Onze club

ASC Hilversum Hurricanes is dé sportvereniging voor honkbal, softbal, en american football in Hilversum en Wijdemeren. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor beeball, g-honkbal en flag football. Met ongeveer 275 leden en bijna 20 teams behoren wij tot de grotere verenigingen van Midden-Nederland.

Wij kennen een rijke historie, waarbij al onze sporten op verschillende plekken en momenten hun oorsprong hadden. Door de jaren heen hebben wij verschillende kampioensteams voortgebracht, zoals de Nederlands kampioenschappen american football in 2000, 2001 en 2018 tot aan het Europees Kampioenschap van de SB Heren in 1990!

De Hurricanes is een echte familievereniging, waar plezier en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Onze huidige eerste teams komen allemaal uit in of tegen de top van de amateursport, maar ook bieden wij voor iedereen een team op ieders eigen niveau. Als je onze sfeer zelf eens wilt komen proeven, kijk dan in onze kalender en kom eens langs bij een thuiswedstrijd of een evenement!

OrganisatieBeleidSponsoringHistorieEregalerij

Bestuur

Tim Beuckens

Voorzitter
Speler bij AF Senioren
voorzitter@hurricanes.nl

Nathalie van der Weiden

Secretaris
Speelster bij SB Dames 2
secretaris@hurricanes.nl

Sandrino Budding

Penningmeester
Speler bij HB & SB Heren 1
penningmeester@hurricanes.nl


Vacant

Coördinator Honkbal
honkbal@hurricanes.nl

Richard Spermon

Coördinator Softbal
Niet-spelend
softbal@hurricanes.nl

Edwin van de Kraats

Coördinator American Football
Niet-spelend
americanfootball@hurricanes.nl


Marjanne Middelink

Coördinator Jeugd
Speelster bij SB Dames 3
jeugdhonksoftbal@hurricanes.nl

Frits Budding

Algemeen lid – Onderhoud
Niet-spelend

Commissies

Wedstrijdsecretaris

Frits Budding
tel: 035-7720223
mob: 06-51398238
wedstrijdsecretaris@hurricanes.nl

Vertrouwenscontactpersoon

Maike van Doorn
mob: 06-28923280
vertrouwenspersoon@hurricanes.nl
Meer informatie

Coördinator Officials

Inge Groot
mob: 06-51318191
officials@hurricanes.nl


Kantinecommissie

Louise Budding en Els Braakman
kantine@hurricanes.nl

Sponsorcommissie

Vacant
sponsoring@hurricanes.nl

Onderhoudcommissie

Frits Budding, Rob Karel,
Erik Ultee en Ed Bolding


PR-commissie

Coördinatoren:
Gaetano Budding en Dennis de Wit
redactie@hurricanes.nl

Senioren Activiteitencommissie

Coördinatoren:
Dennis de Wit en Kelly de Graaf
activiteiten@hurricanes.nl

Jeugd Activiteitencommissie

Coördinator:
Anneke Groeneveld
jeugdactiviteiten@hurricanes.nl


’t Winkeltje

Louise Budding, Ellen Mulder en Anneke Groeneveld
winkeltje@hurricanes.nl

Club van 50

René Tuinman, Erik Ultee, Maike van Doorn en Karin de Graaf
clubvan50@hurricanes.nl

Jeugdcommissie

Voorzitter: Marjanne Middelink
jeugdhonksoftbal@hurricanes.nl
Secretaris: Inge Groot
jeugdcommissie@hurricanes.nl

Documenten

Beleidsplan 2019-2023
Huis- en gedragsregels
Covid-19 protocol
English Covid-19 protocol

Vertrouwenscontactpersoon Hilversum Hurricanes

Wij willen een vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met de sport en zich thuis en veilig voelt. Met elkaar doen we er immers alles aan om te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat. Soms loopt het anders. Gedrag als pesten, ruzie, discriminatie, intimidatie willen we als club natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is er een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld: Maike van Doorn. Zij is het aanspreekpunt, om te zorgen dat de manier waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is. Alle leden, ouders en vrijwilligers kunnen bij Maike terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden.
Lees verder>>

In onze kantine geldt:

Sponsorkliks

Wil je de Hurricanes ook GRATIS sponsoren? Doe dan voortaan je online aankopen via de SponsorKliks van ASC Hilversum Hurricanes. Met SponsorKliks lever je een financiële bijdrage aan de Hurricanes, zonder dat het je een cent extra kost!

Je gaat via SponsorKliks naar de website waar je wilt bestellen of reserveren, bijvoorbeeld Bol.com of Thuisbezorgd. Daar doe je gewoon je aankopen en de Hurricanes ontvangen dan een klein sponsorbedrag. Een extra klik voor jou en extra geld voor onze kas. En nogmaals, het kost je niets extra! Via de categorieën boven in het menu kun je bij diverse webwinkels bestellen.

Voor jou een kleine moeite, voor de Hurricanes extra inkomsten!
Installeer SponsorKliks op je mobiel of tablet en stel ASC Hilversum Hurricanes in als sponsordoel. De app is gratis verkrijgbaar voor Android- en Apple iOS-apparaten.

Sponsoring

De Hurricanes kan, net als elke andere vereniging, niet zonder sponsoren. We hebben voor elk sponsorbudget een passende oplossing, van een eenmalige kleine bijdrage tot een langdurige verbintenis. Waar het ene bedrijf kiest voor een financiële ondersteuning, kiest een ander bedrijf voor sponsoring in natura. Denk aan sportmaterialen, bouwmaterialen, kleding of arbeid. Het leuke van sponsoring is dat niet alleen de vereniging er beter van wordt, de kosten voor het bedrijf zijn ook nog eens aftrekbaar van de belasting!

Er zijn tal van mogelijkheden om onze vereniging op club- of teamniveau bij te staan. Dit is niet alleen zichtbaar op de begroting, maar dit is voornamelijk zichtbaar langs de velden middels prachtige sponsordoeken en de prachtige kleding die diverse team via hun teamsponsors hebben gekregen.

Zo bieden wij sponsordoeken langs de velden en de toegangspaden van respectievelijk 6 x 1,4 meter en 3 x 0,7 meter. Ook is het mogelijk om een banner met jouw logo op de homepage van de website te laten plaatsen.

Heb je interesse in het sponsoren van onze mooie club, neem dan contact met ons op! Onder het genot van een gesponsord kopje koffie bespreken wij dan de diverse mogelijkheden!

De sponsorcommissie
sponsoring@hurricanes.nl

Bekijk ons sponsoroverzicht

Club van 50

Met een jaarlijkse bijdrage van minimaal € 50 per lid zorgt de Club van 50 voor een steuntje in de rug bij de aanschaf van voorzieningen of materialen. Op een jaarlijkse bijeenkomst bepalen we met zijn allen waar het geld aan besteed wordt. Lees onze reglementen voor meer informatie.

In de afgelopen jaren heeft de Club van 50 onder andere een bijdrage geleverd aan de aanschaf van een AED, picknicktafels en de aanleg van nieuw terras. Daarnaast heeft de kantine dankzij de Club van 50 een nieuw keukenblok en zijn het meubilair en de lampen vervangen. In 2019 heeft de Club van 50 een gloednieuwe geluidsinstallatie aangeschaft!

Huidig spaardoel: Beachflags voor promotiedoeleinden

Iedereen kan lid worden van de Club van 50, lid of geen lid van de Hurricanes. Wil je je inschrijven of meer informatie? Neem dan vooral contact met ons op of download ons inschrijfformulier

De Club van 50
René Tuinman, Erik Ultee, Maike van Doorn, Karin de Graaf
clubvan50@hurricanes.nl.

Bekijk onze huidige leden

ASC Hilversum Hurricanes kent een lange historie, die op verschillende plekken en jaartallen zijn oorsprong kent. De eerste sport van de Hurricanes die gespeeld werd in Hilversum was honkbal. Honkbal was in de beginjaren een nevenactiviteit van veel voetbalverenigingen. Zomers lag het voetbal stil en in een tijd dat men nog niet naar Ibiza, Belize of Phuket met vakantie ging, wilde men tijdens de zomermaanden wel een ander tijdverdrijf.

1937 – Honkbal in Hilversum

De eerste demonstratiewedstrijd tussen Blauw-Wit en Haarlem op het Hilversumse Sportpark

Op 2 september 1923 werd voor het eerst een demonstratiewedstrijd in Hilversum gespeeld, maar veel effect had dit nog niet. Pas in 1927 probeerde HVV ’t Gooi haar voetballers enthousiast te maken, maar het was FC Hilversum die op 6 september 1937 de eerste honkbalclub in het Gooi werd. In 1938 werd voor het eerst aan de competitie deelgenomen en in 1939 werd het Zilveren Handschoen Toernooi door Dick van Rijn in het leven geroepen. Dit groeide uit tot een vooraanstaand toernooi en genoot belangstelling van onder andere de Hilversumse burgemeester Lambooy en één van de belangrijkste mensen voor het Nederlandse honkbal, bondsvoorzitter Emile Bleesing. In 1940 ging ook ’t Gooi aan de competitie deelnemen en zelfs enkele bedrijven zoals Polak & Schwartz, het latere IFF, hadden honkbalteams. Aan de Meerweg werd in 1954 naast de voetbalafdeling ook de honkbalclub Donar opgericht.  

Rond 1960 ging het niet best met het Hilversumse honkbal. De vijf clubs (Hilversum, ’t Gooi, Donar, P&S en Victoria) konden amper 7 teams op de been krijgen. De intrede van het betaald voetbal in 1954 was een klap voor het honkbal. Het combineren van de twee sporten werd voor velen een stuk moeilijker. Honkbal was maar bijzaak voor de voetbalverenigingen, dus kwamen de eerste stemmen op om de honkbalafdelingen af te splitsen. De honkbalafdelingen van FC Hilversum en ’t Gooi gingen samenwerken. De clubs fuseerden in 1960, samen met Victoria en P&S gingen zij verder onder de naam HBC, Hilversumse Baseball Club. In 1961 ging de Omroep Sport en Ontspanningsvereniging ook honkballen, wat het totaal weer bracht op drie verenigingen.

1966 – Softbal in Hilversum

Dames 1 in 1975 onder sponsornaam BLUF en onder leiding van Erik Ultee

Op aandringen van UVV werd op 21 april 1966 bij OSO voor het eerst een damessoftbalteam op de been gebracht om zo meer softbalteams in de regio te krijgen. Samen met de voetbalclub Actif werd softbal uitgebouwd tot een serieuze sport. Donar verhuisde in 1968 naar het Hilversumse Sportpark na zich afgescheiden te hebben van de gelijknamige voetbalvereniging (het huidige Wasmeer). HBC, de Rugby Club Hilversum en OSO fuseerden in 1971 tot de Bosbokken, welke aan de Beerensteinseweg speelden.

Nog vier jaar wisten beide verenigingen gescheiden van elkaar te blijven, maar de ledenaantallen bleven uit. In 1973 werd er in Hilversum nog maar door 125 mannen gehonkbald (Donar en de Bosbokken) en door 40 vrouwen gesoftbald (Actif). Donar zette een groots plan op om de neergaande spiraal te stoppen: Het opzetten van een jeugdafdeling én een softbalafdeling. Dit had effect want niet alleen leden werden aangetrokken ook sponoren voor de honkbal- (Donar-Jaski) en softbalafdeling (BLUF) werden gevonden.

Echter was er een tekort aan kader en kwam men tot de conclusie om samen de krachten te bundelen om honk- en softbal in Hilversum naar een hoger niveau te brengen. In 1975 fuseerden beide verenigingen en ontstond de Base- en Softball Club Hilversum, BSCH, eerder bekend onder de sponsornamen Cuir2000 (honkbal), BLUF (softbal) en later ook Felix II. Door de propaganda van Donar beschikte de fusieclub in de jaren ’80 over een volwaardige jeugdsoftbalafdeling en wel 6 seniorensoftbalteams. De ruimte en uitbreidingsmogelijkheden op het Hilversumse Sportpark waren zeer beperkt. Toch duurde het nog 10 jaar voordat de verhuizing naar de huidige locatie in 1984 een feit werd.

1985 – American football in Hilversum

Het allereerste AF Seniorenteam van de ASC Hilversum Hurricanes in 1990

In de jaren ’80 werden door verschillende televisiezenders College wedstrijden american football uitgezonden. In het voorjaar van 1984 kwam een oproep via Veronica aan geïnteresseerden in de sport om zich te melden bij de AFBN. Paul Zuidema, de latere oprichter van de vereniging, was een van hen en kreeg per telefoon de volgende vraag:
“We hebben nog niets in Hilversum en zou je eventueel een club willen oprichten? Want we hebben nog meer mensen uit dat gebied die gereageerd hebben.”
Met een groepje spelers werd begonnen met trainingen op een veld aan de Jonkerweg tegenover het Roland Holst College. Met een paar ballen en enige kennis van de sport en materialen werd er getraind. Ondertussen meldden zich meer belangstellenden en werd er contact gelegd met Amerikanen van vliegbasis Soesterberg en Amerikaanse Nederlanders met kennis over de sport. Met name Paull Michels speelde de eerste jaren een belangrijke rol als coach van het team en bedenker van de huidige naam: Hilversum Hurricanes.

De vereniging werd uiteindelijk op 6 september 1985 opgericht. In voorbereiding op de competitie manifesteerden zich de eerste uitdagingen: geen veld, geen kleedkamers, geen palen, er was niets. Er werd contact gezocht met de Gemeente Hilversum, die via regionale kranten al op de hoogte was van een groep enthousiastelingen op de gemeentevelden. Zo kregen wij, na een aantal omzwervingen, beschikking over een veld in het midden van de Draversbaan (het huidige Arenapark). We maakten gebruik van de faciliteiten van de Hilversumse Handbalclub, waar we een welkome uitbreiding waren van de baromzet. We werden een echte regionale vereniging, die in de competitie van 1986 haar eerste wedstrijden speelde. De groei zette zich voort en de behoefte aan een eigen onderkomen werd steeds groter.

Vanaf het voorjaar van 1986 is BSCH te vinden op onze huidige locatie, na een noodgedwongen verhuizing voor de bouw van het Arenapark. We waren uitgegroeid tot een gezonde vereniging  die uit haar jasje was gegroeid. Er was slechts 1  veld , waardoor vaak moest worden uitgeweken naar de velden tussen de drafbaan (als er geen paardenraces waren).  Op de nieuwe locatie hadden we de beschikking over een honkbalveld, softbalveld, jeugdveld en een voormalig voetbalveld voor trainingen. De gehoopte groei van het aantal leden op het nieuwe complex bleef echter uit. Langzaamaan haakten ouderen en jeugdleden af, terwijl de toeloop uit de nieuwe omgeving minimaal was.

1990 – ASC Hilversum Hurricanes

Ons SB Herenteam dat in 1990 ongeslagen Europees Kampioen werd in Praag

Mede door de betrokkenheid van Rob de Boer sr. werd de mogelijkheid onderzocht om in te trekken bij BSC Hilversum. Na het warme welkom bij het toenmalige bestuur kregen de american footballers vaste roots bij BSCH op 29 augustus 1990. Samen gingen ze verder onder de naam ASC Hilversum Hurricanes en al vrij snel werd het voetbalveld omgetoverd tot een combinatieveld voor jeugdhonkbal en american football.

Honkbal, softbal, peanutbal in Hilversum en wat er aan voorafging (1984), Nico Dunnebier en Roel Mulder.
Met dank aan Paul Zuidema, Frits Budding en Erik Ultee.

Erevoorzitters

Leo van Gardingen

Addie Braakman
Benoemd tot erevoorzitter in 2019

Ereleden

Bram van Kooi †
Benoemd tot erelid in 1991

Luut van Bon †
Benoemd tot erelid in 1992

Wim Baas †
Benoemd tot erelid in 2002

Leden van verdienste

1972 – Lucia Victoria †

1973 – Piet van Baak †

1974 – Henk van de Pol

1982 – Bram van Kooi †

1985 – Piet van Rossum †

1986 – Nico Toes

1989 – Henk Dekker

1991 – Didi Quant
1991 – Rob Sprong sr. †

1992 – Guus Kretzer
1992 – Henk Pierlôt †

1995 – Allan Henriquez
1995 – Nico Dunnebier

1998 – Wim Baas †

2001 – Danny van Kooi

2004 – Erik Ultee

2011 – Frits Budding sr.

2017 – Els Braakman
2017 – Louise Budding

2019 – Addie Braakman
2019 – Rob Karel

Medewerkers van het jaar

1997 – Carolien Doesburg

1998 – Martin Puyk
1998 – Monica Puyk

1999 – Karin de Graaf

2000 – Rob de Boer
2000 – Rob Sprong jr. †

2001 – Glenn Gron
2001 – Tim Hakvoort

2002 – Guus Kretzer

2003 – Karel Lantinga †

2005 – André Doesburg
2005 – Eric van Braam Morris

2006 – Els Braakman

2007 – Louise Budding

2008 – Marjanne Middelink

2009 – Anneke Groeneveld
2009 – Jan van de Gein

2010 – Gemma Blauw

2013 – Frits Budding sr.
2013 – Louise Budding
2013 – Frits Budding jr.
2013 – Sandrino Budding
2013 – Amato Budding
2013 – Gaetano Budding

2014 – Maurice Tielen

2015 – Rob Karel

2016 – Dennis Heerschop

2017 – Marjanne Middelink

2019 – Gaetano Budding