Winst na geweldige comeback

Category: Wedstrijden 596

Het was zondagmiddag weer tijd voor de All American Day. Op de dag dat honkbal, softbal en American football thuis speelt, wordt er altijd een extra Amerikaanse sfeer gecreëerd op ’t Jagerspaadje. De American footballers namen het op tegen de Leiden Lightning. Nadat burgemeester Pieter Broertjes de cointoss had verzorgd kon de wedstrijd beginnen. Een wedstrijd die een lust voor het oog zal worden voor de neutrale toeschouwer.

Burgemeester Broertjes verricht de cointoss

De openingsfase begon rommelig. Met name Leiden wist een aantal keer snel door de verdediging van de Hurricanes te rennen, wat resulteerde in een 6-0 voorsprong (de extra punt werd gemist). Hilversum kwam terug, maar faalde vlak voor de endzone, waarna Leiden de wedstrijd snel kantelde en uitliep naar een 21-0 voorsprong. Pas vlak voor rust kwamen de Hurricanes terug door een touchdownworp van Maurice Tielen op Nick da Costa (ook hier ging de extra punt mis), waardoor de ruststand op 21-6 uitkwam.

Na de rust schoten onze mannen uit de startblokken. Vooral runningback Mani Blijd bracht ons terug in de wedstrijd. Eerst door een lange run de endzone in te lopen, waarna hij in de verdediging een bal onderschepte en ook deze terugliep voor een touchdown. Na een wederom mislukte aanvalspoging van Leiden, wist Romano Vogels de daarop volgende punt terug te lopen voor weer een touchdown, waardoor de wedstrijd compleet gekanteld was in ons voordeel.

Leiden gaf zich nog niet gewonnen. De run liep goed bij de bezoekers en zij wisten terug te komen in de wedstrijd. Twee maal wist hun quaterback de bal in de endzone van de Hurricanes te rennen, waardoor wij weer tegen een achterstand aan keken; 28-33. Met nog minder dan een minuut op de klok wierp quatreback Maurice Tielen de bal nog één keer naar de endzone van Leiden. Deze werd gevangen door Remi Waucquier, net met de voeten in het veld, waardoor de Hurricanes toch aan het langste eind trokken; 36-33. Een belangrijke overwinning in de strijd om een play off ticket.