Hilversum Hurricanes plaatst zich voor de Tulipbowl

De Hilversum Hurricanes hebben zich na 13 jaar weer geplaatst voor de Tulipbowl. Afgelopen zaterdagavond waren zij in de playoffs te sterk voor Arnhem Falcons, 27-14. Door de winst op Arnhem plaatsen de Hurricanes zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap, de Tulipbowl, op 8 juli in Amsterdam.

De wedstrijd, die aanvankelijk op zondag gespeeld zou worden, was door de bond verplaatst naar zaterdagavond.

De cointoss werd gewonnen door Hilversum en de Hurricanes kozen ervoor om met de aanval te beginnen. De aanval kon echter geen vuist maken en was na een paar aanvalspogingen alweer genoodzaakt te punten. Arnhem begon sterk aan de wedstrijd en wist met een goede drive de eerste punten op het bord te zetten na een pass van AJ Hobbelink op Joost Holtslag, 0 – 7. Pas in het 2e kwart kon Hilversum wat terugdoen, een run van quarterback Maurice Tielen zette de stand op 7-7.

De volgende aanvalsdrive van Arnhem strandde waardoor zij genoodzaakt waren om de bal te punten. Net als een week eerder, tijdens de laatste competitiewedstrijd in en tegen Arnhem, wist Dennis de Wit de punt return 63 yards terug te lopen voor een touchdown. Stand kwam daarmee op 14-7.

Dezelfde Dennis de Wit wist op de eerste play van de volgende aanvalsserie van Arnhem de bal te onderscheppen van de quarterback AJ Hobbelink. Hilversum kreeg hierdoor zeer gunstige veldpositie en de aanval van Hilversum wist dit dan ook af te maken met een touchdown run van Joery Blankenstein. De point after touchdown werd gemist waardoor de stand op 20-7 kwam te staan.

Vlak voor rust wist Arnhem na een mooie drive te scoren door een touchdown run van Joost Holtslag. De ruststand kwam daarmee op 20-14 te staan.

Na rust kreeg Arnhem de bal maar Linebacker Yoeri van Vliet wist in de eerste drive quarterback AJ Hobbelink opnieuw te onderscheppen. Ook Nick da Costa was in hetzelfde kwart AJ Hobbelink te slim af met wederom een onderschepping. De aanval van Hilversum wist deze turnover om te zetten in een touchdown na een pass van Maurice Tielen op Jan Pecník.

Met 2 touchdowns voorsprong kon Hilversum het laatste kwart wat gas terugnemen en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Eindstand 27 – 14.

Op 8 juli om 16.00 staan de Hurricanes in de Tulipbowl tegen de winnaar van de wedstrijd Lelystad – Leiden. De finale wordt georganiseerd in Amsterdam. De laatste keer dat Hilversum in de finale van het Nederlands kampioenschap stond was in 2005. In 2001 werd de finale voor het laatst gewonnen door Hilversum.

You may also like...