Heren 1 overtuigt tegen Centrals

Category: Wedstrijden 403

Na een enerverende week probeerden de spelers van Heren 1 de draad weer op te pakken tegen Centrals uit de Bilt. Bij vertrek bleken er echter slechts negen spelers aanwezig en werden de reservetroepen aangesproken om assistentie te verlenen. Dit pakte gelukkig erg goed uit en in een spannende wedstrijd wisten onze mannen uiteindelijk toch nog overtuigend te winnen.

Centrals – Hilversum Hurricanes 4 – 13

De eerste klap is een daalder waard dacht openingsslagman Oscar Johnstone en ramde de eerste bal van de wedstrijd gelijk voor twee honken weg. Twee vangballen later wist Glenn Bus het eerste punt voor Hilversum binnen te slaan. Op de harde klap van Efrain Sluis had het infield van Centrals geen goed antwoord en zo stond ook het tweede punt op de scorekaart. 0 – 2.

Bas Rasink is normaal op de heuvel een slow starter, maar dit keer was hij al snel weer in de dug out. Drie vangballen in het outfield zorgden voor evenzoveel nullen. In de derde inning wisten onze mannen de score te verdubbelen. Leon van de Hazel, die al snel de zieke Jeffrey Vreeken moest vervangen, sloeg een mooie honkslag. En weer was Glenn Bus belangrijk voor het team. Hij sloeg een prachtige homerun en bracht de stand naar 0 – 4. Verdedigend stond Hilversum Hurricanes zijn mannetje. Bas Rasink werd steeds moeilijker te raken en mocht dit toch het geval zijn, dan wisten de spelers van Hilversum hier goed raad mee.

In de vierde slagbeurt opende Bas Rasink met een honkslag en profiteerde gretig van een foutieve aangooi van de catcher. Hierdoor kon hij twee honken opschuiven en werd vervolgens binnen geslagen door Jannes Cruiming. 0 – 5. Dezelfde Jannes Cruiming zorgde er in de volgende slagbeurt voor dat Hilversum nog een puntje rijker werd. Twee fouten in het binnenveld en een verkeerde keuze lieten hem eenvoudig het zesde punt aantekenen. 0 – 6. De gelijkmakende slagbeurt bracht veel spanning. Zonder nullen kreeg Centrals drie honken in handen. Een binnenhoog zorgde voor de eerste nul, maar de controle liet Bas Rasink even in de steek en op vier wijd mochten alle lopers een honk opschuiven en kon Centrals het eerst tegenpunt scoren. Frits Budding nam de plaats op de heuvel van Bas over en gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af met drie slag. Met twee nullen leek er geen vuiltje meer aan de lucht toen er een eenvoudige vangbal werd geslagen in het buitenveld. Deze werd echter gruwelijk gemist en bracht Centrals ineens een stuk dichterbij. 4 – 6.

De slagploeg van Hilversum toonde in de achtste inning zijn goede vorm en tilde de stand naar 4 – 9. Nu waren het Frits Budding en Bas Rasink die profiteerden van fouten van Centrals en Jannes Cruiming die weer een honkslag sloeg. Oscar Johnstone, in wereldvorm vandaag, ramde de bal voor twee honken weg en sloeg twee punten binnen. Op een klap van Flo Protiuc wist Jannes Cruiming ook zelf te scoren en tilde de stand naar 4 – 9. Frits Budding was heer en meester op de heuvel en werd daarbij uitstekend geholpen door een foutloos binnenveld. In de laatste slagbeurt was de honger van Hilversum nog steeds niet gestild. Na twee honkslagen en vier wijd was de stand inmiddels opgelopen naar 4 – 11. Maar de genadeklap werd uitgedeeld door Oscar Johnstone die weer een bal voor twee honken tegen het hek ramde en de eindstand bepaalde op 3 – 14. Een dik verdiende overwinning voor de gehavende ploeg van Hilversum Hurricanes die volgende week moet aantreden tegen het sterke Quick uit Amersfoort.

Werpcijfers

Centrals 6 – 2 – 14 – 9
Bas Rasink 6 – 4 – 4 – 0
Frits Budding 2 – 0 – 2 – 1
(3 slag – 4 wijd – honkslagen – fouten)

Related Articles