G-honkbal gaat van start!

Category: Wedstrijden 175

De projectgroep G-honkbal greep de lockdown aan om het project verder uit te werken en concreet te maken. Inmiddels zijn we zover dat we gaan starten vanaf de versoepelingen op de coronaregels. We zijn nu nog op zoek naar een poule mensen die (bij toerbeurt) willen helpen bij de trainingen en wedstrijden/toernooitjes! Het betreft 1 uurtje trainen per week, (waarschijnlijk op de donderdagavond) met gemiddeld 1x per maand een toernooitje, waar we aan deel kunnen nemen.

Heb je affiniteit met de doelgroep? Laat van je horen! Heb je geen affiniteit met de doelgroep, maar lijkt het je leuk hier aan mee te helpen? Laat ook van je horen! Onderstaande cursus staat op het programma (zodra deze weer fysiek gegeven mag worden) waarin alle aspecten over sporten met mensen met een verstandelijke beperking besproken worden. Alle trainers en begeleiders kunnen hier aan deelnemen.

Enthousiast of wil je meer weten? Stuur een mail naar g-honkbal@hurricanes.nl!

Cursus: Sporters met een verstandelijke beperking

Sporters met een verstandelijke beperking vragen niet om een speciale, maar wel om een aangepaste benadering. Als trainer-coach is het je taak om voor al je pupillen – met of zonder beperking – een veilig sportklimaat te creëren. Het geeft enorm veel voldoening als je je kunt verplaatsen in de belevingswereld van sporters met een verstandelijk handicap en daar op een passende manier mee om weet te gaan.

Leerdoelen cursus:

  • Inzicht krijgen in de kenmerken en belevingswereld van mensen met een verstandelijke beperking;
  • Visie kunnen verwoorden op sporters met een verstandelijke beperking;
  • Op basis van inzicht in de doelgroep weten hoe je deze sporters kunt begeleiden;
  • Trainingen of lessen kunnen afstemmen op sporters met een verstandelijke beperking;
  • Wedstrijdmogelijkheden kennen voor sporters met een verstandelijke beperking.

Informatie over wanneer deze cursus plaatsvindt, delen wij z.s.m. via onze kanalen.

Related Articles