Honkbal Aspiranten 1 breidt zijn koppositie weer uit


Mijn zoon Mylan vroeg mij of ik een leuk Vaderdag cadeau wist. ‘Nou’ zei ik, ‘Speel jij nou maar een lekkere wedstrijd met een overwinning van 7-2’. Blijer kun je me niet maken. Almere’90 met slechts 2 verliespartijen een geduchte concurrent, die we bij een overwinning op een afstand van 2 wedstrijden zouden kunnen zetten.

De eerste inning met de Almeerse pitcher, die prachtige ballen gooide, maar dat is wat je als slagman wilt, want die kun je wegmeppen. Nou dat deed onze leadoff-hitter Jochem, maar zijn klap ging rechtstreeks terug naar de handschoen van de pitcher. Mylan slaat de bal vervolgens voor een 3 honkslag weg, maar de bal belandt net voor het hek in de handschoen van de midvelder. Anton krijgt vervolgens 3 slag. Verdedigend laat Almere nog geen steken vallen.

Dan is het de beurt aan Sam Verbeek, liet hij vorig jaar bij een tegenslag zijn koppie hangen, nou dit jaar is hij een plaag voor elke slagman. Hij gooit op zijn maatje Parker en voor je het weet zit de eerste slagman alweer aan de kant met 3 slag. Door een ongelukkige aangooi komt Almere toch op de honken, maar verder dan het 3de honk komen ze niet. Beide volgende slagmannen gaan er af met 3 slag. Sam heeft de wedstrijd in zijn hand. 0-0

De pitcher van Almere was best te raken en dat zou in de 2e inning dan ook goed gebeuren. Sam Verbeek’s klap rolt tegen het hek, waardoor Parker, die met 4 wijd op het honk was gekomen, het eerste punt kan aantekenen 0-1. Ook Roemer vijzelt zijn slaggemiddelde maar weer eens op met een tweehonkslag, waarop Sam de thuisplaat bereikt en het is 0-2. En dan komt Smokey aan slag, hij heeft een specialiteit en dat is de stootslag, zijn tik is fantastisch, hij brengt Roemer over de thuisplaat, RBI ‘tje voor de SMOOK. Zijn nieuwe bijnaam voor volgend seizoen is SAM BUNTING. Er volgde nog een honkslag en Finn, de 4 wijd koning, na 4×4 wijd vorige week, krijgt wederom een vrije loop en slordig veldwerk van Almere zorgt ervoor dat beiden mannen voor 0-5 zorgen. Het leed voor Almere is nog niet voorbij, want Teun timmert de bal weg voor een 3 honkslag. Helaas is dat het, want Jochem en Mylan sneuvelen met 3 slag. Ook in de 2de inning is Sam V. niet te bespelen, getuige de 3×3 slag.

De derde inning begint met 4 wijd voor Anton en als Parker met een gemeen tikkie de bal achter de 2e honkman neerlegt, dreigt er weer gevaar voor Almere, een talentvolle groep jongens overigens met een zeer sympathieke coach. Ook Sam Verbeek en Roemer krijgen 4 wijd, die durven ze geen mooie bal meer te geven. Anton met een vrije loop thuis 0-6. Een wilde worp na de pitcherwissel en ook Parker loopt een punt binnen 0-7. Dit begint verdacht veel op mijn cadeau te lijken… Finn hoor ik weer zeggen, dat wij het honk goed hebben gesteeld, die heeft het woordenboek er nog niet op nageslagen. Sam Verbeek, het wordt ééntonig, gooit weer 3×3 slag en dat is het einde van zijn fenomenale pitchdag: 32 slag-17 wijd, 0x4 wijd, 9×3 slag, 1 hit en 0 runs tegen. Say no more. Opluchting bij Almere, maar ja die weten niet, wat we achter de hand hebben.

Deze heerlijke pot honkbal kabbelt richting het einde. Almere recht nog 1x zijn rug met Roemer op de heuvel, ze moesten eens weten. Roemer moet even inkomen en gooit 4 wijd. Vervolgens volgt een rake klap richting Mylan, een fantastische back hand en zijn aangooi uit de draai naar Teun: HE IS OUT! Mylan, zijn team en het publiek gaan uit hun dak. Coach Vincent sprak van de jonge Andrelton Simmons, wie dat ook mag zijn ha ha. We krijgen toch nog een tikkie om onze oren met een bal het verre veld in. Onze Finn weet de bal net niet te controleren, wat de score terugbrengt naar 2-7. Roemer toont zich een koele kikker en gooit de 2 volgende slagmannen met behulp van een voortreffelijke Parker met 3 slag aan de kant, de vreugde is groot.

Een top prestatie van de mannen, een prachtig Vaderdag cadeau en een heerlijke traktatie van Vincent voor jullie goeie spel, volgende week vrij en een mooi kamp voor de boeg.

You may also like...