Onderschatting? NO WAY BOYS

Na het geweldige weekend van vorige week hebben wij met nog 4 wedstrijden te gaan alles in eigen hand en hebben we nog 4 punten nodig voor de titel. Vandaag tegen OVVO, laatste, en binnenkort tegen UVV, 2de van onderen. Dan zou je denken: dat kan niet meer mis. Maar OVVO en UVV kunnen onbevangen spelen en hebben niets te verliezen, dus onderschatting? NO WAY BOYS.

Onze starting pitcher vandaag is Anton, zijn laatste wedstrijd dateert alweer van 30 juni. Onverstoorbaar, je hoort hem nooit klagen, je weet nooit wat er in hem om gaat. 1 ding weet je zeker, zijn controle is zóóó mooi, zijn ballen zóóó zuiver, ik hou er van. Het zal u dan ook niet verbazen: 3-slag, een grounder, die door Parker op het eerste honk wordt uitgemaakt, en een vangbal door Bram. Na 11 ballen komen we zelf aan slag. Een trotse Kirby ziet dat het goed gaat met zijn kroost. Een zelfverzekerde werper op de heuvel voor OVVO en dat zou Mylan direct al merken. Wat een battle! Bij de 8ste worp weet Mylan, die 6 uit 7 sloeg bij zijn laatste 3 wedstrijden, er een honkslag uit te peuren en staat al gauw op 3. Jochem moet wel met 3 slag aan de kant en dan krijgt Parker, na een waar gevecht, een walk. De pitcher blijft knokken, maar door een paar doorgeschoten ballen weten Mylan en Parker de eerste punten op het scorebord te brengen, 2-0. Teun krijgt 3-slag en ook Roemer staat op het punt een prooi te worden, maar bij volle bak produceert Roemer een knal. De bal vliegt langs de midfielder en de homerun is een feit van een jongen, die in de put zat vanwege zijn “gepruts” (zijn eigen woorden) aan slag. Wouter heeft de slagkooi van Parker in de tuin van de ouders van Roemer afgeleverd en u ziet het resultaat. De hele dug-out stroomt leeg om Roemer te feliciteren. Jammer genoeg lege honken, maar goed toch 3-0. Wat zal zijn moeder balen, dat ze dit niet gezien heeft.

Anton houdt keurig de boel dicht en daardoor zijn we al snel weer aan de beurt. Bram komt door met een single door gepruts van de eerste honkman. Bij een steelpoging gooit de catcher bijna het hoofd van zijn pitcher doormidden, 1 ding is zeker Bram is safe. De pitcher is daardoor even van slag en moet 2×4 wijd toestaan aan KC en Jop. Zowel Bram als KC weten de stand uit te breiden naar 5-0. Bij 1 uit laat de catcher de 3e slagbal van Mylan vallen, die sprint naar eerste honk. Net te laat sprint Jop vanaf derde honk naar thuis en zowel Mylan op eerste honk, als Jop op de thuisplaat gaan uit.

Anton blijft maar tegenstanders uitschakelen en krijgt ook in de derde inning geen punten of hits tegen, hij gooit 20 slagballen en 15 wijd. Hij had de game uit kunnen gooien, maar gelet op eerdere klachten aan zijn schouder, besluiten de coaches Roemer voor de laatste inning de bal te overhandigen. Finn verdient ook een compliment als catcher, want ook hij speelde foutloos. Ik ga niet alle punten opnoemen, hoe ze gescoord werden, want u bent waarschijnlijk nog niet eens door het verslag van vorige week heen. Behalve dan de stootslag van….. Smokie, die Roemer binnen brengt en tot zijn grote verbazing eindigt op het 3de honk na 2 errors van OVVO. Wat is het toch fijn als je over een dergelijke kwaliteit beschikt, het lijkt zo makkelijk, maar ga er maar aan staan. Jochem (2-honkslag) 6-0, Teun 7-0 (4 wijd), Roemer (2-honkslag) 8-0 en 3 RBI’s, Sam Smokie 9-0, Bram (single) 10-0 en tenslotte 11-0 door KC (4 wijd).

Roemer maakt het karwei professioneel af met 1×4 wijd en 3×3 slag. De Amsterdammers weerden zich kranig, maar ook zij konden ons niet stoppen in onze honger naar de titel. Mannen volgende week nog 1x alles uit de kast om de bekroning op jullie werk te zetten, een kampioen in de 2e klasse, onvoorstelbaar. Jullie hebben ons zoveel plezier bezorgd tijdens het seizoen dat kunnen jullie jezelf niet indenken. Als het zover is zal ik zeker een traantje wegpinken. Tot volgende week! Ik kan niet wachten tot het zover is…

You may also like...