In Memoriam – Julio Hazel

Category: Clubnieuws 528

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-coach Julio Hazel op 75-jarige leeftijd op Aruba is overleden.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij dit verlies.

Julio Hazel (14 december 1942 – 3 oktober 2018) was oud-hoofdklassespeler en speler van het Nederlands team.

Hij werd na de samensmelting van Donar en Bosbokken in 1975, de hoofdcoach van het 1e honkbalteam van BSC Hilversum, later beter bekend onder de naam Cuir2000. Hij was een strenge coach die honderd procent inzet en focus van zijn spelers verwachtte. Zijn manier van coachen was vernieuwend en onconventioneel. Hij zorgde er samen met zijn assistent Alfons Mulrain voor dat het team in 1977 naar de 1e klasse promoveerde. Enkele spelers die onder zijn hoede actief waren zien we nog zeer regelmatig op het veld, zoals Erik Ultee, Danny van Kooi, Alan Henriquez, maar ook Peter Berden, Gerrit de Ruiter, Leo Kamerling en Guus van Bon om er maar enkelen te noemen. In 1980 nam Julio afscheid van Hilversum om bij Quick Amersfoort aan de slag te gaan. Later, op het nieuwe veld, is hij nog één seizoen als hoofdcoach bij honkbal 1 teruggekeerd voordat hij definitief naar Aruba vertrok.

Related Articles