Een seizoen honk-/softbal

Een seizoen begint bij Hilversum Hurricanes met de wintertraining. Deze vindt grotendeels plaats in de zaal. Sommige teams bereiden zich daarnaast conditioneel nog voor door in het weekend looptraining te doen. Dit gebeurt vaak pas bij de oudere teams. De zaal lijkt voor een sport als honk- en softbal niet meteen de meest geëigende omgeving. Toch is deze periode van de voorbereiding van zeer grote waarde voor de trainers omdat men vooral de technische basis zaken aandacht kan geven.
 
Begin maart wordt dan door de meeste teams de eerste stappen buiten gezet. Vaak wordt gepoogd als voorbereiding op de oefenwedstrijden één of twee trainingen op het veld te hebben zodat men weer een beetje gewend raakt. De eerste oefenwedstrijden vinden meestal rond het 3e weekend van maart plaats. Ook het spelen van toernooitjes of meerkampen is een veelgebruikte manier om het spelletje weer op te pakken. 
 
In april beginnen voor de teams de competities. Deze lopen vaak tot begin oktober en kennen een zogenaamde zomerstop van een paar weken rond juli – augustus. De exacte data van die stop zijn afhankelijk van het team waarin de speler/speelster speelt. Afhankelijk van de opzet van de competitie speelt men meestal even vaak thuis als uit.
 
 
Dit wil je misschien ook wel lezen:
Contributie
Kortingsregelingen
Wat heb je nodig en waar koop je dat?
Wat mag je van ons verwachten?
Wat verwachten we van jou?
Wie zorgt hier allemaal voor?
Vrijwilligers
Donateurs