Hurricanes stellen thuisvoordeel in play-offs veilig

De Hilversum Hurricanes hebben goede zaken gedaan uit in Arnhem door met 10-12 te winnen en daarmee het thuisvoordeel veilig te stellen tijdens de play-offs. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs. De aanval van de Hurricanes kwam maar moeilijk op stoom, tegen Rotterdam draaide de aanval nog soepel, maar daar was nu niets meer van terug te merken.

De eerste helft ging lang gelijk op en door twee fieldgoals (een van ieder) bleef het lang 3-3. Vlak voor de rust wist de runningback van Arnhem toch te ontsnappen aan de aandacht van de verdediging van Hilversum, waardoor de ruststand op 10-3 kwam. De tweede helft werd gedomineerd door de verdediging van de Hurricanes. Ze creëerde maar liefst vijf turnovers, waarvan drie interceptions van man of the match Dennis de Wit.

Dennis de Wit wist na een stop van de defence, de punt terug te lopen voor een touchdown en hiermee de stand op 10-10 te brengen. Lang bleef deze stand op het bord staan tot laat in de tweede helft. De verdediging van Hilversum drong de Arnhemmers ver terug tegen hun eigen doelgebied aan en wisten de quatreback te tackelen in zijn eigen doelgebied. Dit leverde een 2 punten safety op, een voorsprong die de Hurricanes niet meer uit handen gaf. Dit betekent dat zondag 24 juni Hilversum het thuis mag opnemen in de play-offs tegen wederom de Arnhem Falcons. Bij winst plaatsen zij zich voor het eerst in ruim tien jaar weer voor de Nationale finale.

You may also like...