Slowpitch toernooi

Het traditionele Slowpitchtoernooi van de Hilversum Hurricanes is ook dit jaar weer gepland. Echter hebben we besloten het dit jaar voor de zomerstop te organiseren! Dit heeft te maken met het feit dat het toernooi vorig jaar niet heeft kunnen plaatsvinden door het slechte weer. Helaas was niet de eerste keer.
We organiseren het toernooi dit jaar daarom op zaterdag 14 juli 2018.  Maar wel met hetzelfde thema als vorig jaar: Oktoberfest!

Dit wil je natuurlijk niet missen! Begin daarom nu alvast met het vormen van je eigen team met vrienden, collega’s, familie en/of teamgenoten en schrijf je hier in. Inschrijven kan tot 23 juni!

Meer info over het evenement is ook te vinden op Facebook.

Wat is slowpitch?
Wie wil er nou niet een balletje slaan? Bij slowpitch krijg je daar alle gelegenheid voor. De bal moet namelijk langzaam onderhands geworpen worden met een grote boog. Zo krijgt de slagman alle kans om de bal te raken en krijgen de veldspelers veel te doen. Daarom bestaat een slowpitchteam niet uit 9, maar uit minimaal 10 spelers. Slowpitch wordt bij voorkeur gespeeld met 5 dames en 5 heren. In verband met de veiligheid mogen ervaren spelers alleen links slaan. Alleen in goed overleg met de tegenstander mag hiervan worden afgeweken.

Materiaal
De teams dienen voornamelijk zelf te zorgen voor handschoenen. Wanneer u niet over handschoenen beschikt kan er onderling gewisseld worden met de tegenstanders. Hilversum Hurricanes zorgt voor ballen, knuppels en catcher-materiaal en heeft ook nog enkele handschoenen in voorraad. Dit materiaal moet bij de velden blijven liggen. Daarnaast is het belangrijk dat je denkt aan veilige, niet te gladde sportschoenen en er mogen geen spikes gedragen worden tijdens het slowpitchtoernooi. Elk team dient een scheidsrechter te leveren voor een van de wedstrijden uit hun poule.
We hopen dat jullie je net als vorig jaar massaal opgeven voor deze gezellige dag en dat de weergoden ons dit jaar beter gezind zijn!

You may also like...