Lid worden

Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze club! Bij ons kun je honkbal, softbal, beeball, g-honkbal, american football en flag football spelen. Lees meer over onze club of kijk hieronder wat je allemaal kunt verwachten!

Proeftrainen

Wil je eerst proeftrainen om te kijken of onze sport en onze club iets voor jou is? Dat kan natuurlijk. Meld je hiervoor aan via ons contactformulier en geef in het onderwerp aan dat het om een proeftraining gaat. Je mag drie keer meetrainen voor je beslist of je lid wil worden. Kijk alvast naar de trainingstijden in de blauwe kolom of kom eens een wedstrijd kijken.

Voor een proeftraining heb je alleen sportkleding en bij voorkeur schoenen met noppen nodig. Honk-, soft- en beeball traint in de winter in de zaal en dan draag je natuurlijk zaalschoenen. Voor alle sport gerelateerde materialen zorgen wij (zoals shoulderpads en helm bij american football en knuppel en handschoen bij honk- en softbal). Denk je ook aan een flesje water?

InschrijvenLid bij de HurricanesContributie

Wat leuk dat je lid wil worden bij de Hurricanes! Download hieronder ons inschrijfformulier en lever deze in via het contactformulier of geef hem aan je coach.

Nog geen 16 jaar?

Dan willen wij graag weten of we beeldmateriaal van je mogen maken en gebruiken en of wij je naam mogen vermelden in bijvoorbeeld wedstrijdverslagen. Je kunt ons dat in de toestemmingsverklaring laten weten en deze vervolgens toevoegen bij het inschrijfformulier.
Lees meer over ons privacybeleid.

Inschrijfformulier Lidmaatschap
Toestemmingsverklaring Beeldmateriaal Jeugdleden

In welk team kom ik terecht?

Onze teams worden ingedeeld op zowel leeftijd als ervaring en van recreatief tot competitief. De tabel geeft een globale indeling van de teams. Afhankelijk van ervaring kun je in een ander team worden ingedeeld.

Wat trek je aan tijdens wedstrijden?

Voor honk- en softbal schaf je zelf het tenue en een handschoen aan. Daarnaast dragen jongens/mannen een toque. Knuppels, helmen en andere materialen worden aangeboden door de club. Maar vind je het leuk om die zelf te kopen, dan kan dat natuurlijk.

Bij american (flag) football is het tenue in beheer van de vereniging. Een helm, shoulderpads, sokken en een bitje koop je zelf.

Een seizoen honk-/softbal

Een seizoen begint bij de Hurricanes met de wintertraining. Die is voornamelijk in de zaal. Sommige teams bereiden zich daarnaast conditioneel nog voor door conditietraining te houden. De zaal lijkt voor onze sport niet meteen de meest geëigende omgeving. Toch is deze periode van zeer grote waarde voor de trainers, omdat zij dan vooral de technische basis aandacht kunnen geven.

In maart gaan de meeste teams voor het eerst weer naar buiten. Er zijn dan oefenwedstrijden en we gaan weer buiten trainen. In april beginnen dan de competities. Deze lopen vaak tot begin oktober. In de zomer is er een zomerstop van een paar weken rond juli – augustus. De exacte data van die stop zijn afhankelijk van het team waarin je speelt. De wedstrijden zijn zowel bij ons op de club (thuis), als bij de tegenstanders (uit).

Een seizoen american/flag football

American/flag football begint bij de Hurricanes met de wintertraining. Een goed moment voor nieuwelingen om met de sport te starten. Elk jaar starten we in oktober met een rookie-training, een training voor nieuwelingen om gezamenlijk in te stromen. De wintertraining is daarnaast het goede moment om de basis en technieken aan te leren.

In het najaar spelen we een paar oefenwedstrijden en zijn er trainingskampen, om in februari te kunnen starten met de competitie. In de competitie spelen we om de twee weken een wedstrijd en strijden we om een plek in de Tulip Bowl in juni. De winnaar van de Tulip Bowl mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Niet alleen sporten

Onze vereniging draait niet alleen om de sport, de sociale kanten en het clubgevoel staan bij ons hoog in het vaandel. Zowel tijdens als buiten de seizoenen om zorgen de (jeugd)activiteitencommissies ervoor dat er leuke activiteiten georganiseerd worden.

Vrijwilligers

Om de club draaiende te houden hebben we een heleboel vrijwilligers nodig. Daarbij zijn er een aantal taken waarbij we ieders inzet verwachten. Ieder lid, of bij kinderen, de ouders, wordt in het competitieseizoen een keer ingedeeld voor kantinediensten. En iedereen rijdt een keer bij uitwedstrijden.

Daarnaast zijn er veel andere taken die door vrijwilligers worden uitgevoerd, zoals:

  • Het begeleiden van een team.
  • Lid zijn van het bestuur of een commissie.
  • Onderhoud plegen aan de velden, zodat iedereen lekker kan blijven spelen.
  • Het scheidsen en scoren van wedstrijden.

Voor al deze zaken zijn vrijwilligers nodig. Geen enkele club kan bestaan zonder vrijwilligers. Ook wij niet! Wij zijn dan ook altijd op zoek naar mensen die belangeloos iets voor de club willen betekenen. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op.

Voor de hoogte van de contributie is de leeftijd bepalend en niet het team waarin je speelt (met uitzondering van de Beeball en de Peewees). Uitgangspunt is daarbij de leeftijd die het lid aan het eind van het kalenderjaar heeft bereikt.

Voor inning van de contributie maakt de vereniging gebruik van ClubCollect. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met onze penningmeester.

Instapcontributie

Voor nieuwe leden gelden voor het eerste jaar de onderstaande contributies. Afhankelijk van het inschrijfmoment krijg je korting op de contributie.

Contributie

Voor alle leden die al langer dan een seizoen bij ons lid zijn, gelden de onderstaande bedragen.

Gezinskorting: Gezinnen met twee of meer jeugdleden krijgen voor deze jeugdleden 10% korting.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds is voor Hilversumse kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Met een bijdrage van het Jeugdsportfonds kunnen zij toch lekker sporten. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente.

Opzeggen

Wil je opzeggen? Dat doe je voor 28 februari en kan alleen via het contactformulier, dus niet via je coach/trainer.

Als je na 28 februari je lidmaatschap opzegt, is het niet mogelijk een gedeelte van je contributie terug te krijgen. Bij een langdurige blessure of verhuizing kan een uitzondering worden gemaakt. Neem hiervoor contact op met de penningmeester.