Nieuwe hoofdcoach American football

Category: Wedstrijden 105

De American footballers van de Hilversum Hurricanes staan aan de vooravond van een nieuw speeljaar. Waar de afgelopen jaren Markus Zielke als hoofdcoach het team leiding gaf, is het dit jaar een nieuw gezicht dat de touwtjes in handen heeft. Onder Zielke zijn de afgelopen jaren grote successen behaald, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in 2018. Veranderingen buiten de sport zorgden er echter voor dat Zielke niet door kon als hoofdcoach. Daarom is dit jaar Mike van Geest aangesteld als hoofdcoach.

Coach Mike brengt ruime ervaring als football coach mee. Zo gaf hij eerder leiding aan de jeugd van de Amersfoort Untouchables, de seniors van Utrecht Dominators en de jeugd van de nationale ploeg: de Dutch Lions.

Mike: “Het eerste contact met de Hurricanes voelde eigenlijk meteen heel goed. Dit is een warme club, die sportief en organisatorisch al jaren stabiel meedraait in het American football. Na jarenlang op te hebben gekeken tegen de Hurricanes voelt het heel goed om nu deel uit te maken van deze club en zijn rijke geschiedenis. We hebben een geweldige groep coaches en spelers en ik verwacht echt dat we iets moois neer kunnen zetten de komende jaren.”

De Hurricanes staan na een lastig seizoen voor een grote uitdaging. Hoewel in 2023 meerdere games werden verloren, ziet receiver en teamcaptain Thomas Klink het dit jaar goed komen: “Met coach Mike hebben we een geweldige nieuwe coach in huis gehaald met de juiste ervaring en expertise om door te bouwen op de fundering die door Zielke is gelegd. Vorig jaar kwamen we in veel wedstrijden net te kort op beslissende momenten, maar het verschil was veelal maar één score. Met zelfs maar een klein stukje verbetering doen wij komend jaar alweer mee om de prijzen, daar ben ik van overtuigd.”

Naast een nieuwe hoofdcoach verwelkomen de Hurricanes ook een nieuwe team manager (Erik Smits), American football coördinator (Jeffrey van Braam Morris) en wide receiver coach (Tim van Straalen). Thomas daarover: “Het is geweldig om te zien wat ons bestuur voor elkaar heeft gekregen qua versterkingen op en naast het veld. De nieuwe mensen voegen op hun eigen manier onmiddellijk iets toe aan de stabiliteit en het succes van deze mooie vereniging. Geweldig en veelzeggend dat de club zoveel vrijwilligers aan zich weet te binden.”

Naast coaches en andere vrijwilligers zijn de Hilversum Hurricanes ook altijd op zoek naar nieuwe spelers. Lijkt dit je leuk? Mail dan naar info@hurricanes.nl of bezoek de website www.hurricanes.nl.

Related Articles