Aspiranten 2 overtreft slagkracht Panters

Category: Wedstrijden 174

Zaterdag om 10.00 stond de wedstrijd tegen de Panters gepland, de tweede wedstrijd van het seizoen voor HB Aspiranten 2. We waren gewaarschuwd, want de Panters hebben hun eerste wedstrijden gewonnen met 11-10 en 26-0! Blijkbaar kunnen ze er wel wat van… We begonnen met een tegenslag, want Jay verdraaide tijdens de warming up zijn knie en moest helaas uitvallen en we bleven over met 10 man.

De eerste inning werd gepitcht door Olaf. Hij was lekker op dreef en wist 3 strike outs te realiseren. We zagen ook waarom de Panters de eerste twee wedstrijden wonnen, want ze kunnen goed en hard slaan en wisten 5 punten te scoren. Een aantal spelers zijn zelfs groter dan onze coaches. In het veld werd goed geconcentreerd gespeeld, maar tegen zulk geweld kun je soms niet op. Daarna waren wij aan slag. De afgelopen trainingen hebben we ons heel erg gefocust op slaan en jongens dat was te zien. We wisten 8 punten te scoren door goed slag-, loop- en steelwerk. Achtereenvolgens Julian, Jelle, Steven, Anton, Jack, Michael, Olaf, Jamie en Koen wisten een punt te scoren waarbij een eervolle vermelding mag gaan naar Olaf met een gigantische hit en een daaruit volgende Homerun.

De tweede inning stond Jamie op de heuvel met een mooie start door een mannetje met 3 slag uit te gooien en een speler van de Panters net voor de thuisplaat uit te tikken. Hij denkt nog af en toe iets te veel na over de honklopers, wat hem uit zijn evenwicht bracht, maar gelukkig kon Anton het overnemen. Met een redelijke koude arm wist hij maar 1 punt toe te laten om te wisselen voor de volgende slagbeurt van de Hurricanes. Ook nu werd er lekker gemept en werden er 5 punten gescoord, voordat we aan de derde en laatste inning zouden beginnen.

Anton zijn arm moest nog even warmdraaien. Jorn van de Panters wist met een mooie hit nog te scoren, maar de volgende drie slagmannen werden achter elkaar van de plaat gegooid. Stand 13-11, terwijl wij nog aan slag zouden komen. Mooi en sterk spel jongens!! Gefeliciteerd namens de coaches en goed scheidsrechterwerk door Parker en Mylan.

Related Articles