Sterke pitching kost Hurricanes Aspiranten bijna de kop, bijna…

Twee aspirantenteams, twee thuiswedstrijden en twee wedstrijden voor de koppositie. Het beloofde een spannende zaterdag te worden en niets is minder waar. Beide wedstrijden leken wel een kopie van elkaar en de spanning bleef erin tot de laatste minuut.

7-7-2018 | HB Aspiranten 2 – Phoenix 11-6

Zaterdag stond de wedstrijd tegen directe concurrent Phoenix uit Zeist op het programma. Aan het begin van het seizoen zijn wij in Zeist kansloos ten onder gegaan met 17–2. Toen waren de jongens nog onder de indruk van de hoge leeftijd (15 á 16), terwijl onze leeftijd rond de 12,5 ligt. David had wat recht te zetten na de vorige wedstrijd tegen Phoenix en dat liet hij zien met harde strakke ballen. Je kunt zien dat hij het naar zijn zin heeft als er een grijnsje verschijnt rond zijn lippen. Ondanks goed werk wisten de Phoenix toch 3 punten te scoren. Hun pitcher heeft zijn dag, alleen David weet het eerste honk te bereiken. Seamus slaat de bal nog voor een harde klap weg, maar zo in de handen van de midfielder.

Tweede, derde en first leg vierde inning hetzelfde verhaal. Ondanks goed pitchwerk van David, Bram en Kaiser Chief kunnen de Phoenix 6 punten scoren en wij komen ‘nog’ niet verder dan 3 punten. Máááárrr wij zijn een dieseltje en moeten soms even opwarmen. De pitcher van Phoenix was nauwelijks te raken en hij ging er met geruststellende voorsprong van 6-1 vanaf, hoewel hij pas 40 ballen had gegooid. De coach van de ploeg uit Zeist zal spijt gehad hebben van deze beslissing.

Er zijn nog 20 minuten te gaan en wij komen aan slag. De tegenstander denkt dat wij zometeen de handdoek in de ring gaan gooien, maar dan kent hij deze ‘come back kids’ nog niet en onze yell: ‘When the going get’s though, the though get going’. Voor we het weten staan we gelijk en alle honken bezet. Julian weet het winnende punt te maken 7-6! Eigenlijk ‘End of game’ met nog maar 1 uitje op ons conto. Volgende slagman Olaf staat zichtbaar te balen dat hij niet aan slag zal komen. De sportieve coach van Phoenix stelt voor om zijn slagbeurt af te maken, dat had hij beter niet kunnen doen. Olaf slaat de bal kneiterhard in het outfield voor een Grand Slam Homerun, 11-6, en ach laten wij dan ook maar sportief zijn en de wedstrijd beëndigen.

De jongens hebben gespeeld als een echt en hecht team, ze gaan door het vuur voor elkaar. Ze zijn een team zonder echte uitblinkers zoals de pitcher van Phoenix, maar juist daardoor win je wedstrijden. Je kunt het niet alleen en daar was dit een mooi voorbeeld van. Jullie zijn een voorbeeld voor ieder team, geef nooit op want de wedstrijd is pas voorbij als de laatste bal is gegooid.

7-7-2018 | HB Aspiranten 1 – DVH 7-6

Ik had slecht geslapen en had de wedstrijd van vandaag tientallen malen gespeeld en ik moet u eerlijk zeggen: Daar kwamen we niet altijd als winnaar uit. Het belang van dit potje was groot, want winst op DVH zou deze ploeg uit Amstelveen op een achterstand zetten van 3 wedstrijden en dat zou de titel weer een stukje dichterbij brengen.

Mylan wilde het vertrouwen van zijn coaches niet beschamen, toen hij het goede nieuws kreeg, dat hij mocht starten. Hij begon een ijzersterke inning, want liefst 14 slag en 2 wijd kregen de 4 slagmannen om hun oren. Een hit en 3×3 slag als resultaat. Nu maar kijken of we de sterpitcher van DVH Jelmer konden raken. In de uitwedstrijd sloegen we pas toe, toen hij er af moest. Het plan was duidelijk, laat hem zoveel mogelijk ballen gooien. Jochem had daar lak aan, want hij dreunde de eerste bal voor een honkslag weg. Smokie Stotie brengt Jochem met zijn specialiteit de stootslag een honk verder, maar daar zou het bij blijven. KC krijgt voor het eerst dit seizoen 3 slag en we blijven zonder punten.

Mylan moet knokken om die Jelmer bij te kunnen houden. Voor hij het wist, zijn er alweer 2 honken bezet. Mylan herpakt zich en er volgen 2×3 slag. Door een slecht verwerkte hit staat het toch 0-2. Even later komen we goed weg als een verre klap door een attente midfielder Parker wordt gevangen. Einde 2e inning met 2 unearned runs. Ons plan om Jelmer veel ballen te laten gooien, valt in de gelijkmakende slagbeurt met pas 28 ballen in het water. Roemer, Finn en Jop gaan voor gaas.

Parker neemt de thuisplaat over met het oog op nieuwe pitcher Roemer. Pissig omdat hij zojuist 3 slag kreeg, slaat Jelmer de bal het heuveltje over: ‘HOMERUN’ en 0-3, diepe buiging. Ook Jack komt op het honk, maar na een ware battle moet Mylans laatste slagman er met 3 slag af. Zijn werk zit erop. Roemer slaagt er in niemand toe te laten op de honken, maar een doorgeschoten bal zorgt voor de 0-4. De derde inning levert eindelijk het eerste punt als Parker met een mooie hit en op een doorgeschoten bal weet te scoren, 1-4. Helaas blijft het hierbij en staat Jelmer op 46 gegooide ballen. Het zou zomaar kunnen, dat hij de wedstrijd uitgooit.

De laatste inning breekt aan en 10 minuten later is DVH na 2 hits 2 punten rijker. Waar hebben we dat meer gehoord? Frank komt ons daar nog even aan herinneren. Zoals gevreesd werd, verscheen Jelmer op de plaat, nog 14 ballen te gaan. Jochem slaat hem voor een honkslag weg. Mylan krikt Jelmers ballcount aardig op met foutslagen, maar wel 1 uit. Smokie volgt met 4 wijd, maar KC weet alleen Jochem binnen te brengen. 2-6 en 2 uit. Een alerte Monique meldt de tegenpartij dat Jelmer 60 ballen heeft gegooid. Pfff, als zij niets gezegd had, dan was de pitcher niet vervangen. Wat zou dit de partij op zijn kop zetten! Tom betreedt de heuvel, de stemming in onze dug-out sloeg om, zeker als Sammie de 3-6 binnen loopt. Roemer slaat één van de mooiste klappen van deze competitie, wat hem op het 2e honk doet belanden. Met een engeltje op zijn schouder krijgt Finn 4 wijd. Roemer zorgt voor de 4-6 en ook Jop komt met 4 wijd op het honk. De gelijkmaker staat aan slag in de persoon van Parker, die wil je daar wel hebben. Een honkslag en Finn scoort 5-6, deksels drommels, we worden gek in dat veel te kleine hokje. Een onvergetelijk moment volgt, Teun laat een slagbal lopen en dan, ik durf niet te kijken, BAFFFFFFFFFFFFF je voelt de elektriciteit en dan dat euforische gevoel. Hij brengt Jop en Parker thuis, 7-6 en de winst is een feit! Tom is geknakt en gooit uit pure frustratie zijn handschoen op de grond, einde wedstrijd.

Wat zou er gebeurd zijn, als Jelmer nog een slagman had mogen gooien? Dat is het voordeel dat wij meerdere sterke pitchers hebben, waar we op kunnen bouwen. Toch hebben we het gewoon super gedaan en mentaliteit getoond, die kenmerkend is voor deze gasten. Ze hebben 1 doel: kampioen worden. Volgende week kunnen we daarvoor een belangrijke stap zetten tegen de slagploeg van the Flags, maar hun werper heeft niet de kwaliteit van Jelmer. Monique bedankt voor je oplettendheid.

Mylan 2.33 inn 2 hits 4 runs 1 earned 8×3 slag 1×4 wijd 40-20
Roemer 1.67 inn 1 hits 2 runs 1 earned 5×3 slag 0x4 wijd 21-16
Jelmer 3.67 inn 3 hits 3 runs 2 earned 8×3 slag 1×4 wijd 38-20

Twee tegenstanders met dispensatiespelers, twee oersterke pitchers en twee keer op achterstand. Toch hebben beide teams de winst binnen gehaald en hun koppositie verdedigd. Kerels als jullie dit volhouden, en wie twijfelt daaraan, dan mogen jullie aan het eind van dit seizoen een mooi feestje vieren, maar dan moeten we samen met beide benen op de grond blijven staan.

You may also like...