Snikhete Landelijke Beeballdag

Category: Wedstrijden 206

Heet was het zeker. Om 10.00u ’s ochtends stonden de coaches al te zweten en dan hebben we het nog niet eens over de spelers. Vooraf hadden de coaches al aangegeven dat iedereen vandaag in korte broek mocht spelen, waar ze normaal strikt zijn in de kleding. De Majors hadden daarnaast het geluk dat zij 2 van de 3 wedstrijden een dug-out hadden. De Rookies hadden daarentegen een slimme vader, die de partytent had opgezet als dug-out. Als klap op de vuurpijl kregen alle teams een tegoedbon voor ijsjes voor het hele team, inclusief de  coaches.

De line-up na de spannende wedstrijd tegen de UVV Majors

Wij deden mee bij UVV in Utrecht, 1 van de 5 locaties waar de Landelijke Beeballdag georganiseerd werd. Met 13 kinderen en wel 7 coaches waren de Hurricanes goed vertegenwoordigd. Tegelijk met 700 beeballers uit heel Nederland speelden we wedstrijden, klauterden we op springkussens en deden we gek met de Bee.

Na een gezamenlijke warming-up konden de wedstrijden beginnen. In het veld werden prachtige vangballen, aangooien en tik acties gemaakt. Aan slag wisten zowel onze Rookies als onze Majors hun mannetje te staan. Bij beide teams wisten velen meerdere ballen voor prachtige honkslagen weg te slaan.

Picknicken in het gras én in de schaduw

Tussen de wedstrijden door konden we onder een groepje bomen (een van de weinige beetjes schaduw op het gras) genieten van een welverdiende picknick. Alle kinderen hadden wat lekkers meegenomen, waar ouders en kinderen gezamenlijk van genoten met het ijsje als toetje. Het eten was nog niet eens doorgeslikt of de Hurricanes waren alweer te vinden bij de loterij en de activiteiten.

Aan het eind van de dag zorgde de wind voor wat verkoeling tijdens de prijsuitreiking. Alle teams kregen een vaantje en wat leuke beeballgadgets, want we zijn tenslotte allemaal winnaars! Wij hebben ons goed vermaakt en kijken nu al uit naar het Jan Kort Beeballtoernooi bij HCAW op 16 juni.

De Beeball Rookies na de prijsuitreiking
De Beeball Majors na de prijsuitreiking

Related Articles