Goede opkomst NLdoet 2019

Category: Evenementen 125

Voor het zevende achtereenvolgende jaar deden wij mee met NLdoet; het landelijke vrijwilligersevenement van het OranjeFonds. Dat viel dit jaar op 15 en 16 maart, maar achter de schermen ging de organisatie al maanden eerder aan de slag: advertenties aanmaken, subsidie aanvragen (want ‘op is op’), klussenschema opstellen, promotie maken en vrijwilligers werven binnen en buiten de club.

Al die voorbereidingen leidden ook dit keer weer tot twee succesvolle klusdagen: ruim 100 mensen gaven gehoor aan onze oproep om mee te helpen. Veel van onze eigen leden natuurlijk, maar ook een MBO-docent met 10 (hardwerkende!) studenten, drie heren van de Gemeente met hun borstelwagen en een dame die er nu over nadenkt om bij de recreanten te komen spelen!

Voor veel nieuwe leden, die zich in de wintermaanden bij ons aansloten, was dit ook de eerste kennismaking met ons complex en de aandacht die het nodig heeft. Het zichtbare resultaat van alle inspanningen is wederom overweldigend; een schoon clubhuis en dito kleedkamers, een onkruidvrij terras en een toegangspad met keurig rechte graskanten, schone dugouts, rommelvrije backstops en tribunes, takkenvrije velden en een uitgeveegde materiaalcontainer. Ook is het nodige snoeiwerk gedaan, rommel uit de bosjes verzameld, het buitenmeubilair gesopt en zijn de slagkooi en het gebied rondom de zeecontainers aangeharkt.

Een fantastisch resultaat dat niet bereikt had kunnen worden zonder de inzet van zovelen, de goed verzorgde catering en de 400 euro subsidie van het OranjeFonds. Op naar een mooi seizoen en NLdoet 2020!

Kijk op ons Flickr account voor een sfeerimpressie!

Related Articles