1 winst verwijderd van de playoffs

Category: Wedstrijden 247

Zaterdagavond moesten onze AF Senioren het thuis opnemen tegen de Flevo Phantoms uit Almere. Almere die net gepromoveerd is, heeft het lastig in de Eredivisie, maar houdt zich knap staande. Deze wedstrijd kwamen de heren uit Almere er echter niet aan te pas tegen de regerend landskampioen.

Al vrij snel kwamen onze mannen op voorsprong door touchdowns van Maurice Tielen en Romano Vogels. De heren uit Almere konden aanvallend geen vuist maken tegen een degelijk spelende verdediging van de Hurricanes. Vlak voor rust wist Mani Blijd de score op 19-0 te brengen.

De tweede helft gingen we verder waar het mee begonnen was. Maurice Tielen bracht de score op 26-0, waarna de energie uit de wedstrijd verdween. De concentratie verzwakte en dit leidde tot een fout bij het punten van de Hurricanes, waardoor Almere iets terugdeed; 26-6. Hilversum kreeg wel het slotakkoord, een prachtige run van Mani Blijd zorgde voor de 33-6 eindstand.

16 juni nemen we het in Arnhem op tegen de Falcons. De winnaar plaatst zich voor de playoffs om het Nederlands kampioenschap.