Dames 1 naar promotiepoule

Category: Wedstrijden 215

Op de All American Day stond de doubleheader tegen DSS2 op het programma. Bij dubbele winst zouden we verzekerd zijn van deelname aan de promotiecompetitie later dit seizoen. Beide wedstrijden waren in pak ’m beet anderhalf uur beslist. Hoewel DSS 2 echt een leuke ploeg heeft met goeie speelsters, moesten ze toch twee keer het hoofd buigen voor een gretig Hilversum.

Wethouder Floris Voorink gooit de first pitch

De eerste wedstrijd begon niet echt lekker. Een eenvoudige derde nul werd door Emma op Simone haar neus geflipt. De honkloopster profiteerde door meteen maar het derde honk mee te pikken. De bloedneus van Simone moest even worden verzorgd, maar gelukkig kon ze daarna weer verder. Een verre klap in het rechtsveld werd met een uiterste krachtsinspanning door Rosanne gevangen en we konden ons opmaken voor onze eigen eerste slagbeurt. Rosanne, vandaag goed voor 7 hits uit 8 slagbeurten, sloeg zichzelf naar het eerste honk en manoeuvreerde zichzelf meteen in scoringspositie met een gestolen honk. Een strakke hit recht door het midden van Emma zorgde dan ook voor de 1-0.

De derde inning kwam DSS gevaarlijk terug. Een paar hits die net buiten het bereik van de handschoen van de infielders bleven, zorgden voor een 1-2 voorsprong voor de ploeg uit Haarlem. Dat was het sein voor de Hurricanes om even gas te geven. Kirsten opende met een honkslag in het rechtsveld. Twaalf slagvrouwen en zeven honkslagen later stond er 10-2 op het scorebord. Kirsten maakte met negen strike-outs plaats voor zus Jeanine, Yvonne kreeg een hit by pitch zo ongelukkig op de rug van haar hand dat ze even naar het ziekenhuis moest en Renee haar aloude plekje op drie weer eens kon innemen. We sprokkelden er nog een puntje bij en wedstrijd één zat er op, 11-2.

Werpcijfers:
Kirsten (4 inn.) 9-0-6-2
Jeanine (1 inn.) 3-1-2-0
(3 slag – 4 wijd – honkslagen – fouten)

De tweede wedstrijd was het plan om Emma weer een wedstrijd te geven en deze af te laten maken door Jeanine. Emma pakte dat uitstekend op, want pas in de vierde inning kreeg ze haar eerste honkslag tegen. De score was inmiddels opgelopen tot 5-0, mede omdat Renée weer als vanouds stond te slaan; 4 hits uit net zoveel slagbeurten. Ook Kirsten liet zich vandaag weer niet onbetuigd met 4 uit 5 en dus kreeg Jenna uit de junioren de kans om haar debuut in dames 1 te maken. We konden de 8-1 net niet in de vijfde inning aantikken, maar gunden DSS nog een extra slagbeurt. Volgende week de topper tegen DVH.

Werpcijfers:
Emma (4 inn.) 3-0-1-1
Jeanine (2 inn.) 3-0-3-1

Related Articles