Heren 2 speelt close game sterk uit

Category: Wedstrijden 264

Het was vroeg op vanmorgen voor de Hammers, want het debuut bij HB Heren 2 stond te wachten voor onze 16 jarige telg. Altijd spannend, zeker in de wetenschap dat je closer bent achter de legendarische Amato Budding. Roemer zijn ploeggenoot uit de junioren trotseerde ook wind en regen en de mannen werden goed opgevangen door de “oudjes”, die hen meteen op hun gemak stelden, lekker ballen en geen zenuwen! Tegenstanders waren de ervaren rotten van de Falcons. Er ontspon zich een enorm spannend gevecht na een rain delay van 15 minuten, omdat umpire Mark geen regenman is, maar een mooi weer scheids.

Amato en zijn verdediging hielden 3 innings lang de boel op slot. Na een error van de Lelystadse korte stop wist Boudewijn op een klap van de zeer gesoigneerd, lees chic, uitziende Gaetano Budding met baardje, lees watjes, de 1-0 op het scorebord te zetten. De spanning was om te snijden, want ondertussen klopten de Falcons wel aan de deur met 2 en 3 bezet. Een verkeerde aangooi van catcher Adri leek ons op achterstand te zetten, maar derde honkman David, een enorm sympathieke Ier, wist de bal met een snoekduik te vangen. Waardoor de honklopers, die zich al rijk rekenden, aan de grond genageld op hun honken bleven.

Na 3 1/3 innings werd Amato bij een 1-0 stand vervangen, helaas gooide hij een hit by pitch, zodat de vervangende werper Mylan met een honkloper werd geconfronteerd. Na 4 wijd te hebben gegooid, zette hij de volgende slagman met 3 slag aan de kant. Een zachte groundball leek een eenvoudige prooi voor de 2e honkman, maar zijn aangooi op 1 was helaas niet perfect. Waardoor de Falcons de stand in evenwicht brachten. Verder liet Mylan het niet komen, want een slap rollertje belandde in zijn handschoen en de aangooi op 1 was een makkelijke 3e nul.

De 4e slagbeurt begon uitstekend. Sil Cloo kreeg geraakt werper en dus een vrije loop naar het eerste honk. Hij werd verder geslagen door Mylan, die zijn eerste seniorenhit liet aantekenen, vastgelegd door vaders op zijn telefoon. Leon kwam op het honk door een fielders choice en dan HET moment van de wedstrijd! Een stootslag van Boudewijn, waarbij het eerste honk niet wordt overgenomen, leveren de Hurricanes 2 punten op! Als Adri dan vervolgens doorkomt met een tweehonkslag, gaat de dug-out uit zijn dak, want er worden nog eens 2 punten aan het totaal toegevoegd, 5-1. Kennelijk is Adri het sprinten niet meer gewend, want hij scheurt daarbij een spiertje en is even een paar weken uitgeschakeld, alles voor het team.

Aan Mylan de taak om de voorsprong vast te houden en dat is voor zo’n jonge gast best een hele verantwoording, die coach Vincent Kramer hem gewoon geeft, daar leer je van. Aangemoedigd door zijn teamgenoten en door goede aanwijzingen van catcher Erwin slaagt hij daar wonderwel in. Mede door 1×3 slag en een prachtige vangbal van Roemer houden we stand en is er met nog 5 minuten te spelen een veilige marge van 2 punten 5-3. In de gelijkmakende 5e inning om des keizers baard laat Tom zich nog een keer verrassen door een sneaky pickoff en rent, sprint, steelt David het 2e honk onder grote hilariteit van zijn ploeggenoten. Doe je zo je best en word je nog uitgelachen ook. Oh nee, het was toelachen! David scoort ook nog even, na een honkslag van Sil, de 6-3. De eerste punten zijn binnen! Roemer en Mylan werden bedankt voor bewezen diensten, het was een heerlijk potje honkbal, waar we zo naar uitgekeken hebben de laatste maanden.

Amato gooide 3 1/3 innings 8×3 slag en 6×4 wijd, 41 slag en 40 wijd, 1 run tegen.
Mylan gooide 1 2/3 innings, 2×3 slag en 2×4 wijd, 14 slag en 12 wijd, 2 runs tegen.

Ben ik nog iemand vergeten te noemen? Ja Bas, die een good job deed op het 2e honk. Een mooie ervaring rijker. Mark bedankt en Vincent geweldig je vertrouwen in je junioren, gewoon voor de leeuwen gooien.

Related Articles