Hilversum Hurricanes – Red Caps 10 – 12

Hilversum kon in het thuisduel niet genoeg kracht opbrengen om The Red Caps puntloos naar Leusden terug te sturen. De stand van 10 – 12 doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar schijn bedriegt. The Red Caps waren heer en meester aan het Jagerspaadje, ze sloegen maar liefst 26 honkslagen. Tel daarbij op het matige veldspel van Hilversum, dan kun je concluderen dat de uitslag geen afspiegeling is van het krachtsverschil tussen de twee teams.

8-7-2018 | Hilversum Hurricanes – Red Caps 10-12

In de eerste slagbeurt kwam Red Caps al gelijk op een 0 – 1 voorsprong en leek er de komende innings nog geen vuiltje aan de lucht. Pitcher Bas Rasink had de slagploeg van de gasten redelijk in de tang en hield de score lange tijd op deze stand. In de vierde inning kwam Hilversum Hurricanes langszij. Jeffrey Vreeken sloeg ene honkslag, waarna Oscar Johnstone hem een honk verder sloeg. Frits Budding zorgde vervolgens voor de eerste binnengeslagen punt. 1 – 1.

De zesde inning bleek een dramatische inning voor de thuisploeg. Gestuntel in het binnenveld en een aantal honkslagen van Red Caps beslisten de wedstrijd. Na tien slagmensen was de stand inmiddels opgelopen naar 1 – 8. De pitcher van Red Caps was inmiddels warm gedraaid en gunde de Hilversummers geen enkele kans. Machteloos moest Hilversum toekijken hoe Red Caps uitliep naar respectievelijk 1 – 9 en in de achtste inning naar 1 – 12. De wedstrijd leek een vroegtijdig einde tegemoet te gaan. Red Caps besloot de pitcher te wisselen, achteraf gezien niet zo’n goede beslissing. Er gloorde weer een beetje hoop voor de Hurricanes toen bleek dat deze pitcher een makkie was. Ineens leefde de ploeg weer op en werden de knuppels gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn. Maar liefst zestien man kwam er aan slag en met een stand van 10 – 12 en nog steeds drie honken bezet leek er nog van alles mogelijk. Helaas bleven de honklopers achter op de honken en kwam het aan op de laatste slagbeurt. Hilversum had al de krachten verspeeld en Red Caps maakte snel drie nullen en zodoende een eind aan de wedstrijd.

Werpcijfers:
Hilversum 6 – 4 – 26
Red Caps 13 – 5 – 14

You may also like...