg de ballen vaak in de open plekken en scoorde minimaal twee punten per inning. Na vijf innings was het 11 -1 voor de thuisploeg en leek er al snel een einde te komen aan deze wedstrijd. Hilversum liet zich echter niet zomaar op de slachtbank leggen. Een pitcherwissel zorgde in de zevende inning voor een opleving van Hurricanes. Oscar Johnstone opende met een tweehonkslag. Honkslagen van Efrain Sluis, Flo Protiuc en Jannes Cruiming zorgden voor 11 – 5 en Dennis Dorresteijn sloeg met een tweehonkslag het zesde punt over de thuisplaat. 11 – 6. Even leek Kinheim zich zorgen te maken en scoorde slechts een punt in de volgende slagbeurt 12 – 6. Maar in de volgende slagbeurten maakten ze het karwei professioneel af en wonnen uiteindelijk de wedstrijd in de achtste inning met 16 – 6.

Werpcijfers:
Hilversum 4 – 8 – 18
Kinheim 1 – 1 – 9

20-8-2017 | Hilversum Hurricanes oppermachtig in duel met Centrals

Na een paar weken zomerstop hebben de honkballers van Hilversum Hurricanes de knuppels weer opgepakt. Met een overwinning op Centrals uit Bilthoven hebben de Hilversummers hun laatste zes wedstrijden in winst omgezet. Een puike prestatie voor een ploeg die dit jaar is gepromoveerd naar de tweede klasse. De doelstelling om 50% van de wedstrijden in winst om te zetten is bijna behaald.

Hilversum Hurricanes – Centrals 12 – 1

Hilversum startte wat nerveus en keek na de eerste slagbeurt al tegen een 0 – 1 achterstand aan. De slagploeg van de Hurricanes had goed zicht op de worpen van de Bilthovense pitcher, maar alle geslagen ballen vielen voorlopig in handen van de Bilthovense verdediging. Bas Rasink leidde deze middag de verdediging van Hurricanes en kreeg daarbij alle hulp van zijn veldspelers die meerdere honklopers tussen de honken uit wisten te maken.

In de derde gelijkmakende slagbeurt sloeg Hilversum toe. Bas Rasink kreeg geraakt werper en werd verder geslagen door een tik van Hinne Winterwerp. Op een prachtige stootslag van Jeen van Arkel werd het eerste punt gescoord en was de ban gebroken. 1 – 0 Frits Budding sloeg de bal ook hard weg waarop het tweede punt werd gescoord en hij mocht zelf het trio vol maken op een hit van Efrain Sluis. 3 – 1. In de volgende slagbeurt was het wederom Bas Rasink die de rally opende met een honkslag. Het veld van Centrals kwam flink onder druk te staan en wist hier niet goed raad mee. Hurricanes profiteerde hier optimaal van en kwam maar liefst met tien man aan slag. Dit leverde hen vijf punten op zodat de stand inmiddels was opgelopen naar 8 – 1. Hilversum Hurricanes wisselde het team op drie plaatsen en de reserves waren net zo gretig als de rest van de slagploeg. Dat bleek al toen Jannes Cruiming zijn eerste slagbal hard langs het derde honk sloeg. Hinne Winterwerp sloeg een ouderwetse driepitter en ook Jeen van Arkel pikte zijn honkslag mee. Na wederom tien slagmensen was de stand 12 – 1 in het voordeel van de thuisploeg. Kreeg Centals nog kansen? Nee, eigenlijk niet. Frits Budding had inmiddels het werpen over genomen en was oppermachtig op de heuvel en verdedigend deed Oscar Johnstone miraculeus goed werk op het derde honk. Maar ook een schitterend samenspel van Jeffrey Vreeken en Jeen van Arkel op het tweede honk kon het publiek waarderen. Hilversum Hurricanes speelde de partij in zeven innings uit en kan zich opmaken voor een confrontatie met koploper Kinheim.

Werpcijfers:
Hilversum 8 – 2 – 8
Centrals 7 – 4 – 14

16-7-2017 | En dat is vijf!

Hilversum Hurricanes heeft zondag tegen Almere ’90 haar vijfde zege op rij behaald. Door deze overwinning is Hilversum opgeklommen naar de vierde plaats en kan met een gerust hart even op vakantie. De zomerstop duurt tot 20 augustus wanneer Centrals op bezoek komt.

Almere ’90 – Hilversum Hurricanes 4 – 8

De werper van het hoog genoteerde Almere kende een moeilijke start. De eerste twee slagmensen kregen vier wijd en Jeffrey Vreeken werd vol geraakt op zijn elleboog. Hij herstelde zich tijdelijk, maar kreeg daarna gelijk drie honkslagen van Oscar Johnstone, Jeen van Arkel en Jannes Cruiming om zijn oren. Dit leverde Hilversum drie punten op. 0 – 3. Hilversum werper Bas Rasink had minder moeite met zijn controle, hield de nul door o.a. zelf twee man uit te gooien met drie slag. Hinne Winterwerp kreeg vier wijd in de tweede slagbeurt en kon scoren op een tweehonkslag van Sandrino Budding, die was ingevallen voor de geblesseerde Jeffrey Vreeken. Zelf mocht Sandrino ook nog scoren op een tweehonkslag van Efrain Sluis. 0 – 5 Met een handvol punten in de (punt)zak kon Hilversum ontspannen en met vertrouwen de rest van de wedstrijd tegemoet zien. In de gelijkmakende slagbeurt wist Almere het eerste tegenpunt te scoren. Niet op eigen kracht, maar door een fout in de verdediging van de Hilversummers. 1 – 5. Een homerun met een man aan boord zorgde er in de derde inning voor dat Almere de achterstand verkleinde naar 3 – 5 en leek terug te komen in de wedstrijd. Tot aan de zesde inning bleef deze stand gehandhaafd omdat Hurricanes geen vat had op de toverballen van de Almeerse werper. Het was de snelle Dennis Dorresteijn die een honkslag sloeg en gelijk het tweede honk stal. Een harde tik van Frits Budding bracht hem over de thuisplaat en zorgde voor 3 – 6. Dezelfde Frits Budding had inmiddels de plek op de werpheuvel ingenomen en bleek weer in uitstekende vorm. De een na de andere slagman werd onverrichterzake teruggestuurd naar de dug out. Hilversum daarentegen sprokkelde er elke inning nog een puntje bij, zodat het in de achtste inning 3 – 8 stond voor de gasten. Even leek Almere nog terug te krabbelen, maar het bleef bij krabbelen. Met drie honken vol wisten ze slechts een punt tegen te scoren. Hilversum sloot de wedstrijd af met drie prima veldacties en mocht zodoende weer twee punten bijschrijven op haar conto.

Werpcijfers:
Almere 4 – 5 – 15
Hilversum 8 – 6 – 10

9-7-2017 | Ook HCAW ten onder aan dadendrang Hilversum Hurricanes

Hilversum Hurricanes heeft de laatste weken de juiste vorm te pakken en weet deze vorm ook om te zetten in overwinningen. Vandaag kwam buurman HCAW op visite en daar had de thuisploeg nog een appeltje mee te schillen. In de eerste wedstrijd tegen de Bussumse ploeg was Hurricanes namelijk kansloos en verloren toen in een koude vallei met 11 – 1. Hoe anders was het vandaag. Een zonovergoten sportpark en een thuisploeg die een van de betere wedstrijden van het seizoen speelde. Dit resulteerde in een mooie honkbalpot met Hilversum Hurricanes uiteindelijk als overwinnaar.

Hilversum Hurricanes HCAW 8 – 6

Het publiek op het warme sportpark aan het Jagerspaadje zag twee ploegen met verve het hout hanteren, waardoor de wedstrijd van de eerste tot de laatste inning aantrekkelijk bleef. Bas Rasink mocht vandaag als starter de heuvel betreden en maakte het vertrouwen van zijn coaches waar door het zes innings vol te houden. HCAW had zich voorgenomen vanaf de eerste bal de aanval te zoeken en dit leek succes te hebben. De eerste twee slagmensen sloegen een honkslag en een vroege achterstand leek aanstaande. Bas herstelde zich echter knap met hulp van zijn outfield. De volgende slagman kreeg drie slag en Hinne Winterwerp zorgde met een magnifieke zweefduik voor de tweede nul. De derde nul was ook een prooi voor de Hilversumse werper, waardoor de schade beperkt bleef tot 1 punt. 0 – 1. Aanvankelijk had de slagploeg van Hurricanes moeite met de ballen van de Bussumse werper en kreeg de bal niet door het binnenveld. In de vierde inning nam HCAW meer afstand. Drie honkslagen waren goed voor twee punten en een 0 – 3 achterstand voor Hurricanes. Dit had nog meer kunnen zijn, maar Sandrino Budding pakte een haast onmogelijke bal in het rechtsveld. Hierdoor bleef het bij 0 – 3.

De slagploeg van Hilversum Hurricanes etaleerde haar vorm in de derde gelijkmakende slagbeurt via Jeffrey Vreeken, Efrain Sluis en Oscar Johnstone. Alle drie sloegen ze hun eerste honkslag van de wedstrijd en werden door o.a. Dennis Dorresteijn over de thuisplaat geslagen. 3 – 3. In de volgende slagbeurt hield Hurricanes de verdediging van HCAW onder druk en profiteerde door goed en gewaagd honklopen volop van het goede slagwerk en de foutjes in het Bussumse veld. Na vijf honkslagen stond de teller inmiddels op 7 – 3 voor de thuisploeg en leek een nieuwe overwinning in het zicht. Het bleef van beide partijen een aantrekkelijke partij honkbal, vooral door verdedigend sterk spel van de beide ploegen. In de zevende inning was de koek een beetje op bij Bas Rasink en mocht hij het stokje overdragen aan Frits Budding. Die moest met drie honken bezet het karwei klaren en slaagde daar pas in nadat een driepitter van HCAW voor even zoveel punten had gezorgd en de achterstand was teruggebracht tot 7 – 6. In de achtste slagbeurt kreeg Efrain Sluis vier wijd en stal (ja, u leest het goed!) het tweede honk. Op een listige tik van Jannes Cruiming wist hij nog een extra puntje te scoren voor Hurricanes, wat de ploeg iets meer adem gaf. 8 – 6. Een sterk staaltje veldwerk in het outfield hield HCAW van verder scoren af, waardoor de Hilversummers met de eer gingen strijken in de streekderby met de Bussumse ploeg.

Werpcijfers:
Hilversum 5 – 1 – 10
HCAW 4 – 1 – 14

2-7-2017 | Hilversum Hurricanes geeft zekere overwinning bijna uit handen

In de belangrijke wedstrijd tegen Robur 58 leek Hilversum Hurricanes aanvankelijk een eenvoudige overwinning te boeken, maar één mindere inning zorgde toch nog voor onnodige spanning op sportpark Loosdrecht. Hilversum Hurricanes ging uiteindelijk terecht met de winstpunten naar huis en door de krappe 7 – 6 overwinning staan ze nu acht punten vanaf de onderste plaats en kijken alleen nog maar naar de bovenste helft van de ranglijst.

Hilversum Hurricanes – Robur ’58 7 – 6

“Never change a winning team”, dachten de coaches van Hilversum na de overwinningen van de laatste weken en begonnen dus de wedstrijd met Maikel Puik als startende werper. En dat pakte ook dit keer weer goed uit. De eerste inning zorgde hij met hulp van zijn verdediging ervoor dat Robur niet aan scoren toe kwam. Hurricanes kwam beter uit de startblokken. Jeen van Arkel kreeg vier wijd en kon op een prima stootslag van Flo Prostiuc het tweede honk bereiken. Wederom vier wijd voor Efrain Sluis zorgde ervoor dat alle honken bezet waren. Bas Rasink raakte de bal hard en sloeg de eerste twee punten over de thuisplaat. 2 – 0. Maikel Puik heerste op de heuvel en stond geen enkele honkslag toe. De werper van Robur had wat problemen met de controle en de slagploeg van Hurricanes wachtte geduldig op die ene mooie bal. Honkslagen van Oscar Johnstone en Jannes Cruiming zorgden voor een 4 – 0 voorsprong. In de derde slagbeurt liet Hilversum zien dat ze vandaag alleen maar voor de overwinning gingen. Maikel Puik sloeg ene prachtige driepitter in het rechtsveld. Dennis Dorresteijn hielp hem met een honkslag over de thuisplaat en mocht zelf het zesde punt scoren voor de thuisploeg.

In de vijfde inning kreeg Maikel Puik problemen met de controle en liet de honken vol lopen. Frits Budding nam zijn plaats op de heuvel over, maar werd gelijk getrakteerd op een verre klap in het verreveld die niet goed werd verwerkt. 6 – 2. Ze hadden de smaak te pakken en ramden er nog een honkslag en driehonkslag over heen. Toen alle punten geteld waren, bleek het 6 – 6 te zijn. Hurricanes pakte de draad weer gedeeltelijk op en kwam weer op een 7 – 6 voorsprong door Dennis Dorresteijn die op een harde klap van Frits Budding wist te scoren. Dezelfde Frits Budding had inmiddels de touwtjes op de heuvel weer in handen genomen en gaf de tegenstander weinig cadeau. De thuisploeg leek ook al haar kruit te hebben verschoten en produceerde alleen nog maar hoge ballen, waar Robur weinig moeite mee had. Met een krappe voorsprong werd een begin gemaakt aan de negende en laatste inning. De eerste nul was een knappe vangbal van Hinne Winterwerp die zijn rentree maakte na lange afwezigheid in verband met studie. De volgende nullen werden professioneel gemaakt door het binnenveld van Hurricanes waardoor de overwinning een feit was. Door deze belangrijke overwinning staat Hilversum Hurricanes nu acht punten boven hekkensluiter Robur 58 en komen ze steeds dichterbij hun doel: handhaving in de tweede klasse. Volgende week komt buurman HCAW op bezoek en de boodschap is duidelijk: “Think twice before you play against Hilversum Hurricanes!

Werpcijfers:
Hilversum 4 – 4 – 5 – 1
Robur 58 4 – 6 – 10 – 3

25-6-2017 | Hilversum Hurricanes ook te sterk voor Red Caps

Hilversum Hurricanes en Red Caps gaven in Hilversum een goede partij honkbal weg. De thuisploeg bleef de meerdere, aanvallend door gedurfd en goed honklopen en verdedigend door uitstekend veldwerk. Na negen innings was het 7 – 4 en mocht Hurricanes weer twee punten toevoegen aan haar totaal. Hilversum klimt langzaam maar zeker op naar de middenmoot, een plek waar ze thuis horen gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken.

Hilversum Hurricanes – Red Caps 7 – 4

In de eerste slagbeurt kwam startende werper Maikel Puik moeizaam op gang. Hij gooide twee keer vier wijd en moest al gelijk een punt toestaan. Zij veld hielp hem op schitterende wijze door de inning heen met een prachtig dubbelspel. 0 – 1. Hurricanes bleef een antwoord schuldig en had weinig vat op de worpen van de Leusdense pitcher. In de derde slagbeurt wist Red Caps de voorsprong te vergroten. Drie honkslagen op rij en een vangfout zorgden voor even zoveel punten. En het leed leek nog niet geleden met alle honken bezet, maar de Hilversumse verdediging schoot weer te hulp en klaarde het karwei. 0 – 4. Aanvoerder Jeffrey Vreeken zorgde voor een eerste tegenpunt. Hij sloeg zelf een tweehonkslag en werd binnen geslagen door Oscar Johnstone. Efrain Sluis volgde zijn voorbeeld en hielp Oscar over de thuisplaat. 2 – 4. Red Caps kwam niet tot scoren en Hurricanes ging verder waar het gebleven was. Maikel puik opende met een honkslag en scoorde het derde punt op een honkslag van Jeen van Arkel. Flo Protiuc zorgde met een tweepitter voor de gelijkmaker en kon zelf ook nog scoren. 5 -4. Frits Budding nam de plaats op de heuvel over en heerste als een vorst. Samen met zijn veld werd de ene na de andere nul gemaakt en langzaam zakte de moed de Leusdenaren in de schoenen. Hurricanes wilde nog wat meer ruimte in de score en sprokkelde nog twee puntjes binnen. Het eerste punt viel bij een 1 – 3 situatie waarbij Oscar Johnstone geslepen de thuisplaat stal. Het laatste punt was voor Maikel Puik, hij verraste iedereen met een dragbunt en stal vervolgens het tweede honk. Op een opofferingsslag van Sandrino Budding bereikte hij het derde honk. Jeen van Arkel gaf de genadeklap en zorgde voor 7 – 4, een stand die Hurricanes niet meer uit handen gaf. Volgende week speelt Hilversum Hurricanes weer thuis tegen Robur 58. Bij winst slaan ze een groot gat met de onderste ploegen en kunnen ze omhoog kijken in plaats van naar onder.

Werpcijfers:
Maikel Puik/Frits Budding 4 – 4 – 11
Red Caps 8 – 2 – 13

18-6-2017 | ASC Hilversum Hurricanes verslaat Caribe

Hurricanes hield in het thuisduel tegen het Groningse Caribe het hoofd koel en kon ondanks de hitte genoeg kracht opbrengen om de noorderlingen puntloos terug naar huis te sturen. In een spannend en sportief duel sloeg Hilversum in de laatste slagbeurten toe en liet zien over een langere adem te beschikken. Uiteindelijk werd het 12 – 5 in het voordeel van de Hurricanes.

Hilversum Hurricanes – Caribe 12 – 5

Hurricanes begon verrassend met Maikel Puik op de heuvel en vijf innings lang was hij de slagmensen aardig de baas. Hij begon voortvarend door de eerste slagman gelijk met drie slag terug te sturen naar de dug out. En de volgende twee nullen werden eenvoudig met de hulp van zijn verdediging gemaakt. Flo Protiuc was de eerste honkloper voor Hurricanes. Hij kwam door vier wijd op het eerste honk. Jeffrey Vreeken en Frits Budding gaven beiden hun visitekaartje af met verre klappen richting het outfieldhek. Hierdoor was de 2 – 0 voorsprong voor Hurricanes een feit. 2 – 0. Caribe wist in de volgende beurt optimaal te profiteren van wat nonchalance in het Hilversumse veld en kwam terug tot 2 – 1. Maar Hurricanes liet zich niet uit het veld slaan. Bas Rasink sloeg zijn eerste, maar niet zijn laatste, honkslag van de wedstrijd en wist op een honkslag van Jeen van Arkel te scoren. Op een opofferingsslag wist Jeen het aantal punten zelfs te verdubbelen naar 4 – 1. Caribe toonde veerkracht en vier wijd, twee gestolen honken en een driehonkslag tegen de reclameborden brachten de stand al snel terug op 4 – 3. De ploegen gingen gelijk op en waren aan elkaar gewaagd, maar Hurricanes bleef baas in eigen huis en sprokkelde via Efrain Sluis er nog een puntje bij. 5 – 3. In de volgende slagbeurt was er een vangbal die toch geen vangbal leek waardoor Hurricanes kostbare punten liet liggen. Ze raakten echter niet van slag en ook verdedigend was hun spel stabiel. Na vijf innings mocht Maikel zijn plek afstaan aan Frits Budding die de laatste innings al zijn krachten moest aanspreken in de zengende hitte. In de zevende slagbeurt had Frits moeite met de controle en moest twee keer vier wijd en geraakt werper toestaan. Met drie honken vol en een inmiddels gelijke stand van 5 – 5 klaarde hij het karwei zelf met drie slag uit. Hurricanes spuugde nog eens flink in de handen en gingen vol voor de overwinning. Uit twee honkslagen en vier wijd werd het maximale rendement gehaald met drie punten waardoor er een 8 – 5 voorsprong op de scorekaart verscheen. Caribe bleef het antwoord schuldig en Hurricanes rook bloed. Het werd 9 – 5 door Frits Budding en met twee honken bezet zorgde Bas Rasink voor zijn mooiste klap van de wedstrijd ( slaggemiddelde van 0.800). Hij ramde de bal tegen de hekken en snelde over alle honken richting thuisplaat en 12 – 5. De laatste drie nullen werden vakkundig gemaakt en de derde overwinning voor de Hurricanes was een feit. De coaches en spelers waren blij met het vertoonde spel en putten hier moed en zelfvertrouwen uit voor de komende belangrijke wedstrijden.

Werpcijfers:
Maikel Puik/Frits Budding 9 – 8 – 6 – 1
Caribe 1 – 4 – 21 – 1

28-5-2017 | Hilversum Hurricanes pakt in laatste inning de overwinning

Niet alleen de zon zorgde voor de hitte in Amersfoort, maar ook de scheidsrechter en spelers waren verantwoordelijk voor een hete wedstrijd. Onbegrijpelijke beslissingen, goed, degelijk veldwerk, rake tikken en prima pitching waren de ingrediënten van een spannende wedstrijd tussen Hilversum Hurricanes en Quick Amersfoort. Hilversum trok tenslotte aan het langste eind en boog in de laatste slagbeurt een 4 -2 achterstand om in een 4 – 7 voorsprong.

Quick Amersfoort – Hilversum Hurricanes 5 – 7

Bij de tweede slagman voor Hurricanes sloeg de vlam al gelijk in de pan. Een klap van Flo Protiuc leek een eitje voor het veld van Quick, maar de eerste honkman liet de bal vallen bij de tikactie. De scheidsrechter had echter een heel andere actie gezien en gaf Flo alsnog uit. De toon voor de wedstrijd was gezet. Beide teams stonden verdedigend hun mannetje en het pas in de vierde inning mocht een eerste punt op het scorebord worden genoteerd. Jeffrey Vreeken kreeg vier wijd en werd verder geslagen door Oscar Johnstone. Op een opofferingsslag van Sandrino Budding kon Hilversum het eerste punt aantekenen. Quick was niet van slag door dit puntje en antwoordde met een aantal honkslagen op rij die slechts twee punten opleverden. 2 – 1. Dit aantal werd in de volgende slagbeurt verdubbelt met hulp van de scheidsrechter die steeds meer op Stevie Wonder ging lijken, omdat hij elke keer niet gezien had wat er zich op of tussen de honken afspeelde. Een duidelijke nul op het eerste honk werd over het hoofd gezien en met het schaamrood op de wangen profiteerde Quick van deze scheidsrechterlijke dwaling. Het leverde hen twee extra punten op. 4 – 1. Jeen van Arkel sprokkelde er nog een puntje bij en met een 4 – 2 stand leek de wedstrijd gespeeld. Maar niets bleek minder waar! In de laatste slagbeurt werden alle reserves aangeboord en toonde Hilversum Hurricanes karakter. Jannes Cruiming opende met een harde tik langs het derde honk. Jeen van Arkel en Dennis Dorresteijn volgden zijn voorbeeld en lieten de honken vol lopen. Het veld van Quick voelde de druk en bezweek langzaam. Jannes Cruiming kon 4 – 3 scoren op een wilde worp en een tweehonkslag van Jeffrey Vreeken zorgde voor een 4 -5 voorsprong voor de Hilversummers. Maar de koek was nog niet op. Op een driepitter van Oscar Johnstone werden nog eens twee punten gescoord en werd het 4 – 7. Dit bleek de genadeklap. Frits Budding, die de gehele wedstrijd al zeer solide stond te gooien, klaarde het karwei met behulp van zijn verdediging en stond nog slechts een puntje toe in de laatste slagbeurt van de keistedelingen. Hilversum pakt hier mee twee belangrijke punten en klimt een plekje omhoog in de ranglijst. In deze vorm en met deze mentaliteit zullen het zeker niet de laatste punten zijn die gepakt worden. Volgende week is Hilversum Hurricanes vrij, maar de week erop wacht een zware wedstrijd tegen Zuidvogels.

Werpcijfers:
Frits Budding 3 – 2 – 14 – 4
Quick Amersfoort 4 – 5 – 11 – 7

14-5-2017 | Eerste overwinning Hilversum Hurricanes

Na vier nederlagen heeft Hilversum Hurricanes overtuigend de eerste overwinning behaald tegen Centrals uit Bilthoven. Na acht innings stond de teller op 5 – 18 voor de Hilversumse ploeg, maar de regen gooide toch nog een beetje roet in het eten. Een plensbui zette het veld van Centrals blank en de scheidsrechter kon niets anders dan de wedstrijd te staken. Dit betekende dat de 5 – 18 veranderde in 5 – 9, omdat de achtste inning niet afgemaakt kon worden. De Hurricanes waren er niet minder blij om en voelden zich een klein beetje kampioen, net als Feijenoord.

Centrals – Hilversum Hurricanes 5 – 18 (of 5 – 9?)

In de eerste slagbeurt gaf Hilversum al gelijk een visitekaartje af. Maikel Puik kwam als openingsslagman met vier wijd op de honken. Jeffrey Vreeken en Efrain Sluis sloegen de eerste honkslagen van de wedstrijd en lieten het eerste punt van Hilversum aantekenen. Op een opofferingsslag van Oscar Johnstone kon Jeffrey Vreeken het tweede punt scoren. Centrals leek hier geen antwoord te weten en moesten al snel twee nullen noteren. Drie honkslagen op rij zorgden er echter voor dat De Bilthovense ploeg weer op gelijke hoogte kwam. 2 – 2.

Frits Budding opende in de tweede slagbeurt met een harde line drive. Marvin Puik deed het nog iets beter en sloeg de bal tegen de hekken in het linksveld. Hilversum had de smaak te pakken aan slag en sloeg de ene na de andere honkslag. Na tien slagmensen was de stand inmiddels al opgelopen naar 2 – 7 in het voordeel van Hurricanes. Frits Budding stond slechts een punt toe in de gelijkmakende slagbeurt en werd goed gesteund door zijn veld. Hilversum sprokkelde er in de derde slagbeurt nog een puntje bij. Maikel Puik kwam op de honken door een fout in het veld van Centrals. Jeen van Arkel joeg de bal het verreveld in en bracht Maikel Puik over de thuisplaat. 3 – 8. Centrals kwam sterk terug door een aantal honkslagen op rij, maar de alerte verdediging van Hilversum wist met een fraaie actie twee honklopers van de honken te gooien en hielden zo de schade beperkt tot 5 – 8.

Terwijl beide ploegen elkaar geen punt meer toestonden pakten donkere wolken zich samen boven het veld, maar de regen zette nog niet echt door. Hilversum leek weinig last te hebben van de neerslag en sloeg de ene na de andere honkslag. Er kwamen maar liefst veertien man aan slag die samen voor negen punten zorgden en een voorsprong van 5 – 18. Drie nullen leken snel gemaakt, maar de regen was weer spelbreker. Met anderhalve nul kwam het met bakken uit de hemel en stond het veld in no time blank. De scheidsrechter vond het mooi geweest en maakte een eind aan de ongelijke strijd tegen de regen. (Of was het Hilversum?) 5 – 18 of 5 – 9? De eerste stand staat misschien mooier in de uitslagenlijst, maar winnen is winnen.

Werpcijfers:
Frits Budding 8 – 2 – 8 – 4
Centrals 5 – 6 – 20 – 10

22-4-2017 | HCAW te sterk voor Hilversum Hurricanes

Hurricanes speelt al een aantal weken achter elkaar uit, omdat het veld van Hilversum nog niet geheel klaar is na een grondige opknapbeurt. Dit keer hoefden ze niet ver weg naar de buren van HCAW. En ze hadden graag twee punten mee terug genomen,maar daar stak de geroutineerde ploeg uit Bussum een stokje voor. Het werd in een matte wedstrijd 9 – 2 voor HCAW.

HCAW – Hilversum Hurricanes 9 – 2

Hilversum kwam in de eerste slagbeurt al snel op een 0 -1 voorsprong. Jeffrey Vreeken kreeg geraakt werper. Efrain Sluis sloeg hem verder en Jannes Cruiming sloeg hem vervolgens over de thuisplaat. Er leek meer in te zitten, maar Jannes werd ongelukkig geraakt door de klap van Frits Budding en was de derde nul. In de gelijkmakende slagbeurt waren de eerste twee nullen snelgemaakt. De laatste nul leek een eitje,maar een verkeerde aangooi bezorgde de honkloper een eitje op zijn hoofd en zorgde tevens voor het gelijkmakende punt.

In de tweede inning kreeg startende werper Maikel Puik problemen met zijn controle en moest drie honkslagen en vier punten toestaan. 5 – 1. Deze stand bleef tot aan de zevende inning gehandhaafd omdat beide werpers, samen met hun verdediging, geen enkele punt toestonden. HCAW vond het in de zevende slagbeurt welletjes en opende met een twee- en driehonkslag. Hilversum bezweek onder de druk en maakte drie fouten op rij waardoor de Bussumse ploeg uitliep naar 9 – 1. Hilversum kwam in de laatste slagbeurt nog een puntje dichterbij,maar daar bleef het bij. Komende week heeft Hilversum rust en daarna volgt de eerste thuiswedstrijd op het “nieuwe”veld. Het zou mooi zijn als ze de eerste thuiswedstrijd met een overwinning konden vieren.

16-4-2017 | Hilversum Hurricanes te laat op stoom

In de uitwedstrijd tegen het Apeldoornse Robur ’58 heeft Hilversum Hurricanes onnodig haar tweede nederlaag geleden. Twee zwakke eerste innings zorgden al snel voor een 6 – 0 achterstand die de Hilversummers niet meer te boven kwamen.

Robur ’58 – Hilversum Hurricanes 12 – 9

Robur zette vanaf de eerste geworpen bal de Hilversumse verdediging flink onder druk. Een honkslag, twee fouten en een driehonkslag waren het gevolg. Het bleef gelukkig maar bij 2 – 0 , omdat twee honklopers zich lieten insluiten en uittikken tussen de honken. In de tweede slagbeurt deden ze er echter een schepje bovenop. Frits Budding jr kon de juiste spots niet vinden en werd hard geraakt. Met een 6 – 0 stand op het scorebord werd hij vroegtijdig gewisseld en mocht Bas Rasink zijn positie op de heuvel overnemen. Voordat hij de juiste controle had, liepen de honken weer vol. Maar Bas hield stand en nam de laatste nul voor zijn rekening.

Het werd tijd dat Hilversum uit een ander vaatje ging tappen. Marvin Puik kwam op de honken en mocht het eerste tegenpunt aantekenen op een honklsag van Dennis Dorrestein. Hij mocht zelf de score verdubbelen op een klap van Jeffrey Vreeken. 6 – 2. Dit gaf de spelers van Hilversum weer moed en zeker nadat Robur in de gelijkmakende inning niet tot scoren kwam.

Efrain Sluis leek met een hoge bal een eenvoudige prooi voor het binnenveld, maar de felle zon die twee minuten tevoorschijn kwam, zorgde ervoor dat de balk niet gezien en gevangen werd. Oscar Johnstone ramde de bal voor twee honken weg en op een opofferingsslag van Jannes Cruiming kon Efrain scoren. Hilversum leek de smaak weer te pakken te hebben. Bas Rasink en Sandrino Budding hielden de rally gaande en Jeen van Arkel kon beide spelers over de thuisplaat slaan. Hilversum had de achterstand inmiddels teruggebracht tot 6 – 5 en leek hard op weg om de snelle achterstand teniet te doen. Robur stak daar echter voorlopig een stokje voor. Ze konden uitlopen naar 7 – 5, omdat een geslagen bal niet goed werd verwerkt in het binnenveld. Nu was Hilversum de ploeg die de tegenstander onder druk zette. Met reeds twee nullen op de lijst bereikte Oscar Johnstone het eerste honk. Hij bracht de spanning weer volop terug toen hij 7 – 6 mocht scoren op een tik van Bas Rasink. Robur leek rijp voor de slachtbank toen alle honken vol liepen. Hurricanes liet hier echter een grote kans liggen en liet drie man achter op de honken.

Robur putte hier weer wat moed uit en vergrootte haar voorsprong naar 9 – 6. Hilversum gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam weer langszij. Sandrino Budding en Efrain Sluis wisten Hilversum weer op gelijke hoogte te brengen. 9 – 9. Evenals vorige week wisten ze het echter niet tot een goed einde te brengen. Robur vocht zich terug en met drie honken vol en twee man uit kwam hun beste slagman in het slagperk. Hij deed wat er van hem werd verwacht en ramde de bal tegen het hek in het outfield. Hij veegde daarmee de honken schoon en zorgde voor een 12 – 9 voorsprong, wat tevens de eindstand betekende. Twee spannende wedstrijden die helaas nog geen punten hebben opgeleverd, maar wel hebben aangetoond dat Hilversum Hurricanes in deze klasse thuis hoort. Met iets meer scherpte en een beetje meer geluk zit de eerste overwinning eraan te komen.

9-4-2017 | Tot de laatste minuut spannend

Hilversum Hurricanes moest in haar eerste competitiewedstrijd haar meerdere erkennen aan Red Caps. In een spannende wedstrijd leek Hilversum Hurricanes al vrij snel op een nederlaag af te stevenen, maar niets bleek minder waar. De mannen uit Hilversum rechtten de ruggen en kwamen langszij bij de rode petten uit Leusden. In de laatste slagbeurt wist Red Caps echter de overwinning naar zich toe te trekken en wonnen met 7 – 6.

Red Caps – Hilversum Hurricanes 7 – 6

In de eerste inning leek Hilversum weinig vat te hebben op de worpen van de pitcher van Red Caps. Ze kwamen niet tot scoren en moesten in de gelijkmakende slagbeurt het eerste tegenpunt van de competitie incasseren. Hilversum liet zich niet uit het veld slaan en Jeffrey Vreeken kwam met een verre klap op het tweede honk. Efrain Sluis bracht hem middels een honkslag over de thuisplaat en bracht de stand weer in evenwicht. 1 – 1

Red Caps bleek over een goede slagploeg te beschikken en maakte het pitcher Frits Budding niet gemakkelijk. Elke slagbal werd hard en goed geraakt en zorgde voor een 6 – 1 achterstand. De wedstrijd leek gespeeld, maar Hilversum bewees weer over een lange adem te beschikken. Frits Budding herstelde zich op de heuvel en werd daarbij prima geholpen door de verdediging.

In de vijfde inning opende Sandrino Budding met een honkslag. Jeen van Arkel werd geraakt door de werper en moest worden vervangen door Maikel Puik. Beide spelers wisten te scoren op een fraaie honkslag van Bas Rasink. 6 – 3. Dit gaf de burger moed en ook de verdediging. Die bleek zeer solide en hield de ploeg uit Leusden van scoren.

In de achtste inning opende Bas Rasink weer met een honkslag. Zijn goede voorbeeld werd gevolgd door Jeffrey Vreeken. Dennis Dorrestein maakte het karwei af met een tweepitter waarop beide honklopers wisten te scoren. 6 – 5. In de negende slagbeurt leek maakte Jannes Cruiming het gelijkmakende punt. Hij sloeg zijn tweede honkslag van de wedstrijd en werd door Maikel Puik over de thuisplaat geslagen. Het bleef echter bij 6 – 6.

In de laatste slagbeurt moest Hilversum echter het onderspit delven. Twee honkslagen en vier wijd zorgden voor het winnende punt voor de sympathieke ploeg uit Leusden. 7 – 6. Teleurgesteld wat betreft de uitslag, maar optimistisch vanwege het vertoonde spel keerde Hilversum toch nog enigszins tevreden naar huis.

Werpcijfers:
Red Caps 8 – 2 – 12 -1
Hilversum 4 – 3 – 13 – 3