Heren 1 sluit weer aan bij de kopgroep

Category: Wedstrijden 219

Op een zonovergoten sportpark aan het Jagerspaadje hebben de supporters gratis kunnen kijken naar een goed en spannend potje honkbal tussen Hilversum Hurricanes en Red Caps uit Leusden. Door een 11 – 6 overwinning is zijn wij weer op gelijke hoogte gekomen met de Leusdenaren en bezetten ze de tweede plek. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hielden de spanning erin tot aan de laatste inning waarin Hilversum genadeloos toesloeg en de overwinning binnen sleepte.

Hilversum Hurricanes – Red Caps 11 – 6

Startend werper Amato Budding kende een slow start en moest in de eerste slagbeurt al gelijk vier honkslagen incasseren. Hij werd echter goed geholpen door zijn verdediging, die de schade niet verder op liet lopen dan 0 – 1. Hilversum was hot en ging furieus van start. Er kwamen maar liefst tien man in het slagperk en met drie tweepitters van Oscar Johnstone, Glenn Bus en Frits Budding was de toon gezet en namen wij een comfortabele 5 – 1 voorsprong.

In de derde inning kreeg Red Caps de kans om de achterstand te verkleinen. Een tweehonkslag en een fout zorgden ervoor dat de stand naar 5 – 2 werd gebracht, maar Amato Budding sloot de inning keurig af met drie slag. Hilversum antwoordde gelijk met een honkslag van Hinne Winterwerp en een tweehonkslag van Sandrino Budding. Beide spelers wisten ook te scoren en vergrootten de voorsprong naar 7 – 2. De slagploeg uit Leusden bleef echter de ballen raken en hield onze verdediging goed bezig. Hurricanes hield echter goed stand en liet de tegenstander slechts een of twee puntjes dichterbij komen. Zo werd het in de vierde inning 7 – 3 en in de vijfde inning zelfs 7 – 4. Met drie honken bezet mocht Red Caps even aan een voorsprong ruiken, maar Frits Budding had de plek op de heuvel ingenomen en maakte een eind aan die illusie door een fraai dubbel thuis – één in samenwerking met Efrain Sluis.

Gesterkt door deze mooie actie wisten onze mannen er weer een puntje bij te sprokkelen. Hinne Winterwerp kwam door een fout op de honken. Hij werd verder geslagen door een honkslag van Sandrino Budding en op een opofferingsslag van Oscar Johnstone wist hij vervolgens het achtste punt te scoren. 8 – 4. Er leek met twee nullen geen vuiltje aan de lucht, maar een zwakke aangooi en onnodige vangfout zorgden voor twee punten en bracht de spanning weer helemaal terug. 8 – 6. Met degelijk honkbal hield Hilversum Hurricanes de slagploeg van Red Caps in bedwang, maar de voorsprong was klein en een of twee puntjes meer zou voor veel lucht kunnen zorgen.

Daar werd in de achtste slagbeurt aan gewerkt. Jeffrey Vreeken bereikte het honk door een fout en werd verder geslagen door Glenn Bus. Op een opofferingsslag van Frits Budding werd het negende punt binnen geslagen. Efrain Sluis perste er alles nog een keer uit voor een tweehonkslag, waarop Glenn Bus het tiental volmaakte. Red Caps bezweek onder de druk van Hilversum en door een fout in het binnenveld bracht Efrain Sluis de stand naar 11 – 6. Red Caps zette nog een keer aan. Een honkslag en geraakt werper zorgden voor een laatste restje spanning. Maar de volgende slagman werd uitgeschakeld met drie slag en een fantastisch dubbelspel maakte een einde aan de spannende en goede wedstrijd.

Opmerkelijk en redelijk uniek was het feit dat er vandaag niet drie broeders Budding meededen in de hoofdmacht, maar zelfs vier. Jongste telg Gaetano maakte een goed debuut in het buitenveld en leverde ook zijn eerste honkslag die zijn trotse moeder noteerde op de scorekaart.

Werpcijfers

Hilversum 4 – 1 – 15
Red Caps 8 – 1 – 14
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles