Lid worden

Dank voor je interesse in onze club! Bij ons kun je honkbal, softbal, beeball, g-honkbal, american football en flag football spelen. Lees meer over onze club of lees hieronder wat je allemaal kunt verwachten op onze vereniging! Wil je eerst proeftrainen om te kijken of onze sport en onze club iets voor jou is of wil je jezelf inschrijven? Dat kan natuurlijk! Klik hiervoor op een van bovenstaande buttons.

In welk team kom ik terecht?

Onze teams worden ingedeeld op zowel leeftijd als ervaring en van recreatief tot competitief. De tabel geeft een globale indeling van de teams. Afhankelijk van ervaring kun je in een ander team worden ingedeeld.

Hoe ziet een honk-/softbalseizoen eruit?

Een seizoen begint bij de Hurricanes met de wintertraining. Die is voornamelijk in de zaal. Sommige teams bereiden zich daarnaast conditioneel nog voor door conditietraining te houden. De zaal lijkt voor onze sport niet meteen de meest geëigende omgeving. Toch is deze periode van zeer grote waarde voor de trainers, omdat zij dan vooral de technische basis aandacht kunnen geven.

In maart gaan de meeste teams voor het eerst weer buiten trainen en dan starten de oefenwedstrijden. Van april tot medio oktober spelen wij dan de competities. In de zomer is er een zomerstop van een paar weken rond juli – augustus. De exacte data van die stop zijn afhankelijk van het team waarin je speelt. De wedstrijden zijn zowel bij ons op de club (thuis), als bij de tegenstanders (uit).

Hoe ziet een american (flag) footballseizoen eruit?

American/flag football begint bij de Hurricanes met de wintertraining. Een goed moment voor nieuwelingen om met de sport te starten. Elk jaar starten we in oktober met een rookie-training, een training voor nieuwelingen om gezamenlijk in te stromen. De wintertraining is daarnaast het goede moment om de basis en technieken aan te leren.

In het najaar spelen we een paar oefenwedstrijden en zijn er trainingskampen, om in februari te kunnen starten met de competitie. In de competitie spelen we om de twee weken een wedstrijd en strijden we om een plek in de Tulip Bowl in juni. De winnaar van de Tulip Bowl mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Wat trek ik aan tijdens wedstrijden?

Voor honk- en softbal schaf je zelf het tenue en een handschoen aan. Daarnaast dragen mannen een toque en adviseren wij vrouwen om een gezichtsmasker te dragen. Knuppels, helmen en andere materialen worden aangeboden door de club, maar deze mag je ook zelf kopen. Bij american (flag) football is het tenue in beheer van de vereniging. Een helm, shoulderpads, sokken en een bitje koop je zelf. Voor meer informatie, richtlijnen en tips lees je verder bij sportmaterialen aanschaffen.

Wat is mijn (instap)contributie?

Voor de hoogte van de contributie is de leeftijd bepalend, dus niet het team waarin je speelt (met uitzondering van de Beeball, Peewees en G-honkbal). Uitgangspunt is daarbij de leeftijd die het lid aan het eind van het kalenderjaar heeft bereikt. Voor inning van de contributie maakt de vereniging gebruik van ClubCollect. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met onze penningmeester. Voor nieuwe leden gelden voor het eerste jaar de onderstaande contributies. Afhankelijk van het inschrijfmoment krijg je korting op de contributie. Voor alle leden die al langer dan een seizoen bij ons lid zijn, gelden deze contributiebedragen.

Gezinskorting: Gezinnen met twee of meer jeugdleden krijgen per jeugdlid 10% korting.
Jeugdsportfonds: Hilversumse kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid zijn van een sportvereniging, kunnen met een bijdrage van het Jeugdsportfonds toch sporten. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente.

Wat kan ik voor de vereniging doen?

Om de club draaiende te houden kunnen wij alle vrijwilligers goed gebruiken. Daarbij verwachten wij bij een aantal taken de inzet van iedereen. Ieder lid, of bij kinderen, de ouders, wordt in het competitieseizoen een keer ingedeeld voor kantinedienst bij thuiswedstrijden, rijdienst bij uitwedstrijden en/of scheidsen bij wedstrijden.

Daarnaast zijn er veel andere taken die door vrijwilligers worden uitgevoerd, zoals het begeleiden van een team, bestuur- of commissielid zijn, het complex en de kantine onderhouden en het scheidsen en scoren van wedstrijden. Voor al deze zaken zijn vrijwilligers nodig. Wij kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers! Wij zijn dan ook altijd dankbaar voor mensen die belangeloos iets voor de club willen betekenen. Heb jij interesse? Lees dan verder bij Voor Leden.

Wat is de KNBSB app?

De KNBSB app wordt gebruikt voor alle honk-, soft- en beeball competitiewedstrijden. Download de app, zodat je op de hoogte blijft van het wedstrijdschema en wijzigingen die hierin plaats vinden. Via het stappenplan meld je je aan (als jouw kind) in de app. Voor niet-leden is het ook mogelijk om het stappenplan in te vullen en als ’toeschouwer’ de app te gebruiken om op de hoogte te blijven van aanstaande wedstrijden. Ervaar je problemen met de KNBSB app? Bekijk dan hier mogelijke oorzaken en oplossingen.

In het menu links navigeer je naar o.a. het programma, standen en uitslagen. Klik op een wedstrijd in het programma om de routebeschrijving te vinden of de aanwezigheid aan te passen. Blijf op de hoogte van andere teams door deze in jouw favorieten te plaatsen. Hiervoor markeer je deze teams met een ster.