Heren 1 geplaatst voor play-offs

Category: Wedstrijden 550

Eén wedstrijd voor het einde van het seizoen heeft Hilversum Hurricanes zich overtuigend geplaatst voor de play-offs. Ze hebben zich niet alleen geplaatst, maar bezetten (voorlopig) zelfs de eerste plek in de competitie. Dit allemaal te danken aan een klinkende overwinning op Centrals en een onverwacht verlies van Quick Amersfoort bij Moorfielders in Ede. De strijd om het kampioenschap gaat tussen Hurricanes, Quick, Red Caps en Wombats.

Hilversum Hurricanes – Centrals 13 – 3

“Never change a winning team!” Maar als een van je basisspelers moet werken, ga je een beroep doen op spelers uit een ander team. Dat werd moeilijk, want iedereen moest spelen of had andere plannen. Uiteindelijk kom je dan terecht bij de aspiranten waar Jochem Veenhof en Parker Bulthuis (beiden 15 jaar oud) graag bereid waren om ons herenteam aan te vullen. Vorig jaar nog batboys in Groningen en nog geen jaar later maak je je debuut in de hoofdmacht van Hilversum. En het enthousiasme droop er vanaf. Jochem Veenhof mocht beginnen als aangewezen slagman (van die term had zijn moeder nog niet gehoord) en Parker wachtte geduldig zijn beurt af.

Onze mannen begonnen de wedstrijd voortvarend door gelijk een 4 – 0 voorsprong te nemen in de eerste inning. Openingsslagman Oscar Johnstone gaf de pitcher amper tijd om even lekker in te komen en ramde de bal door het binnenveld. Flo Protiuc, Jeffrey Vreeken en Glenn Bus volgden zijn voorbeeld en zorgden samen voor een kwartet aan punten. Centrals leek de bal steeds goed te raken, maar elke geslagen bal werd goed verwerkt door de verdediging van Hurricanes.

Ook onze aanval stokte een beetje, maar Jochem Veenhof sloeg zijn eerste honkslag en mocht ook zijn eerste punt noteren. 5 – 0. Pitcher Amato Budding hield vier innings de slagploeg op nul en gaf toen het stokje door aan zijn broer Frits Budding, die het karwei weer mocht afmaken. Twee foutjes zorgden voor het eerste punt voor de mannen uit Bilthoven. Maar Hilversum maakt dit gelijk weer goed in de gelijkmakende slagbeurt. 7 – 1.

In de zevende inning veerde Centrals op na een geraakt werper en twee honkslagen, waarop twee punten werden gescoord. 7 – 3. Hilversum voerde gelijk de druk weer op. Jeffrey Vreeken sloeg zijn derde honkslag en Glenn Bus vervolgens zijn vierde. Ook Frits Budding verrichtte goed werk aan slag en dit leverde uiteindelijk een voorsprong op van 10 – 3.

In de laatste inning maakte Hilversum korte metten met Centrals. Oscar Johnstone opende met een tweepitter en Flo Protiuc kreeg geraakt werper. Jeffrey Vreeken sloeg de honken vol. Wederom sloeg Glenn Bus een honkslag waarop twee spelers de thuisplaat konden passeren. Het slotakkoord was voor Frits Budding. Op zijn klap wist Jeffrey Vreeken met gevaar voor eigen leven het 13e en beslissende punt te scoren. Na acht innings werd het uiteindelijk 13 – 3.

Voorlopig een paar weken rust en op 1 september wacht Quick. Daar hebben de heren nog een appeltje mee te schillen omdat de thuiswedstrijd bij Quick werd beslist door de scheidsrechters. En na de wedstrijd tegen Quick gaan ze hopelijk voor een verrassing zorgen in de play-offs.

Werpcijfers

Centrals 1 – 0 – 19
Hilversum 11 – 3 – 6
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles