Clubheld: Marjanne Middelink

Category: Clubheld 41

In deze rubriek brengen wij verschillende leden onder de aandacht die veel werk voor de club verzetten. Op deze manier geven wij hen de spotlight die ze verdienen én hopen wij andere mensen te enthousiasmeren om samen met hen de club nog mooier te maken!

1. Kan je in het kort uitleggen wie je bent?

Ik ben Marjanne Middelink, 50 jaar en woon alweer zo’n 23 jaar samen met Anneke in Hilversum. Ik heb geen partner, kinderen en/of huisdieren. Ik kom oorspronkelijk uit Wijk bij Duurstede waar ik op mijn 15de begonnen ben met softbal bij HSV Wyck Lions. Ik werk al 25 jaar bij Essity, nu als CRM Manager in het Global CRM and Business Analytics team. Ik werk full-time en doe dat (sinds Corona) deels vanuit huis en deels vanuit ons kantoor in Zeist. Af en toe ben ik ook in een van onze andere Europese lokaties te vinden.

2. Hoe lang ben je al lid van de Hurricanes?

Vanaf het moment dat ik in Hilversum ben komen wonen ben ik lid geworden van de club.

3. Hoe lang doe je al vrijwilligerswerk voor de Hurricanes?

Bij Wyck Lions ben ik zo rond mijn 17de begonnen met coachen: die club had maar zo’n 30 leden (twee senioren teams) en wilde groeien. Dat kan je het beste bij de jeugd doen maar daar heb je dan wel coaches voor nodig. Het leek me heel leuk om te doen. We hebben met z’n 2-en een twee-daagse beeball training (toen nog peanutbal) gedaan op Papendal en toen zijn we ‘in het diepe’ gesprongen, …. en was ik ‘verkocht’. Toen ik naar Hilversum verhuisde heb ik het eerste jaar alleen maar gespeeld maar al snel pakte ik ook hier het coachen weer op.

4. Waarom doe je eigenlijk vrijwilligerswerk?

Onze vereniging heeft geen bestaansrecht zonder mensen die ‘iets’ doen voor de club. Er is geen geld voor betaalde krachten: om iets gedaan te krijgen zullen de leden dit met elkaar moeten regelen. Ik vind het leuk hier mijn steentje(s) aan bij de dragen.

5. Wat voor taken doe je allemaal?

Dat is eigenlijk best wel veel… ik ben op dit moment trainer/coach van het U12 softbalteam en trainer/begeleider van het G-team. Ik zit namens de jeugd in het bestuur en doe daarnaast veel projecten. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van NLDoet, samen met mijn teamgenoot Yolanda), de Grote Club Actie, de Vrijwilligers Challenge, ik regel de zaaltrainingen, doe de inkopen voor het winkeltje. Samen met Gaetano doe ik de PR: de nieuwsbrieven, Facebook posts maar ook de deelname aan Hilversum Actief en coordineer ik de clinics die we (op aanvraag) geven aan scholen. Daarnaast liggen een aantal ‘saaie’ administratieve taken: WBTR (nieuwe statuten), AVG en in de gaten houden dat alle coaches een geldige VOG hebben, op mijn bordje. Gedurende het seizoen ben af en toe als scheids achter de plaat te vinden of draai ik een kantinedienst vanuit mijn ‘teamtaak’. Haha, want ik ben natuurlijk ook gewoon een speelster in Dames 4.

6. Welk taken vind je het leukste om te doen en waarom?

Coachen en trainen!! Het is ontzettend leuk om anderen, met name de jeugd, de liefde voor de sport bij de brengen en ze te zien groeien in het spel. Het maakt me daarbij niet uit of het de allerjongste beeballers zijn of de oudste junioren, elke groep heeft zijn charme. Naast technische en tactische vaardigheden vind ik het ook belangrijk ze mee te geven wat het betekent om een onderdeel van een team (en van een club) te zijn.

7. Waar ben je het meest trots op in wat je doet/gedaan hebt?

Lastig te zeggen… ik kan heel trots zijn op een geslaagde NLDoet als we met zo’n 100 man in 2 dagen tijd het complex weer seizoensklaar gemaakt hebben. Maar ik ben er ook heel trots op dat we (in Corona tijd) een G-honkbalteam hebben weten op te richten en een super gaaf G-toernooi hebben georganiseerd ‘toen alles weer normaal’ werd. Trots op het feit dat we met de toevoeging van dit team een nog inclusievere sportclub geworden zijn.

8. Zijn er taken waar je hulp bij zou willen gebruiken?

Er zijn een flink aantal taken die ik ‘erbij’ doe omdat het lastig is er iemand voor de vinden en het zoeken/vinden van mensen vaak langer duurt dan de klus zelf. Voor een aantal projectmatige of jaarlijks terugkerende klussen zou het fijn zijn als er extra hulp zou komen. Ik zeg in eerste instantie ‘hulp’, maar ik zou sommige taken graag over willen dragen als ‘de hulp’ zich zeker genoeg voelt een taak zelfstandig (of met z’n 2-en) op te pakken.

9. …of eventueel over zou willen dragen aan iemand anders?

… en dan kan je bijvoorbeeld heel concreet denken aan: organiseren De Grote Club Actie, administratie VOG’s, regelen van de (winter) zaaltrainingen voor alle teams, inkopen en administratie voor het winkeltje, deel uit maken van en taken oppakken binnen de PR-commissie.

10. Waarom zou eigenlijk iedereen een clubheld moeten willen worden?

Ik weet niet zo zeer of je een clubheld moet willen worden. Ik snap wel dat mensen die veel voor de club doen, door anderen als clubheld worden gezien. Zonder deze ‘helden’ geen Hurricanes: we zullen er met elkaar voor moeten zorgen dat de club ‘gerund’ wordt en dat gebeurt op dit moment door maar een beperkte groep mensen.

Het zou heel fijn zijn als iedereen (trainers / spelers / ouders) zich er van bewust is dat we het ‘met elkaar’ moeten doen, en dat iedereen op zijn of haar manier hier een steentje aan bijdraagt. Ik denk dat dat op dit moment nog veel te weinig gebeurt; dat het voor velen heel vanzelfsprekend is dat: een team een of meerdere coaches heeft, de kantine altijd open is, het complex er verzorgd bij ligt, dat er scheidsrechters aanwezig zijn bij wedstrijden, dat er activiteiten worden georganiseerd. … en dat men zich niet realiseert wat (en wie) hier allemaal bij komt kijken.

Ik snap ook dat het niet altijd even makkelijk is je weg te vinden binnen de club: ‘ik wil wel wat doen, maar waar/bij wie kan ik me aanmelden?’, ‘welke taken zijn er dan en bij wie moet ik zijn voor meer infomatie?’, ‘ik heb niet veel tijd, maar af en toe een extra kantinedienst vind ik prima, bij wie moet ik zijn?’. Als je niet weet bij wie je moet zijn, dan kan je altijd mij ‘aanschieten’ of een mailtje sturen naar secretaris@hurricanes.nl.

Ha, hier ligt een mooie, nieuwe taak te wachten op een ‘eigenaar’: het bijhouden en inventariseren van mensen die een taak op zich willen nemen en dat ‘matchen’ met het aanbod om vervolgens het eerste contact leggen tussen de betreffende personen .

Related Articles