Krappe zege voor Heren 1 op Robur

Category: Wedstrijden 309

Hilversum Hurricanes – Robur’58 5 – 4

Bas Rasink was maar liefst 10 inningen lang heer en meester op de pitcherplaat (Foto: Johan Els)

Dit weekend trad de selectie van Hilversum Hurricanes aan tegen het Apeldoornse Robur. Een ploeg met ervaren spelers, aangevuld met talentvolle jeugd. Lange tijd leek er geen winnaar te komen uit deze wedstrijd, maar in de elfde inning wist de thuisploeg alsnog aan het langste eind te trekken en won uiteindelijk met 5 – 4.

Hilversum startte de eerste inning voortvarend met een flitsend dubbelspel, maar kwam aanvallend niet verder dan een enkele honkslag en twee vangballen. Met veel bravoure begon Robur aan de tweede slagbeurt. Een honkslag zorgde voor de eerste man op de honken. Een eenvoudig dubbelspel werd door een foutieve aangooi de mist in geholpen en zorgde voor 0 – 1. Het veld van Hilversum leek even de weg kwijt en Robur wist hier goed van te profiteren door nog twee extra punten te noteren. 0 – 3.

In de derde slagbeurt kwam Bas Rasink met velderskeus op de honken. Oscar Johnstone joeg de bal voor twee honken weg waarop Hilversum wist te scoren. Laatstgenoemde kwam zelf over de thuisplaat middels een honkslag van Flo Protiuc. 2 – 3. Heuvelkoning Bas Rasink liet tot aan de negende slagbeurt slechts een enkele speler toe op het kussen van het eerste honk, maar de meeste spelers kregen een strike out aan de broek. Hurricanes wist in de vijfde inning de gelijkmaker te scoren en leek op weg naar een overwinning toen ze in de achtste inning voorkwamen met 4 – 3. Jannes Cruiming sloeg een mooie honkslag en werd door Frits Budding over de thuisplaat geholpen.

Daar bleef het echter bij. In de negende en laatste inning leek Robur alsnog met de eer te gaan strijken toen ze onverwacht twee honkslagen achter elkaar sloegen. Met twee honken bezet hield de verdediging stand en stond slechts een punt toe. 4 – 4. Verlengen dus! De tiende Hilversumse slagbeurt bracht veel spanning. Zonder nullen kreeg de thuisploeg twee honken in handen. Helaas bleven ze daar achter. Ook na 10 innings bleef de gelijke stand dus gehandhaafd. Bas Rasink was heer en meester geweest op de heuvel. In zijn one man show leek hij onvermoeibaar en gooide maar liefst 165 ballen en zette 14 man aan de kant met drie slag. Een nieuw record volgens het Guinness book of records!

Nu was het echter tijd om hem te vervangen door Amato Budding. Dit pakte goed uit en hij gooide twee strike outs, genoeg om de slagploeg van Robur van scoren te houden. Sandrino Budding profiteerde van een fout in het veld van Robur. Op een doorgeschoten bal stal hij maar liefst twee honken. Met het derde honk bezet en nul uit werd de druk opgevoerd. Robur bezweek onder die druk en een tweede doorgeschoten bal zorgde voor het verdiende winnende vijfde punt. 5 – 4!

Werpcijfers
Hilversum 18 – 6 – 6
Robur 8 – 3 – 10
(strike outs – base on balls – hits)

Related Articles