G-honkbal

G-honkbal is een individuele sport binnen een teamsport. G-honkbal is een aangepaste vorm van honkbal en softbal en zeer geschikt voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Iedere speler, ieder team en iedere wedstrijd is anders. Daarom zijn er bij G-honkbal geen vaste spelregels. Voor elke wedstrijd maakt de begeleiding spelafspraken. Deze afspraken maken de sport flexibel en minder ingewikkeld, zodat iedere speler met zijn of haar capaciteit G-honkbal kan spelen. De activiteiten en de manier van aanbieden zijn aangepast aan de sporters en daarom gaat het soms net wat anders dan je gewend bent. Anders maar toch gewoon. De G in G-honkbal staat dan ook niet voor Gehandicapt, maar voor Gewoon!


G-HONKBALLEN BIJ DE HURRICANES


Wij houden rekening met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. Iedere speler heeft zijn sterke punten waarmee hij of zij een ander kan aanvullen. De een kan goed vangen en gooien, de ander weer goed slaan. Binnen een team is er voor iedere speler ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo kan iedereen met een beperking een teamsport beoefenen, waarin je op een prettige manier beweegt. Wil je meer informatie over de club of een keer meetrainen, lees dan verder bij lid worden. Wil je meer informatie over g-honkbal? Laat dat dan weten bij de proeftraining aanvraag! Hopelijk zien we je snel op het veld!

G-team


Teambegeleiders: Marjanne Middelink, Francis Cornelissen, Elly de Waard, Nathalie van der Weiden

Wij spelen geen officiële competitie, maar wel meerdere toernooien en vriendschappelijke wedstrijden per jaar! Wij hebben een leuk en enthousiast team van spelers en begeleiders en iedereens is welkom om een keer met ons mee te trainen! Binnen het team is er plaats voor iedereen. Zolang we maar met elkaar plezier hebben in de sport. Wil je deel uit gaan maken van dit sterrenteam? Kom dan eens proeftrainen!

Wil jij G-honkbal begeleiden?

De Hilversum Hurricanes is een ‘all-inclusive’ sportvereniging en dus willen wij óók mensen met een beperking op de club de mogelijkheid bieden lekker te komen ballen. Wij zijn hiervoor dan ook altijd op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen. Lijkt jou dat wat? Stuur dan een mailtje naar g-honkbal@hurricanes.nl.


G-HONKBALNIEUWS