Onnodig verlies voor mat Heren 1

Category: Wedstrijden 189

Heren 1 heeft twee punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Wombats uit de Bilt. Wat na 6 ½ inning een eenvoudige overwinning leek, veranderde in een nachtmerrie. Een festival aan fouten in het veld van Hilversum zorgde ervoor dat Wombats op voorsprong kwam en dit niet meer uit handen gaf. Tot overmaat van ramp botsten Jannes Cruiming en Oscar Johnstone hard op elkaar in de laatste inning, waarbij de laatste ter controle naar het ziekenhuis moest. Gelukkig bleek alles in orde, maar de punten bleven in de Bilt dit keer.

Wombats – Hilversum Hurricanes 8 – 7

Onze mannen kwam weer goed uit de startblokken en wist al direct een 0 – 3 voorsprong te nemen. Jeffrey Vreeken sloeg een tweehonkslag en werd vervolgens over de thuisplaat geslagen door Frits Budding. Efrain Sluis sloeg ook een tweepitter en Jannes Cruiming volgde met een honkslag met een trio aan punten ten gevolge. Wombats krabbelde op en wist ook het eerste punt te noteren op de scorekaart. Beide teams oogden wat loom, de brandende zon leek daar debet aan. In de vierde inning kwam er weer wat leven in de wedstrijd. Jannes Cruiming opende met een snoeiharde tweehonkslag. Sandrino Budding kwam hem gezelschap houden op de honken na zijn honkslag en Amato Budding tikte Jannes over de thuisplaat. 1 – 4. Wombats liet dat niet op zich zitten en profiteerde van een fout in de Hilversumse verdediging. Ze kwamen terug tot 2 – 4.

In de zevende inning leek Hilversum de wedstrijd naar zich toe te trekken. Oscar Johnstone kreeg vier wijd en kon twee honken opschuiven middels een tweehonkslag van Jeffrey Vreeken. Frits Budding sloeg zijn beide teamgenoten binnen en werd zelf ook naar huis gebracht door de beste slagman van de dag: Jannes Cruiming. 2 – 7. Er leek geen vuiltje in de lucht. Nog negen nullen te gaan en de wedstrijd was gedaan, maar helaas bleek de werkelijkheid net even anders. Wombats bracht elke bal in het spel en onze mannen wisten er geen raad mee. Het leek meer op het rommelen met de ballen bij Lingo dan op honkbal. Meer dan een handvol fouten bracht Wombats op een 8 – 7 voorsprong. We probeerde nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar een pick off en twee eenvoudige nullen maakten een einde aan deze illusie. Wombats was de gelukkige winnaar van deze onfortuinlijke wedstrijd.

Werpcijfers

Wombats 7 – 2 – 14
Hilversum 6 – 0 – 12
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles