Heren 1 boekt fraaie overwinning

Category: Wedstrijden 167

In de thuiswedstrijd tegen Moorfielders moest het team van Hilversum Hurricanes aantreden met een uitgedunde selectie. Gelukkig kwam er hulp vanuit het tweede team en de junioren, die voor het eerst hun opwachting mochten maken in het hoogste team. Zij wisten zelfs de laatste twee punten te scoren, zodat de wedstrijd na zeven innings eindigde in een 13 – 3 overwinning voor onze mannen.

Hilversum Hurricanes – Moorfielders 13 – 3

Wij startte vandaag met Amato Budding op de heuvel. Hij begon wat nerveus aan de wedstrijd en vergat dat er nog meer van hem verwacht werd dan alleen de bal over de thuisplaat te gooien. Zo kwam Moorfielders al snel op een 0 – 1 voorsprong, maar drie fraaie vangballen in het outfield maakten als snel een einde aan hun slagbeurt. Flo Protiuc had een aantal weken rust gehad en had er duidelijk weer zin in. Hij sloeg een mooie honkslag richting midveld, Jeffrey Vreeken volgde door een fout van de derde honkman en aan Glenn Bus de eer beide heren binnen te slaan. 2 – 1. Maar de koek was nog niet op. Frits Budding sloeg een driehonkslag waarop Glenn Bus eenvoudig kon scoren. Broer Sandrino Budding hield de familie-eer hoog en zorgde met zijn honkslag voor een 4 – 1 voorsprong.

Amato Budding kwam steeds beter op dreef en hield de slagploeg van Moorfielders goed in bedwang. In de derde slagbeurt deed Frits Budding hetzelfde als in de eerste inning en knalde de bal weer voor drie honken richting het hek. Op een opofferingsslag van Efrain Sluis kon hij op zijn sloffen naar huis. Sandrino Budding bereikte het eerste honk middels een doorgeschoten bal, profiteerde van foutjes in de verdediging van Moorfielders en scoorde het zesde punt op een doorgeschoten bal. 6 – 2. Heren 1 wilde er vandaag een zeven innings wedstrijd van maken en breidde gestaag de voorsprong uit. In de vierde inning brachten Jeffrey Vreeken en Glenn Bus de stand op 8 – 2. En Sandrino Budding maakte er 9 – 2 van nadat hij een prachtige driepitter had gelanceerd.

In de zesde slagbeurt leek de slagploeg van Moorfielders even terug te komen, maar slordig honklopen hield de schade beperkt. Ze wisten slechts een keer te scoren zodat er 9 – 3 oplichtte op het scorebord. Onze mannen hadden een doel en lieten zich daar niet van afbrengen door een tegenpunt. Jeffrey Vreeken en Glenn Bus waren weer succesvol aan slag en wederom was het Frits Budding die hen over de thuisplaat heen hielp met een tweehonkslag. Hij waagde nog een poging naar het derde honk, maar de eerdere runs naar het derde honk hadden hun tol geëist en hijgend liep hij in de armen van de derde honkman. 11 – 2.

Twee foutjes in de verdediging zorgden nog voor een extra puntje voor Moorfielders, maar dat bracht ons niet in verwarring. Paul Jan Rietveld sloeg zijn eerste honkslag in de hoofdmacht en mocht een honk opschuiven toen Tom Doeksen er vier wijd uitsleepte. Florin Protiuc zorgde voor de kers op de taart door een tweehonkslag te slaan en liet beide debutanten de benodigde twee punten scoren. 13 – 3.

Werpcijfers

Hilversum 6 – 1 – 3
Moorfielders 7 – 2 – 15
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles