Knap herstel van Heren 1

Category: Wedstrijden 311

Na het verlies van afgelopen zondag tegen Quick heeft Hilversum Hurricanes zich knap hersteld tegen het Groningse Caribe. Voor de lange reis naar Groningen had onze sponsor, autobedrijf Kreijne, vier auto’s ter beschikking gesteld zodat we comfortabel konden reizen. Dit heeft zeker bij gedragen aan het goede resultaat, want rijden in een Mitsubishi Outlander is toch net even iets anders dan een Golf Plus.

Caribe – Hilversum Hurricanes 3-12

Hilversum ging als vanouds agressief van start en had weinig moeite met de ballen van de Groningse werper. Jammer genoeg werden alle ballen op de poppetjes geslagen, met uitzondering van een tweehonkslag van Jeffrey Vreeken. Bas Rasink leidde de verdediging en gaf gelijk zijn visitekaartje af met twee keer drie slag in de eerste slagbeurt voor de thuisploeg. In de tweede slagbeurt knalde Frits Budding de bal hard door het binnenveld. Op een honkslag van Bas Rasink bereikte hij het tweede honk. Vervolgens sloeg zijn jongere broer Amato Budding hem met een fraaie honkslag over de thuisplaat. 0 – 1. Caribe bleef voorlopig het antwoord schuldig, omdat Bas Rasink zijn verdediging op uitstekende wijze leidde met diverse toverballen.

In de vierde inning gloorde er hoop voor de Groningers. Vier honkslagen brachten de Groningers voor het eerst en gelijk voor het laatst op voorsprong. 2 – 1. Hurricanes gaf gelijk antwoord in de vijfde inning. Oscar Johnstone en Jeffrey Vreeken veroverden het eerste honk middels een honkslag en op een lucky hit van Frits Budding kon Oscar de gelijkmaker scoren. Glenn Bus kreeg geraakt werper, waarna Efrain Sluis de bal voor twee honken weg sloeg en de stand op 2 – 4 bracht. Bas Rasink had een topdag en samen met zijn veld gaf hij de Groningse slagploeg weinig kans om te scoren. Onze Heren daarentegen hadden de smaak inmiddels weer te pakken met honkslagen van o.a. Oscar Johnstone, Jannes Cruiming en Frits Budding. 2 – 9. Caribe bleef het antwoord schuldig en werd moedeloos van de toverballen van Bas en het puike veldwerk van onze mannen. Wij leken weer af te stevenen op zeven innings toen Sandrino Budding opende met een honkslag, gevolgd door Oscar Johnstone en Jannes Cruiming. De teller bleef echter steken op 2 – 11, een puntje te weinig om de wedstrijd in zeven innings te beslissen. Caribe sprokkelde er nog een puntje bij in de gelijkmakende slagbeurt, maar had eigenlijk de handdoek al in de ring gegooid. 3 – 11.

In de laatste slagbeurt mocht Oscar Johnstone het dozijn volmaken. Hij kwam zelf op de honken door geraakt werper en werd over de thuisplaat geslagen door een snoeiharde tweepitter van Jannes Cruiming. 3 – 12. Frits Budding mocht de wedstrijd uitgooien en deed dit solide en vol vertrouwen. Met negen spelers , vanwege vakantie, studie, ziekte en zwangerschap, toonde het team wederom een geweldige vechtlust. Dankzij deze overwinning en het comfortabele rijplezier in de sponsorauto’s van Kreijne automobielbedrijf werd zelfs de lange terugtocht toch nog aangenaam.

Werpcijfers

Caribe 5 – 1 – 19
Hilversum 10 – 4 – 9
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles