Sportief Familietoernooi 2019

Category: Evenementen 451

Toen ik op Hemelvaartsdag wakker werd en naar buiten keek moest ik even aan de vorige dag denken. Toen waren wij als club betrokken bij de Sportdag van de Fabritiusschool en was het prachtig weer! 
Nu regende het en zo te zien was dit al een tijdje aan de gang………
De voorspelling was dat het om een uur of tien droog zou worden, dus om half negen gingen wij op weg naar het veld want daar moesten we zijn voor ons jaarlijks terugkerende Familietoernooi.
Louise had de koffie al klaar en even na ons kwamen Dennis en Inez ook binnen. Velden uitleggen, spullen ophangen, knuppels en handschoenen uitzoeken. Genoeg te doen tot de spelers en speelsters binnen kwamen druppelen. 

Ellen en Betty waren inmiddels ook gearriveerd om de honneurs van Louise in de kantine waar te nemen want die moest “even” met HB 1 heen en weer naar Groningen.
Ondanks de nattigheid kon het toernooi, na het welkomswoord, op tijd beginnen en was het opeens heel stil in de kantine. Later bleek dit echt “stilte voor de storm” te zijn……..
Op vier velden streden 10 teams voor twee mooie prijzen; het beste team en het sportiefste team. 
Er waren teams met veel kleine kinderen, teams zonder kinderen, teams die grotendeels uit leden bestonden en ook teams met buren en familie. Kortom een echt Familietoernooi.

Sporten maakt hongerig en daar kwamen de dames van de kantine ook achter. Tijdens de pauze werd de hele vriezer leeggegeten en met een goed gevoel begon iedereen aan de tweede helft. Toen de zon zich ook nog af en toe liet zien was het helemaal feest.
Gedurende de dag heb ik heel veel leuke acties, veel leuke mensen gesproken en geen enkele wanklank gehoord. 
Aan het einde van de dag kwam de voorzitter ook nog even kijken en natuurlijk om de prijzen uit te reiken. 

De sportiviteitsprijs werd uitgereikt aan “The Golden Bats”, een familieteam onder leiding van onze sb pupillen Robin & Fréderique.
De prijs voor het beste team was dit jaar voor “de Houten knuppels”, het familie-/vriendenteam van Adri uit Heren 2.
Na afloop van deze leuke activiteit zag ik alleen maar blije gezichten en bleven er nog veel mensen genieten van de zon en een welverdiend (alcoholisch) drankje.

Iedereen bedankt voor zijn/haar hulp; waarin een kleine club GROOT kan zijn!
Wij zullen deze traditie volgend jaar zonder Inez moeten organiseren. Inez bedankt voor alles!!!

Iedereen tot volgend jaar want zet dit maar vast in jullie agenda;
Hemelvaartsdag 21 mei 2020; Hurricanes Familietoernooi. 

Related Articles