David tegen Goliath

Category: Wedstrijden 206

Oftewel Hilversum Hurricanes tegen HCAW, de grote broer. Dat was onze eerste wedstrijd in de eerste klasse van de Honkbal Aspiranten, het hoogste landelijke niveau. Toen onze club voor het laatst zo hoog speelde was Gaetano Budding net geboren en het beloofde een pittige klus te worden.

Van nervositeit was geen sprake, want al in de eerste inning brachten Jochem en Parker ons op een 0-2 voorsprong mede door een prachtige single van Teun. Onze openingday pitcher was Mylan en hij sloeg zich er in de eerste inning samen met catcher Parker bewonderenswaardig doorheen, getuige slechts het ene tegenpunt.

De partij golfde op en neer en bij een 3-3 stand en 3 innings gegooid werden de pitchers gewisseld. Voor ons kwam KC op de heuvel en hoewel hij een sterke performance op het kunstgras legde, liet zijn veld hem een aantal keren dusdanig in de steek, waardoor Hilversum met 6-4 achter kwam. Maar de comebackkids van Kirby en Wouter kwam door klappen van Bram en Mylan weer terug in de race, 6-6. Met een puntje namen we echter geen genoegen, want een geweldige 2-honkslag van Parker deed de tribune opveren en zo stonden we ineens met 6-8 voor. Er was geen houden meer aan, want ook Teun en Anton stormden over de thuisplaat na een wonderschone double van KC.

Aan Anton en Finn de schone taak om de boel dicht te houden en dat kun je aan deze klasbakken wel overlaten. Wat een explosie van vreugde na afloop bij iedereen die ons team een warm hart toedraagt. De eerste punten zijn binnen en die neemt niemand ons meer af. Nieuwkomers David en Seamus maakten een prima indruk en draaiden moeiteloos mee met de wat meer ervaren jongens.

We gingen huiswaarts met een 7-11 overwinning in de tas en dat zorgt ervoor dat het pril begonnen seizoen nu al niet meer stuk kan! Volgende week wacht ons een zware klus, de Amsterdam Pirates, maar die zullen ons na vandaag niet meer onderschatten.

Related Articles