HB Aspiranten 1: 14-1 winst, wat willen we nog meer

Afgelopen week stond geheel in het teken van het weekend van het jaar voor HB Aspiranten 1. Wat wil je met 2 krakers op het programma tegen Thamen, onze enige nederlaag, en het op de 2e plaats staande Flags, die al maandenlang ongeslagen zijn. Zij volgen ons op 2 punten, dus dit weekend zou de beslissing in de titelstrijd kunnen brengen.

Thamen-HB Aspiranten 1

Allereerst op weg naar de Kwakel. Er waren veel ouders afgekomen op deze wedstrijd. Het wachten was op Heren 1, die Parker en Jochem hadden beloofd te komen kijken, maar waar deze mannetjes het herenteam zelfs naar Groningen vergezelden, ontbrak van het team elk spoor.

Omdat we 2 wedstrijden moesten spelen, was het puzzelen voor Vincent en Kirby, want als je meer dan 25 ballen gooit, mag je de volgende dag niet pitchen. Vincent koos voor Mylan als starting pitcher en dit bleek een juiste keus. Vooraf sloeg Mylan de arme pitcher van Thamen een triple om zijn oren, gevolgd door een honkslag van Jochem en een double van Parker, die thuis een slagkooi heeft laten aanrukken om zijn slagprestaties op te krikken. Toen de stofwolken waren opgetrokken en de Kwakel was ontwaakt door mijn gebrul, stonden we met 0-4 voor. Mede door een prachtige stootslag van wie anders dan Sam Smokey. Dat is lekker beginnen, maar nog lang geen gelopen koers, Thamen maakt op mij een prima indruk, op mij wel ja… Na 9 ballen zaten we al weer in de dug-out. Mylan kon dus nog een inning gooien en dat was mooi meegenomen voor Vincent en Kirby.

KC kreeg 4 wijd maar we dreigden puntloos te blijven in onze 2e slagbeurt, zowel Jop als Bram, die ons team kwam versterken, mochten terug naar de dug-out. Maar Sam Verbeek dendert een single het veld in, zodat KC de 0-5 kon aantekenen en daarbij bleef het. Mylan bleef onverstoorbaar doorgooien, maar een op het oog makkelijke vangbal werd niet gevangen. Wat later ook het enige punt van Thamen deze wedstrijd werd, door een prachtige honkslag op de foutlijn. Met 3-slag gooide Mylan de volgende slagman uit en zijn pitchcount stond op 24, dus wisselen. Roemer nam het werpen over en na 5 gegooide ballen was ook de derde uit een feit: 1-5.

En dan volgde er weer een slagbeurt, waar Thamen maar liefst 11 punten moest incasseren.  De Japanse 2e pitcher trof achtereenvolgens Teun, Sammie en Anton vol, waarbij hij wel zo netjes zijn excuus kwam aanbieden. Dit drietal werd door Sam Verbeek en Mylan binnen geslagen. In totaal sloegen we 10 hits en toen gebeurde er iets merkwaardigs, Thamen zou bij een 1-16 achterstand aan slag komen, maar na 57 minuten gooide de coach de handdoek in de ring, met de woorden: “wij hopen dat jullie kampioen worden, daarom stoppen we ermee, we spelen zo slecht en daardoor kunnen jullie uitgerust aan de bak morgen tegen the Flags”, aardige mensen in de Kwakel.

Hoofddorp Pioniers-Flags

Hoe gek ben je dan om even door te rijden en samen met je zoon de wedstrijd Pioniers-Flags gaat kijken. Nou als ik ergens geen spijt van heb, dan is het van deze beslissing, wat een bloedstollend partijtje honkbal hebben we daar mee gemaakt. Mijn aanwezigheid viel het publiek ook op, maar dat deerde de pret niet en het werd steeds gezelliger op de tribune. Via de app hield ik het team op de hoogte en in de laatste inning kon Parker zelfs live meekijken via Mylans telefoon. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel. Puntenverlies voor Flags, wat onze positie verstevigde.

HB Aspiranten 1-Flags

De volgende morgen: Verlies was Not Done. Winst was het enige dat telde, that’s the spirit. Wij stonden om 8.15 op het veld en ook de tegenstander was er vroeg bij. De spanning was voelbaar, want het ging ergens om, do or die… Mylan kon niet starten als werper, want er moest 24 uur tussen zitten. Toch maakte de coach van the Flags er later nogal wat stampei over, toen Mylan na 24  uur als pitcher in het veld kwam. Hoe wist de beste man, dat Mylan gisteren 24 ballen gegooid had, ook een spion? Of heeft er een ouder gelekt? Onderzoek wordt ingesteld.

Dus Sam als starting pitcher en als u mijn verslagen een beetje gevolgd heeft en waarom zou u dat niet, dan weet u dat het wel snor zit. Hoewel hij toch een 2-honkslag om zijn oren krijgt, gooit hij 3x 3-slag. Pitcher van the Flags is de gevreesde Neal, die dit seizoen al zijn wedstrijden gewonnen heeft behalve 1, mag u raden tegen wie… Maar ja, Mylan blaakt van het zelfvertrouwen, dus opent met een honkslag, Jochem krijgt 4 wijd en hoewel Roemer 3 slag krijgt, slaat Max met een onhoudbare klap Mylan en Jochem over de thuisplaat, de dug-out ontploft. Zo’n mooie tik verdient een mooie foto (↑), gemaakt met de camera van mijn neef Dirk van der Geer, die ook nieuwsgierig was geworden door de prestaties van de onzen. KC gaat dan wel uit, hij slaat wel Max binnen, 3-0. Jop weet het eerste honk te bereiken, als de catcher de 3e slagbal uit zijn knuistjes laat vallen.

Verder laat Neal het niet aanbranden, maar voor hij het weet, moet hij alweer aan de bak, want op Sam staat geen maat deze morgen. 1 kanttekening, hij krijgt een prachtige hit tegen, maar de overmoedige slagman stoomt door naar 3, maar een snoeiharde relay van Teun via Mylan naar Roemer en de arme jongen is uit…. Teamwork van de bovenste plank. Teun opent de slagbeurt met een triple. Smokey is niet meer uit te krijgen en krijgt een walk. Neal vecht zich terug door Anton en Finn 3-slag te geven, maar tegen het geweld van Parker is hij niet bestand, die met een honkslag 2 RBI’s op zijn conto krijgt bijgeschreven, 5-0. Mylan en Jochem zijn de laatste tijd ZO sterk aan slag en zij zorgen ervoor, dat respectievelijk Parker en Mylan scoren voor 7-0 en dan is het slaggeweld voor even ten einde. De Flags zijn geknakt en een hoge score behoort tot de mogelijkheden.

Sam dreigt nog even in de problemen te komen door 2x hit by pitch te gooien, maar ook in zijn derde slagbeurt geeft hij geen punt weg, zijn werk zit erop. Ook dankzij het sterke veld dat achter hem staat. Het wordt ééntonig, maar we blijven de ballen maar wegslaan, 11 in totaal vandaag, de slagtraining van Vincent, Kirby en Timo werpen hun vruchten steeds meer af, en aan het eind van deze inning staat er een stand van 14-0 op het bord, ongekend, waarbij de 2-honkslag van Sam Smokey, zijn eerste dit seizoen, niet onvermeld mag blijven, zo mooi voor dit mannetje, dat zoveel progressie door maakt dit seizoen.

Mylan neemt het werpen van Sam over en krijgt een homerun waardige klap om zijn krullen, maar Roemer vangt pardoes deze enorme klap, wanneer hij wegloopt van een wesp, de hitter beduusd achterlatend. 4 ballen verder, staan de honken vol, want de coach van the Flags heeft zijn team 1 opdracht geven, op alles slaan, maar verder dan 1 punt komen de Bollenstreekbewoners niet en is de wedstrijd ten einde, als Anton bij een gedwongen loop het 2e honk aantikt.

Sam:      32 slag 23 wijd 1 hit       0 runs   5×3 slag en 1×4 wijd
Mylan:  8 slag    2 wijd    2 hits     1 run     0x3 slag en 0x4 wijd

14-1 winst, wat willen we nog meer. Een topweekend, veel publiek, prachtige klappen en 5 punten los van de nummer 2. Als we volgende week van OVVO winnen, die we NIET moeten ONDERSCHATTEN, dan kunnen we 22-9 kampioen worden tegen de Pioniers, een droomdebuut in de 2e klasse is dan een feit.  Na 14 gespeelde games hebben we 172 runs gemaakt en hebben we er slechts 46 tegen, een gemiddelde van amper 3 per wedstrijd, met onze pitchers zit het wel snor.

You may also like...