In Memoriam – Eef Ultee

Category: Clubnieuws 769

Op zondag 7 oktober 2018 is Eef Ultee op 61-jarige leeftijd overleden.

Eef was jarenlang lid van de Hurricanes; tot een paar jaar terug nog speelster van Dames 4 en de laatste jaren van vaste waarde als scoorster en teammanager voor het team. Eef was ook de echtgenote van Erik Ultee (coach Honkbal 1) en moeder van Denise Ultee (jeugdcoach en speelster Dames 4). Enige tijd geleden kreeg Eef het vreselijke nieuws te horen dat ze longkanker had. Dat hield haar niet tegen nog regelmatig op de club te komen om de verschillende honk- en softbalteams aan te moedigen.

Eef was in 1976 een van de eerste leden van het damessoftbalteam: Erik honkbalde al bij Hilversum en begon een damessoftbalteam met Eef en zijn zus Ellen, schoonzusters werden erbij gehaald en onder andere ook Karin (die nog steeds in Dames 4 speelt). Met z’n allen op de fiets vanuit het Riebeeckkwartier naar het veld bij de paardenbaan (waar nu het hoofdkantoor van Nike staat – Arenapark). Een mooie anekdote uit deze tijd is het feit dat Eef ooit tijdens een wedstrijd een homerun sloeg. Maar omdat ze zich die dag had ziekgemeld van haar werk mocht dat kunststukje niet op haar naam in de krant…. Eef koos ervoor de homerun toe te kennen aan Karin en zo verscheen zij in de krant met de eerste en (vooralsnog) laatste homerun uit haar softbalcarrière! Eef was ook een van de eerste binnen dat team die haar rijbewijs haalde (zelfs eerder dan Erik): met haar groene Opel Kadet tuften ze het land door naar de vele uitwedstrijden.

Eef heeft een hele actieve carrière op de club beleefd: naast het jarenlang zelf softbal spelen heeft ze ook verschillende jeugdteams gecoacht, kon je altijd een beroep op haar doen als er (NLdoet) schoonmaakklussen te doen waren en als er extra handjes nodig waren bij activteiten dan kon uiteraard ook op Eef gerekend worden. In de donkere maanden van het jaar, als het sportseizoen in winterslaap is, deed Eef vol overgave mee aan de Klaverjascompetitie en ging dan wekelijks, met vriendin Karin, enthousiast op zoek naar originele cadeaus voor de loterij.

We zullen Eef met haar aanstekelijke lach vreselijk gaan missen. We wensen Erik, Denise en de rest van de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Related Articles