Ervaren pitchertrainers voor de jeugd

Category: Wedstrijden 371
Onder leiding van Roos-Marijn Kramer worden de jeugdsoftbalsters de fijne kneepjes van het pitchen aangeleerd.

Al een tijdje is de opleiding van pitchertraining een zorgenkindje binnen de club. De jeugd softbalsters werden tot begin vorig seizoen getraind door Jeanine van Ancum (speelster van SB Dames 1). Zij doet momenteel heel goed werk als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp op Samos maar een vervanger voor haar hadden we helaas niet gevonden. De jeugd honkballers deden het voornamelijk met de kennis van hun eigen coaches of volgden trainingen ‘elders’ om hun pitching niveau op pijl te brengen. Voor dit seizoen zijn we erin geslaagd de jeugd een interne opleiding te bieden en gaan we hard aan de slag dit structureel een plekje te geven binnen de club.

De honkballers (aspiranten en junioren) krijgen een aantal trainingen onder leiding van Eric de Vries. Eric de Vries heeft 16 jaar gehonkbald op het hoogste niveau van Nederland en heeft deelgenomen aan EK’s, WK’s, Europa Cups en de Olympische Spelen. Hij coacht al 20 jaar pitchers op de hoogste niveaus en de breedtesport. De KNBSB en veel clubs maken gebruik van zijn diensten en daar horen wij nu ook bij! Onze coaches zijn bij deze trainingen aanwezig om de kennis op te nemen, over te dragen aan de jongste jeugd (pupillen) en voort te zetten in hun eigen trainingen en wedstrijden.

Voor de jeugdsoftbalsters hebben wij Roos-Marijn Kramer bereid gevonden te komen trainen. Roos-Marijn speelt zelf al vanaf haar vijfde softbal. Ooit begonnen bij BSV De Zuidvogels, waarna zij later via HCAW, Olympia Haarlem en Terrasvogels nu voor Onze Gezellen in de Hoofdklasse als pitcher uitkomt. Vanaf 2014 zit Roos-Marijn bij de nationale selecties. in 2018 ontving zij van de KNBSB de Riet Vermaat trofee voor de meest veelbelovende jeugdwerpster van Nederland. Zodra de avondklok voorbij is zal ze op woensdagavond in 2 groepen de meiden de fijne kneepjes van het pitchen aan gaan leren. Ook hier zullen de teamcoaches bij aanwezig zijn om opvolging te kunnen geven in eigen trainingen en wedstrijden.

Met het aantrekken van deze twee kanjers denken we een goede start te maken in het professionaliseren van specialisatie trainingen. We hopen dit snel uit te kunnen breiden naar andere specialisaties (denk bijvoorbeeld aan catchen en slaan) en naar de senioren. Daarbij willen we benadrukken dat we veel in het train-de-trainer concept zien: niet alleen de spelers/speelsters worden hier beter van, maar ook de kennis van onze eigen trainers en coaches brengen we zo naar een hoger niveau. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd deze trainingen bij te wonen!

Related Articles