Aspiranten 1 overtreft zichzelf

Category: Wedstrijden 187

We speelde dit weekend 2 wedstrijden, 1 tegen het op de vierde plaats staande DSS en Hoofddorp Pioniers. Als je reëel bent, dan is DSS te sterk, dus alle focus werd gezet op zondag tegen de Pioniers.

Hilversum Hurricanes – DSS

De game begint en de hardhitters van DSS raken Mylan behoorlijk. Hij mag vandaag maar 25 ballen gooien met het oog op morgen. Bij een 0-3 stand komt Anton hem vervangen en deze klasbak maakt het derde uitje. Aan slag zijn we de laatste weken niet top, maar vandaag ramden we er flink op los. De arme Sebastiaan wist niet wat hem overkwam, klappers van Jochem, Mylan, Parker, KC en Finn brachten liefst 6 man over de thuisplaat; Holy molie, wat gebeurt er allemaal! De Haarlemmers leken overdonderd, van onderschatting kon geen sprake meer zijn.

DSS kwam op het geweldige gooien van Anton maar 1 puntje dichterbij en net als zij aan het gooien van Anton gewend zijn, wordt hij vervangen door KC. Konden ze weer opnieuw proberen te wennen aan de ballen van onze derde pitcher. Wat ik al weken gemist heb bij KC, dat was nu wel aanwezig, prachtige slagballen waar DSS geen vat op kreeg en al snel uit de inning. Onze 2e slagbeurt was briljant. Bij volle honken beukt SEAMUS de bal het midveld in en komen Anton en Parker lachend binnen 8-4 en nog kwam aan onze honger naar de bal geen einde, want Teun verzamelt 2 RBI’s door Sam Boer Rookhuizen en Seamus vanaf het 2e en 3e honk te laten scoren. Jochem en Mylan volgen met 2 Doubles en ieder 2 RBI’S en als de rookwolken zijn opgetrokken staat het 13-4! Ik kan mijn ogen niet geloven, ben ik getuige van een historische zege van Aspiranten 1? Ik durfde er nog niet aan te denken, maar omdat KC maar geweldig bleef pitchen, groeide het vertrouwen in een goeie afloop.

Bij een stand van 13-5 verscheen onze jongste telg Bram op de plaat om de boel dicht te houden en dat lukte hem. Ondanks een 2 punten homerun wonderwel en met een geruststellende 13-8 droeg hij de bal voor de laatste 2 uitjes over aan closer David, die hier super cool in slaagde. Wat een KNAPPE ZEGE! Ik heb iedereen geknuffeld en wat een job van onze coaches die al puzzelend deze overwinning in elkaar knutselden. Op naar Hoofddorp, vroeg op, maar dat kan de pret niet drukken. De spelers van DSS werden door hun niet al te vrolijke coach op scherp gezet voor hun partij tegen Amsterdam Pirates ik vrees voor de hoofdstedelingen.

Hoofddorp Pioniers – Hilversum Hurricanes

Zondagvroeg stond deel 2 van het weekend ons op te wachten, de match tegen het boven ons staande Hoofddorp Pioniers aspiranten 1. Wederom een zware opgave, maar het lijkt wel of we aan het eind van de zomercompetitie steeds beter worden. Ook de Pioniers hadden geen vat op onze slagploeg, die in de eerste inning liefs 7 hits liet noteren. De double van Bram was wonderschoon. Lekker steuntje in de rug voor Mylan, die vandaag niet zijn beste stuff op de heuvel had, maar in 3 innings slecht 1 hit en 0 punten tegen kreeg, vooral door subliem veldwerk.

Anton was red hot aan slag, geweldig dat hij weer terug is. Jochem tilde een bal over de hekken voor een HOMERUN, wauw, en zo kon ik wel doorgaan. Teun, Sam, Parks, KC, David, Finn, wat waren jullie goed en als je dan een closer als Anton in de ploeg hebt, die zich niet laat intimideren door het irritante geschreeuw vanuit de dug-out van de Pioniers, dan weet je dat de zege binnen is. Winning pitcher gisteren Anton, vandaag Mylan. Oh ja, uitslag liefst 13-1 voor de Hurricanes, ja u leest het goed, 13-1 tegen de Pioniers…..

Nog 1 potje tegen de Blue Birds, dat vandaag HCAW vernederde met 19-4, dus niet onderschatten en dan lekker op vakantie. We zijn inmiddels 4 plekken gestegen en hebben de zesde plaats in de pocket!

Related Articles