De MVP’s en kampioenen van 2019!

Category: Evenementen 486

Zondag 10 november was het weer zover: de jaarlijkse seizoensafsluiting voor de jeugd. Om 16.00 waren zo’n 80 jeugdspelers in de kantine aanwezig en werden de groepjes voor de behendigheid spelletjes samengesteld. Elke groep bestond uit een mix van jong en oud. Het maakte helemaal niets uit of je als beeballer tegen een junior moest strijden. De meest bizarre wedstrijdjes stonden op het programma: blaas een pingpongbal van de ene beker water naar de ander, gooi rietjes in een longdrink glas en blaas bekers van de tafel met behulp van een ballon.

Rond een uurtje of 6 was het tijd voor het traditionele buffet. Elk team kreeg een continent toegewezen en was gevraagd voor een aantal personen ‘iets lekkers’ mee te nemen uit dat continent. Dit leverde weer een spectaculair volle bar met de meest lekkere gerechten op! Zo hadden we Noord-Amerikaanse brownies en hotdogs, Aziatische sateetjes en loempia’s, Afrikaanse Couscous en Bobotie, Zuid-Amerikaanse nacho’s en taco’s en zelfs vers ijs uit Antartica. Natuurlijk vielen ook de Europese knakworst in bladerdeeg, blokjes kaas, worst, komkommer en pepernoten in de smaak. Zo’n drie kwartier was het dan ook aangenaam rustig in de kantine ?.

Toen iedereen zijn buik vol had en de bar zo goed als leeg was, was het tijd voor de officiële plichtplegingen. Allereerst huldigden we de kampioenen. Onder luid applaus kwamen de HB Pupillen een voor een binnen en ontvingen ze een lekkere medaille. Ook kreeg het team het kampioendoek te zien wat komend seizoen voor de kantine zal hangen. De diploma’s vanuit de bond waren nog niet binnen, maar die ontvangen de spelers later nog. Vervolgens was het de beurt aan de aanwezige beeballers. Geen individuele prijzen voor onze allerkleinsten maar iedereen kreeg een grote ‘Kanjer’-medaille omgehangen. Tja, en dan de altijd spannende bekendmaking van de Most Valuable Players. Om beurten werden de coaches uitgenodigd hun MVP bekend te maken en de oorkonde te overhandigen: Sasja (SB Pup), Maaike (SB Asp), Kristija (SB Jun), Paul (HB Pup 2), Wessel (HB Pup 1), Jack HB Asp 2), Parker (HB Asp 1) en Ewout (HB Jun) van harte gefeliciteerd!!

Normaal gesproken wordt op deze avond ook de uitslag van de Grote Clubactie bekend gemaakt: welk team heeft de meeste loten verkocht en gaat er met de teamprijs (1x met een teambus naar een uitwedstrijd) vandoor. Dit jaar stellen we de bekendmaking uit om de spelers de kans te geven nog even voor een eindsprint te gaan: we lopen wat achter in het aantal verkochte loten ten opzichte van voorgaande jaren.

Tot slot gaven een aantal coaches aan komend seizoen om verschillende redenen niet meer te kunnen coachen. Zij werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. En met een luid applaus voor alle coaches (die wekelijks minimaal een avond en een weekenddag voor hun team beschikbaar zijn), de organisatoren van de spelletjesmiddag en de kantinebezetting werd deze geslaagde avond afgesloten.

Related Articles