Caribe moet meerdere erkennen

Category: Wedstrijden 292

Tegen het Groningse Caribe hebben onze mannen van Heren 1 het altijd moeilijk. Al doet de uitslag anders vermoeden, ook tijdens All American Day was het geen walk over. De Groningers boden van begin tot eind felle tegenstand waardoor er een aantrekkelijk partij honkbal werd gespeld en het publiek volop genoot aan het ’t Jagerspaadje.

Vandaag was het de beurt aan Amato Budding om de verdediging van Hilversum Hurricanes te leiden en de jonge werper voldeed aan de verwachtingen. Vier innings lang stond hij zijn mannetje op de heuvel en zorgde er samen met zijn veld voor dat Caribe slechts één keer wist te scoren. Bij ons was de gang om te scoren groot en dat lieten we gelijk in de eerste slagbeurt zien. Oscar Johnstone pakte de eerste slagbal voor één honkslag. De pitcher van Caribe was even van slag en toverde twee maal vier wijd uit zijn hoge hoed. Drie honken vol en geen nullen, een mooi klusje voor Glenn Bus. Met een voortreffelijke knal sloeg hij de honken leeg en belandde zelf op het derde honk. Weer had de pitcher het even moeilijk tegen zoveel slaggeweld en moest Efrain Sluis laten lopen met vier wijd. Frits Budding maakte het karwei af en sloeg beide mannen over de thuisplaat. Voorlopig liet de slagploeg van Hilversum het hierbij en prijkte er een prachtige 5 – 0 stand op de scorekaart.

Caribe herstelde zich redelijk en de Hilversumse Hurricane ging even liggen tot aan de derde inning. Efrain Sluis kwam door een fout op de honken. Het binnenveld van Caribe was niet bestand tegen de harde tikken die Hilversum uitdeelde, want ook Frits Budding kon profiteren van zo’n fout. Drie maal is scheepsrecht! Bas Rasink sloeg een harde bal richting de korte stop die er weer geen raad mee wist en zo twee spelers liet scoren. Oscar Johnstone sloeg Bas Rasink binnen en bracht de stand op 8 – 1. In de vierde inning leek Amato Budding in de problemen te komen, maar hij werd uitstekend geholpen door zijn veld, onder andere door twee prima vangballen van Max Lakerveld. Hilversum snoepte er via Efrain Sluis nog een puntje bij en leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan. 9 – 1

Frits Budding nam de plek op de heuvel over en moest gelijk een tweede punt van de Groningse slagploeg incasseren. Een foutje in ons veld en een honkslag zorgden ervoor dat Caribe hun saldo verdubbelde. Heren 1 antwoordde onmiddellijk met een kwartet aan punten, zodat ze uitliepen tot 13 – 2. En zo werd er begonnen aan de zevende en laatste slagbeurt, dacht iedereen. Helaas bleek de waarheid anders. Maar liefst vier fouten zorgden voor twee punten voor Caribe en betekende nog een extra inning. 4 – 13. In de achtste inning maakten onze mannen geen fouten meer en wilden ze maar wat graag een eind maken aan deze partij. Jannes Cruiming sloeg zijn derde honkslag op rij en Bas Rasink volgde hem. Max Lakerveld sloeg de bevrijdende klap. De outfielder van Caribe jongleerde nog wat met de bal, maar via een stuit belandde hij in zijn handschoen. De scheidsrechter had geen VAR nodig om dit te zien en nadat Jannes de thuisplaat had aangetikt, beëindigde hij de wedstrijd bij een stand van 14 – 4.

Werpcijfers
Caribe 1 – 6 – 14
Hilversum 3 – 2 – 8

Related Articles