Heren 1 zet zegenreeks voort

Category: Wedstrijden 464

De mannen van Hilversum Hurricanes moesten nog even een vlekje wegwerken tegen Robur ’58 uit Apeldoorn. De vorige wedstrijd aan ’t Jagerspaadje werd namelijk kansloos verloren en dat wilden ze graag even rechtzetten. In een spannende wedstrijd namen onze mannen vanaf de eerste inning het roer in handen en hielden dit tot aan de laatste slagbeurt vast.

Robur ’58 – Hilversum Hurricanes 6 – 10

De werper van Robur kende een matige start. Hij gaf maar liefst vier spelers een vrije loop, wat ons twee punten voorsprong opleverde. Daar mochten wij maar kort van genieten, want met twee fraaie honkslagen bracht Robur weer een gelijke stand op het scorebord. 2 – 2. Even leek het erop dat de tweede slagbeurt geen punten zou opleveren, maar met twee nullen sloeg Flo Protiuc een bekeken tweehonkslag. Jeffrey Vreeken hielp hem een honk verder, waarna Glenn Bus beide spelers over de thuisplaat hielp. De koek was echter nog niet op. Een tweehonkslag van Frits Budding bracht de stand op 2 – 5 in ons voordeel. Amato Budding kwam langzaam op dreef op de heuvel en zorgde met twee keer drie slag voor dat Robur slechts een puntje dichterbij kon komen. 3 – 5.

In de volgende slagbeurt zorgde goed slagwerk ervoor dat ze weer langszij konden komen. 5 – 5. Weer waren het Flo Protiuc, Jeffrey Vreeken en Glenn Bus die middels felle klappen de honken bezetten. Efrain Sluis plaatste een lepe honkslag en zo werd de gelijke stand weer snel omgebogen naar een 5 – 7 voorsprong. Inmiddels had Frits Budding zijn plek op de heuvel weer ingenomen om het karwei af te maken. Met hulp van zijn veld, waar onder andere broer Sandrino een paar prachtige vangballen maakte, hield hij de tegenstander in de tang. In de zevende inning zette onze mannen er nog even een tandje bij om de voorsprong te vergroten. Goede aanwijzingen van Batboy Paul zorgden er mede voor dat Sandrino Budding een infield hit wist te slaan. Oscar Johnstone verraste vriend en vijand met een verrassingsstootslag. In de paniek die daardoor ontstond snelde Sandrino over de honken richting thuisplaat en scoorde fraai. De drie beste slagmensen van de dag herhaalden hun spelletje uit de vorige slagbeurten en zagen tot hun grote vreugde een 5 – 10 stand op het scorebord verschijnen.

Robur pikte er nog een puntje bij, maar Hilversum kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd werd evenals vorige week weergaloos afgesloten met een fraai dubbelspel. 6 – 10. Komende week spelen de heren thuis tegen Centrals en degenen die dan nog niet op vakantie zijn geweest, mogen dan ook hun koffers gaan inpakken.

Werpcijfers

Robur 10 – 5 – 14
Hilversum 6 – 2 – 11
(3 slag – 4 wijd – honkslagen)

Related Articles