Lid worden


WAT KAN JIJ BIJ ONS VERWACHTEN?


Dank voor je interesse in onze club! Bij ons kun je honkbal, softbal, beeball, g-honkbal, american football en flag football spelen. Lees meer over onze club of lees hieronder wat je kunt verwachten op onze vereniging! Wil je proeftrainen om onze sport en onze club te leren kennen of wil je jezelf inschrijven? Dat kan door te klikken op een van bovenstaande buttons!

In welk team kom ik terecht?


Wij delen onze teams in op zowel leeftijd als ervaring en van recreatief tot competitief. De tabel geeft een globale indeling van de teams. Afhankelijk van ervaring kunnen wij je in een ander team indelen.

Wat is mijn (instap)contributie?


De leeftijd die een lid aan het eind van het kalenderjaar heeft, is bepalend voor de hoogte van de contributie (met uitzondering van spelers bij de Beeball, Peewees en G-honkbal). Wij innen de contributie via ClubCollect. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met onze penningmeester. Voor eerstejaars leden gelden de onderstaande contributies. Afhankelijk van het inschrijfmoment krijg je korting op de contributie. Voor leden die langer dan een seizoen lid zijn, gelden deze contributiebedragen. Gezinnen met twee of meer jeugdleden krijgen per jeugdlid 10% korting.

Jeugdsportfonds

Hilversumse kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid zijn van een sportvereniging, kunnen met een bijdrage van het Jeugdsportfonds toch sporten. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Hoe ziet een honk-/softbalseizoen eruit?


In maart starten de oefenwedstrijden en de eerste buitentrainingen. De teams trainen allemaal 1 à 2 keer in de week. Van april tot medio oktober spelen wij wekelijks competitie en enkele toernooien. De jeugdteams spelen meestal op zaterdag en de seniorenteams op zondag of doordeweeks. De wedstrijden zijn zowel bij ons op de club (thuis), als bij de tegenstanders (uit). Rond juli en augustus hebben we enkele weken een zomerstop. Gedurende de winter bereiden wij ons met zaaltrainingen voor op het nieuwe seizoen. De zaal lijkt voor onze sport niet de meest ideale omgeving. Toch is dit het wel, omdat dit een uitgelezen moment is om aandacht te geven aan de technische basis.

Hoe ziet een american (flag) footballseizoen eruit?


American/flag football begint bij de Hurricanes in de herfst. De competitie is net voorbij, wat een goed moment is voor nieuwelingen om met de sport te starten. Elk jaar starten we in oktober met een rookie-training, een training voor nieuwelingen om gezamenlijk in te stromen. De wintertraining is daarnaast het goede moment om de basis en technieken aan te leren. In het najaar spelen we een paar oefenwedstrijden en zijn er trainingskampen, om in februari te kunnen starten met de competitie. In de competitie spelen we om de twee weken een wedstrijd en strijden we om een plek in de Tulip Bowl in juni. De winnaar van de Tulip Bowl mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Wat trek ik aan tijdens wedstrijden?


Voor honk- en softbal schaf je zelf het tenue en een handschoen aan. Daarnaast dragen mannen een toque en adviseren wij vrouwen om een gezichtsmasker te dragen. Knuppels, helmen en andere materialen bieden wij als vereniging aan, maar deze mag je ook zelf kopen. Bij american (flag) football is het tenue in beheer van de vereniging. Een helm, shoulderpads, sokken en een bitje koop je zelf. Voor meer informatie, richtlijnen en tips lees je verder bij sportmaterialen aanschaffen.

Wat kan ik voor de vereniging doen?


Hilversum Hurricanes kan niet bestaan zonder de inzet van onze leden. Wij zijn de vereniging tenslotte met elkaar! We hebben geen betaalde krachten in dienst om de club draaiende te houden. Wij verwachten de inzet van iedereen in elk geval voor bardiensten bij thuiswedstrijden, rijdienst bij uitwedstrijden en/of scheidsen bij andere wedstrijden. Daarnaast zijn er andere taken, als coachen, bestuurs- of commissiewerk, onderhoud aan het complex en de organisatie of uitvoering van activiteiten. Wij zijn altijd dankbaar voor mensen die belangeloos iets voor de club willen betekenen. Heb jij interesse? Lees dan verder bij Voor Leden.

Wat is de KNBSB app?


Voor alle honk-, soft- en beeball competitiewedstrijden gebruiken wij de KNBSB-app. Download de app om op de hoogte te blijven van het wedstrijdschema en wijzigingen. Via het stappenplan meld je je aan (als jouw kind) in de app. Niet-leden kunnen het stappenplan invullen en als ’toeschouwer’ de app gebruiken om op de hoogte te blijven van aanstaande wedstrijden. Ervaar je problemen met de KNBSB app? Bekijk dan hier mogelijke oorzaken en oplossingen.

In de app navigeer je in het menu naar o.a. het programma, standen en uitslagen. Klik op een wedstrijd in het programma om de routebeschrijving te vinden of de aanwezigheid aan te passen. Blijf op de hoogte van andere teams door deze in jouw favorieten te plaatsen. Hiervoor markeer je deze teams met een ster.